Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by odoja »

Wątpię, żeby wnętrze aż tak przerobili, dodadzą pewnie nowy system i wyświetlacz przed kierowcą. Generalnie nie widzę sensu,chyba, że ktoś musi wziąść leasing albo po prostu nie miał wcześniej NX. Ja czekam na FL RX i wtedy zmieniam.
Tomasz76
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Post by Tomasz76 »

W 2022 roku zakupiłem 2 nowe NX i założyłem na tym forum temat o opiniach z użytkowania NX-ów. Oprócz NX-ów miałem jeszcze nowego ES. Obecnie we flocie aut posiadam już tylko 1 NX. Od miesiąca jeżdżę też najnowszą Toyotą RAV4 z 6 generacją hybrydy. Właśnie dowiedziałem się, że w tym roku będzie premiera Lexusa NX po FL. Zmiany mają być podobno duże i dlatego planuje zamówić to auto. Tym bardziej, że w nowym NX ma być nowa generacja hybrydy, którą posiadam w nowej RAV4. Dlatego też wracam na forum. Czy wiecie w którym miesiącu ma być premiera nowego NX?
Kenobi36
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by Kenobi36 »

Jak hybryda gen6 do gen5 ?
Tomasz76
Lex Driver

Post by Tomasz76 »

Różnica jest odczuwalna na korzyść 6 generacji pomimo tego, że to Toyota. Silnik pracuje ciszej, częściej przechodzi w tryb elektryczny i zdecydowanie mniej pali w porównaniu do 5 generacji. Oby tylko w nowym NX włożyli pod maskę tą nową generację.
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Tomasz76 wrote: Today, o 18:43 Od miesiąca jeżdżę też najnowszą Toyotą RAV4 z 6 generacją hybrydy. Właśnie dowiedziałem się, że w tym roku będzie premiera Lexusa NX po FL. Zmiany mają być podobno duże i dlatego planuje zamówić to auto. Tym bardziej, że w nowym NX ma być nowa generacja hybrydy, którą posiadam w nowej RAV4.
Może nie powinienem na forum Lexusa :-) ale Zapytam o Twoją nową RAV4 bo została bardzo mocno obsmarowana na forum Toyoty czy jest tak źle ? Mam na myśli jakość wnętrza, wyciszenie itp.
Tomasz76
Lex Driver

Post by Tomasz76 »

Ponieważ odebrałem nową RAV4 jako jeden z pierwszych w Polsce, to też opisuję wrażenia na forum Toyoty. Oczywiście jakoś wnętrza jest zdecydowanie gorsza niż w NX. Ale najważniejsze, że nic nie skrzypi, ani nie trzeszczy. Zaskakująco dobrze wyciszone jest podwozie i nadkola. Najwięcej szumów w Toyocie jest od bocznych szyb przednich, ponieważ nie są akustyczne. W Lexusie szyby boczne przednie są klejone i różnica jest duża na korzyść NX. Największa zaleta RAV4, to 6 generacja hybrydy. Jest też więcej miejsca w kabinie i bagażniku niż w NX. Największa wada, to brak akustycznych szyb bocznych i nowy system infotainment, który ma od czasu do czasu laga. Główny ekran potrafi się czasami uruchomić dopiero po minucie. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony nową RAV4, która ma nawet podgrzewaną przednią szybę i wbudowany rejestrator jazdy.
Post Reply

Return to “Lexus NX”