Wymiana szybki w lusterku - firma godna polecenia?
-
- Lex user
- Model Lexusa: JCE10 2JZ-GE / XF10 1UZ-FE
Wymiana szybki w lusterku - firma godna polecenia?
Muszę wymienić szybkę w lusterku zewnętrznym prawym (jest odbarwione). Nie chcę wymieniać całego lusterka, bo to, które mam, jest bardzo ładne - poza rzecz jasna tym szkłem. Czy może ktoś polecić dobrą firmę z Poznania lub okolic, która niedrogo i profesjonalnie wymieniłaby mi to szkło? Czy orientuje się ktoś, jakie ono powinno mieć właściwości?
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Re: Wymiana szybki w lusterku - firma godna polecenia?
Żartujesz z tm wyjęciem/wymianą ? Wystarczy wziąć miękką szmatkę owinąć nią szkło i pociągnąć od dolu za szybę lustra wypnie się z zaczepów z całą ramką. Kup na alle.. używane szkło z ramką wciśniesz w miejsce wyjętego i po kłopocie. A jeśli nie znajdziejsz to polecam dorobić u gości, którzy robią lustra asferyczne wtedy będziesz dużo widział w 'martwym polu'.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 400
Ja kupiłem samo szkło na allegro za 20 zł. Przyciemnione, ale oczywiście nie fotochromatyczne. Wymiana, tak jak pisze maniek bardzo prosta. Ja się trochę postarałem i przekleiłem starą folię grzejną
-
- Lex user
- Model Lexusa: JCE10 2JZ-GE / XF10 1UZ-FE
Dzięki, maniek_ls400 i tofex, ale to połowa odpowiedzi. Pytałem o godną polecenia firmę sprzedającą takie szkła.
Może rzeczywiście demontaż tej szybki jest banalnie prosty, ale ja po prostu chciałem podjechać w konkretne miejsce i mieć to od ręki zrobione
Czy to będzie ok?: http://allegro.pl/lexus-is-200-wklad-sz ... 37440.html
Może rzeczywiście demontaż tej szybki jest banalnie prosty, ale ja po prostu chciałem podjechać w konkretne miejsce i mieć to od ręki zrobione

Czy to będzie ok?: http://allegro.pl/lexus-is-200-wklad-sz ... 37440.html