Kupno RX 200t roczniki 2017 - 2019 Wasze opinie

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
dr_pi
Nowy lex user
Model Lexusa: RX

Kupno RX 200t roczniki 2017 - 2019 Wasze opinie

Post by dr_pi »

Hej,

Nigdy nie miałem Luxusa więc potrzebuje Waszej pomocy. Planuje zakup RX 200t AWD z rocznika 2017-2019 Rozważałem różne samochody ale wszędzie usterki naprawy i samochód co chwila w serwisie a mi potrzebny jest samochód w który wsiadam i jadę. Czy RX jest takim samochodem? Rozumiem że silnik to nie rakieta i powiedzmy że to akceptuje. Jak wygląda usterkowosc tych samochodów? Spalanie na autostradzie przy 140-150 km/h? Celuje w przebieg poniżej 150 tys km. Czy w ogóle warto się nad Lexusem RX 200t zastanawiać z tych roczników? Nie chciał bym się pchać w jakaś minę. Dzięki z góry za pomoc.
liquid8p
Administrator
Model Lexusa: RC

Re: Kupno RX 200t roczniki 2017 - 2019 Wasze opinie

Post by liquid8p »

Zdecydowanie polecam ten silnik, zero problemów. Osobiście posiadam wersję 300, czyli poliftowe 200t. Jedyna usterka jaka trapi te silniki, to sterowanie doładowania turbo. U mnie ten zaworek padał przy 50tys, co skutkuje szarpaniem podczas przyspieszania i spadkiem mocy. W modelu IS i RC łatwo się to samemu wymienia, ze względu na wzdłużny układ silnika. Modele NX i RX mają silnik ułożony poprzecznie i to utrudnia samodzielną wymianę. Było też kilka akcji serwisowych, wszystko jest tutaj zawarte na forum. Na zagranicznych portalach znalazłem RC 200t z przebiegiem 350tys. Nie wiem czy jakakolwiek niemiecka marka jest wstanie przejechać tyle km bez remontu silnika. Co do spalania przy prędkościach autostradowych to średnio 9/10L. Pali sporo, ale odwdzięcza się niezawodnością. Tu się wymienia tylko to co się powinno wymieniać, czyli oleje i filtry.

Pozdrawiam liquid8p.
a3 8p >>> a5 8t >>> rc300...
Post Reply

Return to “Lexus RX”