Swiatla Drl w OEM Reflektorach
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Re: Swiatla Drl w OEM Reflektorach
Ledowe światła w starszych autach mają istotną wadę. Pasują jak do golfa II.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
No to jest przypuszczam kwestia gustu. Jednemu przypasują, innemu już nie. Dlatego chciałem zobaczyć fotkę jakąś, jak to wygląda.owczar wrote:Ledowe światła w starszych autach mają istotną wadę. Pasują jak do golfa II.
- andrew
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
Popieram. Jedyna korzyść to ledwo zauważalnie zmniejszona ilość spalonego paliwa. Ja bym nie kombinował i jeździł na światłach mijania.owczar wrote:Ledowe światła w starszych autach mają istotną wadę. Pasują jak do golfa II.
- dzida
- Lex Driver
I u mnie się zapewne tak skończy, bo noszę się ze zrobieniem ale konkretnego bodźca brak...andrew wrote:Popieram. Jedyna korzyść to ledwo zauważalnie zmniejszona ilość spalonego paliwa. Ja bym nie kombinował i jeździł na światłach mijania.owczar wrote:Ledowe światła w starszych autach mają istotną wadę. Pasują jak do golfa II.
Podaję jedynie propozycję jak można to zrobić, które są wynikiem moich rozważań

-
- Moderator
Niestety odbłyśniki reflektorów dostają sporo żaru i ich skuteczność spada. Do tego dochodzą żarówki podświetlenia deski rozdzielczej itd.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
samochód jest do używania i jeżdżenia a nie do patrzenia że się coś zużywa
Przerobiłem dwa moduły DRL i oba się spaliły, a tylko dlatego je założyłem bo chciałem mieć uruchomioną opcje AUTO i fajny bajer... W paliwie nie zauważyłem żeby mniej mi palił, na pb i na lpg nie odczułem że mniej pali a jeździłem łącznie 2 miesiące na tych modułach. Jeżeli autorowi tematu chce się w to bawić to niech się bawi ale osobiście już bym wolał kupić i założyć te chińskie lampy z allegro z tym paskiem na dole
Tak jak już ktoś wcześniej napisał, albo DRL jako długie albo wcale, bo do tego auta ledy nie pasują - no chyba że na podświetlenie rejestracji 

-
- Moderator
Wiele osób jeździ na tych modułach i się nie palą. Mój działa bez zarzutu. Jasne że jest do jeżdżenia, ale wypalony odblysnik powoduje degradacje oświetlenia nocą. A nowe lampy w aso to już znaczny koszt. Używane będą w podobnym stanie. Dlatego alternatywa do świateł mijania ma sens.
- fafik91
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200
Kolega dzida ma 100% racji, po co rzeźbić światła do jazdy dziennej w lampach skoro można je wmontować dokładnie w to miejsce które wskazał. Mam tak u siebie i prezentuje się spokodzida wrote:kombinujecie bez sensu z tymi modułami DRL do długich OEM i przerabianiem reflektorów, gdzie żadne rozwiązanie nie jest legalne...![]()
W zderzaku obok halogenów w wersji sedan jest bardzo dobre miejsce na montaż tego typu świateł (niekoniecznie ten model):
http://allegro.pl/doskonale-swiatla-do- ... 67207.html
żaden policjant i diagnosta się nie czepi, bo masz znaki homologacyjne, a nie jakieś rzeźby i nielegalne moduły DRL, które nie wiadomo ile poświecą
W dodatku mocujesz bezpośrednio do obudowy halogena przy pomocy jakiegoś kleju do szyb bez tego metalowego mocowania i wyglądają jak jednolite.
P.S.
Ten z YT to reflektory xenonowe, więc i cena odpowiednia, bo trzeba zrobić cały swap oświetlenie głównego na xenonach z układem poziomowania

- fafik91
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200

Tak się prezentują światełka do jazdy dziennej

-
- Lex Driver
Masz tam zamontowane te co podawał na początku, czy jakieś inne ?