Chciałbym sprawdzić czy istnieje odpowiednie zapotrzebowanie do stworzenia zakupu grupowego na body TRD do IS'a MK1.
Elementami byłyby kopie oryginalnych dokładek z pakietu TRD, jako dokładnie odwzorowane laminaty, produkowane przez JDMBODYSHOP(zobacz Facebook)
Sam jeżdżę na takich laminatach w moim Nissanie od dwóch lat i oprócz mega wytrzymałości są idealnie spasowane.
Pomysł zrodził się dlatego, iż ciężko dostać pełny zestaw TRD, jak i pojedyncze elementy, no i nie każdy ma tysiące złotych na taki zestaw.
Zapisy na listę proszę traktować czysto teoretycznie, bo najpierw muszę sprawdzić jakie będzie zapotrzebowanie;)
Jeśli temat wypali, polecimy z kolejnym elementami do IS'ów, nie tylko dokładkami.
Cena? Mniejsza niż ta:
http://www.ebay.co.uk/itm/lexus-is-200- ... 1c3d7a3a9f
1.Marcin
IS200 TRD Bodykit-zakup grupowy
- Marcin
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300 Sport
- tmx89
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200
- dead_beat
- Lex Driver
- Model Lexusa: Stilo 2.4Abarth temporary
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS430
Re: IS200 TRD Bodykit-zakup grupowy
Jezeli bylaby mozliwosc wziecia samego przedniego Lip'a, to chetnie sie zapisze, co do pelnego body kit'u to nie jestem jeszcze pewny.
- k0zz
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
1. Marcin
2. dead_beat
3. Keepmovin
4. k0zz
2. dead_beat
3. Keepmovin
4. k0zz
- banan1984
- Lex Driver
- Model Lexusa: 3S-GE
Chlopaki szkoda waszych pieniedzy, nie jest latwo zalozyc nawet oryginalny kit, bo potrzebne sa klipsy, blaszki, gumki itp, a tym bardzej kopia tylniego skirta niema wejsc na gwinty ktore musza byc. Po 2 to nie jest TRD tylko elegance body kit
- Marcin
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300 Sport
Zdjęcie z Ebay'a-poglądowe.banan1984 wrote:Chlopaki szkoda waszych pieniedzy, nie jest latwo zalozyc nawet oryginalny kit, bo potrzebne sa klipsy, blaszki, gumki itp, a tym bardzej kopia tylniego skirta niema wejsc na gwinty ktore musza byc. Po 2 to nie jest TRD tylko elegance body kit
Nie do końca siedzę w temacie body lexa, dlatego wrzuciłem to, co wydawało mi się body TRD. Tak jak mówiłem jest to na razie badanie rynku.
A co do spasowania i montażu, uwierz mi, że np. laminat body Type X do s13 pasuje lepiej i zakłada się go łatwiej niż oryginał na klipsach, spinkach i zatrzaskach;)
- tmx89
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200
1. Marcin
2. dead_beat
3. Keepmovin
4. k0zz
5. tmx89 - progi + tylna dokladka
2. dead_beat
3. Keepmovin
4. k0zz
5. tmx89 - progi + tylna dokladka

- banan1984
- Lex Driver
- Model Lexusa: 3S-GE
Nie zgodze sie tutaj z toba kolego, zaden laminat nie zastapi oryginalnych czesci i desingu z fabryki. Nie rozumiem jak mozna do takich klas aut zakladac fiber glassMarcin wrote:Zdjęcie z Ebay'a-poglądowe.banan1984 wrote:Chlopaki szkoda waszych pieniedzy, nie jest latwo zalozyc nawet oryginalny kit, bo potrzebne sa klipsy, blaszki, gumki itp, a tym bardzej kopia tylniego skirta niema wejsc na gwinty ktore musza byc. Po 2 to nie jest TRD tylko elegance body kit
Nie do końca siedzę w temacie body lexa, dlatego wrzuciłem to, co wydawało mi się body TRD. Tak jak mówiłem jest to na razie badanie rynku.
A co do spasowania i montażu, uwierz mi, że np. laminat body Type X do s13 pasuje lepiej i zakłada się go łatwiej niż oryginał na klipsach, spinkach i zatrzaskach;)
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Chyba się kolego za mocno zagalopowałeś ze Swoimi przemyśleniami oraz wnioskami - zapomniałeś o polskich realiach o których w pierwszym poście pisze Marcin ("nie każdy ma tysiące złotych na taki zestaw"), które zapewne Ciebie jak i wielu innych skłoniły i skłonią do emigracji. Tak się składa, że kilka lat temu sam przez trzy lata pracowałem i mieszkałem również w Dublinie - i wiem jak się tam zarabia i jak wydaje kasę na swoje zachcianki i fanaberie, na które w Polsce trzeba duuuuużo ciężej zapracować...banan1984 wrote: Nie rozumiem jak można do takich klas aut zakładać fiber glass
ps. nie zrozum mnie źle, ale to, że ktoś chce nieco zaoszczędzić na gadżetach do swojego auta, to jest jego osobista sprawa...
Pozdrawiam emigrantów

sorry za off topic
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>