Leszek to GS 450h, modelowo 2009, zarejstrowany wiosną 2010. Przebieg niecałe 100kkm, krajowa dystrybucja, ostatni wypust przed liftem. Zauważyłem, że przy dłuższej jeździe( >20min) dość niepokojąco nagrzewa się cały ten tunel/most między przednimi siedzeniami. Skutkiem tego jest np. samoczynne nagrzewanie się wszelkich chłodnych napojów pozostawionych podczas jazdy w uchwytach z przodu(obok lewarka skrzyni biegów). Nie jest to może ekstremalnie gorąca temperatura, jednak cały opisany obszar jest wyraźnie ciepły. Z początku myślałem, że przyczyną mogą być grzane siedziska, które przekazują ciepło na tunel(idiotyczna teoria) ale po próbie z ich wyłączonym grzaniem problem nadal występuje. W Lexus'ie dowiedziałem się, że faktycznie z przodu jest "jakaś tam" grzałka ale nie ma prawa nagrzewać całego elementu. Skończy się to na pewno rozebraniem i sprawdzeniem całości w serwisie ale może ktoś z Was forumowicze miał/słyszał o podobnym przypadku? Jakieś pomysły? Może to... norma w tym modelu? Przy okazji, witam się serdecznie jeszcze raz na forum