Techstream - programowanie TPMS

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zak640
Lex user
Posty: 89
Rejestracja: 12 sie 2015, o 08:54
Model Lexusa: LS600hL
Skąd:: Londyn
Kontakt:

Techstream - programowanie TPMS

Post autor: zak640 »

Witam wszystkich. Drodzy forumowicze, mam problem z rejestracją czujników TPMS w moim lexusie LS600h. Mam drugi komplet kół + nowe czujniki TPMS. Program przeprowadza krok po kroku rejestracji, lecz na końcu jest komunikat że wystąpił błąd komunikacji z ECU i żeby spróbować ponownie. Powtarzałem cały proces kilkakrotnie, lecz bez powodzenia. Tym samym programem, nie miałem problemu rejestracji czujników w GS450H. Dodam, że tym programem mogę kasować błędy, robić inne ustawienia, lecz nie mogę programować czujników. Co może być nie tak z rejestracją TPMS w LS-ie? Czy tą operację można zrobić tylko w ASO ? Proszę o was o pomoc w temacie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
LinkPL
Lex Maniak
Posty: 781
Rejestracja: 9 lis 2010, o 00:59
Model Lexusa: Kia Optima SW GTline, T4Runner
Skąd:: Iłża
Lokalizacja: Iłża
Kontakt:

Re: Techstream - programowanie TPMS

Post autor: LinkPL »

Niestety, ale przy nie oryginalnym przewodzie takie kwiatki występują, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. W niektórych działa dobrze w niektórych nie chce w ogóle i tutaj masz problem, bo jedynie ASO. Nie lepiej było zamówić czujniki z konkretnymi adresami ?? miałbyś problem z głowy.

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
Awatar użytkownika
zak640
Lex user
Posty: 89
Rejestracja: 12 sie 2015, o 08:54
Model Lexusa: LS600hL
Skąd:: Londyn
Kontakt:

Re: Techstream - programowanie TPMS

Post autor: zak640 »

LinkPL pisze:Niestety, ale przy nie oryginalnym przewodzie takie kwiatki występują, jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. W niektórych działa dobrze w niektórych nie chce w ogóle i tutaj masz problem, bo jedynie ASO. Nie lepiej było zamówić czujniki z konkretnymi adresami ?? miałbyś problem z głowy.

Pozdrawiam
Link
Masz rację. Polak mądry po szkodzie.
Awatar użytkownika
LinkPL
Lex Maniak
Posty: 781
Rejestracja: 9 lis 2010, o 00:59
Model Lexusa: Kia Optima SW GTline, T4Runner
Skąd:: Iłża
Lokalizacja: Iłża
Kontakt:

Re: Techstream - programowanie TPMS

Post autor: LinkPL »

Jeśli kupiłeś czujniki na allegro, no to odeślij im niech Ci przeprogramują i po sprawie, tylko sprawdź czy masz jakieś już wprowadzone adresy na drugim banku, bo będą Ci potrzebne do przeprogramowania.

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
kapelan78
Lex user
Posty: 189
Rejestracja: 19 sty 2015, o 19:57
Model Lexusa: gs 460
Skąd:: zabrze
Kontakt:

Re: Techstream - programowanie TPMS

Post autor: kapelan78 »

Nie znam się na programie .u mnie w drugim komplecie problemem było wprowadzenie numerów czujników.nowe mialy 4 a leks potrzebuje 7lub 8 .po wprowadzeniu na poczatku 3 lub 4 zer i numeru wszystko działa
Awatar użytkownika
zak640
Lex user
Posty: 89
Rejestracja: 12 sie 2015, o 08:54
Model Lexusa: LS600hL
Skąd:: Londyn
Kontakt:

Re: Techstream - programowanie TPMS

Post autor: zak640 »

kapelan78 pisze:Nie znam się na programie .u mnie w drugim komplecie problemem było wprowadzenie numerów czujników.nowe mialy 4 a leks potrzebuje 7lub 8 .po wprowadzeniu na poczatku 3 lub 4 zer i numeru wszystko działa
Rejestrowałem czujniki w GS-ie za pomocą tego samego programu. Masz rację, że w lexusie jest siedem znaków. Niestety ECU nie chce przyjąć rejestracji. Może być tak, jak pisał kolega Link PL że raz działa a raz nie. Podejrzewam że sprzętem firmowym, a nie pirackim to zadziała. Tylko czemu w GS-ie działało bez problemu?
Kafecz
Lex user
Posty: 258
Rejestracja: 3 kwie 2016, o 01:26
Model Lexusa: GS450h
Skąd:: UK/Mazury
Kontakt:

Re: Techstream - programowanie TPMS

Post autor: Kafecz »

Na ktoryms forum czytalem ze w GS mk4 juz nie da rady dokodowac drugiego kompletu czujnikow.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości