Lexus NX II Akcesoria

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Re: Lexus NX II Akcesoria

Post by RafalWawa »

Witam,
czy ktoś używa jakiegoś adaptera pozwalającego bezprzewodowo łączyć się z android auto? Jeśli tak - prośba o opinię jak to działa ( w sensie czy spełnia swojąrolę, nie ma opóźnień czy przerw w rozmowach itp) oraz info jakiego konkretnie modelu używacie?
W swoim samochodzie sobie radzębo i tak tel wyciągam z kieszeni więc mogę podpiąćsię kablem, ale żona zwykle tel nosi w torebce i każdorazowe wydłubywanie go nie do końca ma sens - stąd chciałbym jej przerobić to na bezprzewodowe...
maciejp
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by maciejp »

Podbijam, jest tego trochę na rynku...
toomaas
Lex user

Post by toomaas »

maciejp wrote: 27 Oct 2023, o 12:56 Podbijam, jest tego trochę na rynku...

Z tego co pamiętam to tutaj na forum kilka osób chwaliło aawireless
MrPawel
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by MrPawel »

Mam Radio samochodowe Carlinkit 5.0 - CPC200-2Air, działa ok. Łączy się jednocześnie po bluetooth i wifi. Potrafi zgubić połączenie jak są duże zakłócenia wifi. Np. Blisko lotniska potrafi się rozłączyć. Łączy się szybko około 20-30s.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Na forum Toyoty wszyscy chwala Carlinkit 5.0 oraz AAWireless.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

RafalWawa wrote: 27 Oct 2023, o 12:10 Witam,
czy ktoś używa jakiegoś adaptera pozwalającego bezprzewodowo łączyć się z android auto? Jeśli tak - prośba o opinię jak to działa ( w sensie czy spełnia swojąrolę, nie ma opóźnień czy przerw w rozmowach itp) oraz info jakiego konkretnie modelu używacie?
W swoim samochodzie sobie radzębo i tak tel wyciągam z kieszeni więc mogę podpiąćsię kablem, ale żona zwykle tel nosi w torebce i każdorazowe wydłubywanie go nie do końca ma sens - stąd chciałbym jej przerobić to na bezprzewodowe...

Korzystam z AAwireless, zero problemów, łączy się od strzała, nie ma problemów z opóźnieniami rozmów i zrywaniem połączenia z autem, śmiga bardzo dobrze :) no i cały czas mam podpięty pod usb A.  Taśmą  dwustronną tylko podkleiłem urządzenie(żeby nie latało na zakrętach) wewnątrz tej pułeczki koło usb, plus króciutki kątowy kabelek, wygląda schludnie.

A tutaj ten kabelek usb.

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07 ... te-21&th=1

MDU
Lex user

Post by MDU »

Witam
Mam pytanie o montaż oryginalnych belek dachowych Lexus . W zestawie do belek jest czarna uszczelka   uszczelniająca rowek belek .
Jak się ją montuje w przypadku kiedy wsuwam w belki box dachowy z mocowaniem "T" ? Np w belkach Thule Evo uszczelka jest dzielona na pół wiec box wsuwa się w te uszczelki . Jak to robić tutaj ?

RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

MDU wrote: 30 Oct 2023, o 09:34 Witam
Mam pytanie o montaż oryginalnych belek dachowych Lexus . W zestawie do belek jest czarna uszczelka   uszczelniająca rowek belek .
Jak się ją montuje w przypadku kiedy wsuwam w belki box dachowy z mocowaniem "T" ? Np w belkach Thule Evo uszczelka jest dzielona na pół wiec box wsuwa się w te uszczelki . Jak to robić tutaj ?

wow.. montowałem te belki już kilka razy, ale jakoś zupełnie nie zawracałem sobie głowy sposoem montażu tej uszczelki.. po prostu - spojrzałem na instrukcję, wsunąłem i działa - nie było w tym niczego co pozwoliłoby mi się doktoryzować... z tego co pamiętam to ta uszczelka nie jest dzielona i nie ma z nią żadnych "udziwnień"

Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Lexus NX II Akcesoria

Post by Omotenashi »

tipsi wrote:Gumowa jest grubsza, matowa, tępa pod palcem i elastyczna. Plastikowa jest sztywna i śliska oraz łatwo trwale się odkształca, zwłaszcza jak jest gorąco. A na mrozie lubi pękać. Miałem taką z Rezaw-Plastu w Avensis Verso, wyglądała bardzo podobnie do tej ze zdjęcia. Straszne guano, nevermore. Natomiast mogę polecić dywaniki i wykładziny bagażnika z firmy Eva -- kupiłem takie niedawno, fajna guma oblamowana skórą, wybór kolorów też jest.
A czy ta wersja bagaznikowa jest rowniez choc troszke antyposlizgowa ? Czy wszystko w bagazniku “lata” ? Mam na mysli EVA
Chyba, ze ma ktos do polecenia z mat bagazowych ?
Nie musi byc jakas tania, zalezy mi na jakosci i rowniez by sympatycznie sie prezentowala ;)
Wyczytalem na forum, iz ta oryginalna Lexusowska to raczej totalny badziew
Moje zastosowanie - uzytek codzienny, zakupy itp.
ppin67
Lex user
Model Lexusa: NX 350h F Sport '24

Post by ppin67 »

też mogę polecić te dywaniki z EVA. Używam około 6 mies. i sprawdzają się znakomicie.
Post Reply

Return to “Lexus NX”