[IS200] Rozrząd
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Re: [IS200] Rozrząd
Warto wymienić komplet. Chyba nie słyszałem o nikim, kto wymieniał rozrząd bez napinacza. Prędzej bez pompy wody (co też nie jest zbyt mądre).
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Poszukaj w sklepach gdzie masz gwarancję na miejscu itd.mikrus wrote:Czy ktoś wie co to za "wynalazek"? Muszę wymienić rozrząd, nie chodzi mi o najniższe koszty żeby ktoś nie myślał, ale ktoś to już kupił więc pytam.
http://allegro.pl/komplet-rozrzadu-lexu ... 51892.html
Ja kupiłem w ori pudełkach napinacz i rolkę nie tak dawno z paskiem i zapłaciłem za to o ile pamiętam 420PLN bez kombinacji z niewiadomymi źródłami.
Pompa wody GMB 220PLN mnie kosztowała a mechanik u którego robię takie sprawy wziął 300PLN i to nie Pan Henio w szopie a facet z renomą.
Nie daj się naciągnąć że to lexus to musi być drogo bo trudne auto

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
ori napinacz toyota kosztuje 300zł więc chyba warto dołożyć i kupić oryginalny
a co do pompy wody. Trzeba spuszczać płyn przy wymianie czy tylko troche go tam uleci? Bo u mnie rozrząd wymieniony, paski nowe a nadal coś piszczy i albo to jest pompa wspomagania albo pompa wody...

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Tak tylko te ori w ASO będzie INA albo cos w tym stylu.medyss wrote:ori napinacz toyota kosztuje 300zł więc chyba warto dołożyć i kupić oryginalnya co do pompy wody. Trzeba spuszczać płyn przy wymianie czy tylko troche go tam uleci? Bo u mnie rozrząd wymieniony, paski nowe a nadal coś piszczy i albo to jest pompa wspomagania albo pompa wody...
Przynajmniej ja jak kupiłem OEM poza ASO to roka była INA a napinacz nie pamiętam ale też wiodącego producenta takich podzespołów i kosztowało to sporo mniej niż 300PLN.
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
Czy ktos moze brał stad rozrzad bo cana bardzo atrakcyjna czesci bardzo dobre tylko czy rzeczywiscie to sa te czy tylko zdjecie. dzwoniłem rozmawiałem i niby to
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
Panowie dzisiaj mi przyszedł rozrzad z tej aukcji http://allegro.pl/komplet-rozrzadu-lexu ... 51892.html po sprawdzeniu orginalnosci potwierdzam orginał i polecam bo jednak cena 399 moim zdaniem bardzo dobra
rolka prowadząca w pudełku snr ale to jest koyo
rolka napinająca orginalne pudełko toyoty w srodku ntn
pasek SAN nie jezdziłem na tym ale japoński jakosc mitsuboshi kilka osób sobie bardzo chwali przynajmniej nie jak conti
rolka prowadząca w pudełku snr ale to jest koyo
rolka napinająca orginalne pudełko toyoty w srodku ntn
pasek SAN nie jezdziłem na tym ale japoński jakosc mitsuboshi kilka osób sobie bardzo chwali przynajmniej nie jak conti
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 300
Witam takie pytanko: rozrząd się wymienia co 150 000 km? a czy jest limit czasowy? czy np. rozrząd po 6 latach nie wymieniamy ale po 30 000 km będzie bezpieczny?
2 pytanie czy w is300 też są takie same limity kilometrów jak w is 200?
2 pytanie czy w is300 też są takie same limity kilometrów jak w is 200?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200
[IS200] Rozrząd
Chyba 10 lat na oryginalnych częściach.
U ojca zmieniliśmy po 13 latach i 170k km i był mocno zużyty.
Ja bym na styk nie jeździł. Do tego ważne jest jak jeździsz. Jak często odpalasz i upalasz to cześciej wypadałoby zmienić.
U ojca zmieniliśmy po 13 latach i 170k km i był mocno zużyty.
Ja bym na styk nie jeździł. Do tego ważne jest jak jeździsz. Jak często odpalasz i upalasz to cześciej wypadałoby zmienić.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Hej,
Wydaje mi się, że przeczytałem wszystkie wątki o rozrządzie i nie udało mi się trafić na zbyt dużo konkretniejszych opinii na temat porównania najpopularniejszych producentów konkretnych części zestawu (pasek, rolka napinacza, rolka prowadząca).
Czy ktoś z użytkowników forum byłby może w stanie krótko porównać konkretne części od poszczególnych producentów?
Paski: SUN-JAPAN, Mitsuboshi (montowane w ASO?), ContiTech, Gates, Dayco, UNITTA, japan line
Rolki prowadzące: GMB JAPAN, NTN, SNR, KOYO (taka jest w pudełkach Toyoty?), INA, japan line
Rolki Napinające: NTN-SNR (taką zakłada Toyota/jest w pudałkach Toyoty?), INA, Japanparts, japan line
Wydaje mi się, że tego typu zestawienie mogłoby być pożyteczne dla wielu osób zainteresowanych tematem.
pzdr!
Wydaje mi się, że przeczytałem wszystkie wątki o rozrządzie i nie udało mi się trafić na zbyt dużo konkretniejszych opinii na temat porównania najpopularniejszych producentów konkretnych części zestawu (pasek, rolka napinacza, rolka prowadząca).
Czy ktoś z użytkowników forum byłby może w stanie krótko porównać konkretne części od poszczególnych producentów?
Paski: SUN-JAPAN, Mitsuboshi (montowane w ASO?), ContiTech, Gates, Dayco, UNITTA, japan line
Rolki prowadzące: GMB JAPAN, NTN, SNR, KOYO (taka jest w pudełkach Toyoty?), INA, japan line
Rolki Napinające: NTN-SNR (taką zakłada Toyota/jest w pudałkach Toyoty?), INA, Japanparts, japan line
Wydaje mi się, że tego typu zestawienie mogłoby być pożyteczne dla wielu osób zainteresowanych tematem.
pzdr!
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Witam,
Kupiłem niedawno lexusa is 200 SC. Rozglądam się za częściami do wymiany rozrządu. Rok 2004, przebieg 160k.
http://allegro.pl/rozrzad-lexus-is200-i ... 55243.html
zainteresowalo mnie na allegro to, niby oryginalne cześci ale troche za tanio chyba? ktos może się wypowiedzieć?
Pozdrawiam.
Kupiłem niedawno lexusa is 200 SC. Rozglądam się za częściami do wymiany rozrządu. Rok 2004, przebieg 160k.
http://allegro.pl/rozrzad-lexus-is200-i ... 55243.html
zainteresowalo mnie na allegro to, niby oryginalne cześci ale troche za tanio chyba? ktos może się wypowiedzieć?
Pozdrawiam.