Mam pewien problemik z układem hamulcowym w Lexie. Mianowicie, od dłuższego czasu podczas hamowania (zależne od prędkości, hamuję z wysokich prędkości bije mocniej, z mniejszych prędkości wtedy bije mniej) bije mi niestety kierownicą. Byłem również na stacji diagnostycznej i wykazało mi, że mam wybite obie tuleje wachaczów przednich. Nie wiem czy bicie może być spowodowane tulejami czy raczej może to być spowodowane samymi hamulcami? Dodam, że zaczęło się tak dziać po wymianie opon na letnie jeśli dobrze pamiętam (lecz nie daje pewności).
Poza tym chcę wymienić wszystkie tarcze oraz klocki i kolejne pytanie mam czy tarcze i klocki marki ASHIKA będą odpowiednie czy nie są one polecane? Myślałem nad TRW, lecz niestety posiadają tylko tylne, a przednich nie mają. Pytałem się również w salonie to koszt kompletu wynosi ponad 3000zł (odpada). A jeśli żadne z tych to jakie polecacie (w miarę tanie, a dobre).
I czy wiecie może gdzie mógłbym zakupić te nieszczęsne tuleje, gdyż przeglądałem sklepy, a nawet się pytałem i niestety nie posiadają.
Lexus jest z 2001r, LS430

Będę wdzięczny za pomoc