lexus ls 430 zawieszenie
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: ls 430
Re: lexus ls 430 zawieszenie
Witam, od wczoraj jeżdżę Ls 430 2004 z rynku USA .Samochodem jeżdzi się fantastycznie-dzisiaj wziąłem instrukcję obsługi do ręki i czytam na temat użytkowania zawieszenia i okazuje się że u mnie na desce nie ma dwóch klawiszy do regulacji zawieszenia sport/normal [charakterystyka zawieszenia] oraz high/normal [wysokosc zawieszenia] czy to oznacza że mój egzemplarz nie ma pneumatyki tylko normalne amortyzatory ? W katalogu znalazłem informacje że wersja poliftowa miała w standardzie zawieszenie pneumatyczne. Czy mógłby ktoś mi coś podpowiedzieć ? Pozdrawiam Piotr
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Tak, zgadza się. Nie masz pneumatyki.
Poliftowe wersje nie miały w standardzie pneumatyki. Pneumatyka była tylko w wersji Ultra Luxury na rynek USA.
Poliftowe wersje nie miały w standardzie pneumatyki. Pneumatyka była tylko w wersji Ultra Luxury na rynek USA.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: ls 430
Tak też przypuszczałem,bo nie słyszałem kompresora, ani też nie dostrzegłem aby się jakoś szczególnie obniżał.Jak wygląda sprawa z dostępnością amortyzatorów , czy sa jakieś firmowe zamienniki,czy tylko orginały jak to wygląda cenowo.Samochód ma 204 tys i w zasadzie po 300km wczoraj wybiera nierówności bardzo ładnie.Przy okazji kolego Owczar chciałem b.podziękować za twoje bardzo konstruktywne posty,które okazały się cenną bazą informacji przy zakupie.Pozdrawiam Piotr 

-
- Moderator
Kompresora praktycznie nie słychać w tym aucie. Trzeba się mocno pochylić żeby usłyszeć jego pracę 
Amorki powinny być dostępne na zamówienie. Jak nie w PL to w USA na pewno.
Nie ma sprawy, cieszę się, że posty się przydały

Amorki powinny być dostępne na zamówienie. Jak nie w PL to w USA na pewno.
Nie ma sprawy, cieszę się, że posty się przydały

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Zastanowiło mnie to co napisałeś bo u brata była pneu ls430 06r. a auto było z polskiego aso.owczar wrote:Tak, zgadza się. Nie masz pneumatyki.
-
- Moderator
Napisałem o Ultra Luxury w USA, bo pytanie było wersję USA.
Na europę High Class i President miały pneumatykę
Na europę High Class i President miały pneumatykę

-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 430
Potrzebuję pomocy. Nie chciałem już nowego tematu zakładać a zawieszenie mi się rozkleja. Diagnosta stwierdził, że do wymiany jest prawy sworzeń zwrotniczy dolny, lewa końcówka drążka, tuleje dolnych wahaczy przednie. Znalezienie tego w sklepach to droga przez mękę. Zamawiałbym z amayamy ale nigdy tego nie robiłem i trochę te instrukcje dla mnie zawiłe. Pomoże mi ktoś złożyć zamówienie?
Ponadto zastanawiam się czy z obu stron nie zrobić operacji. Często miewałem, że jak coś mi się sypało z lewej to niedługo później miałem ten sam problem z prawej. A może w ogóle cały wahacz wyjdzie niewiele drożej niż tak kompletować jakieś pojedyncze rzeczy? Podpowiedzcie proszę. Pacjent LS430 przedlift.
Ponadto zastanawiam się czy z obu stron nie zrobić operacji. Często miewałem, że jak coś mi się sypało z lewej to niedługo później miałem ten sam problem z prawej. A może w ogóle cały wahacz wyjdzie niewiele drożej niż tak kompletować jakieś pojedyncze rzeczy? Podpowiedzcie proszę. Pacjent LS430 przedlift.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS430
Hej. Kupowałem na amayama i jakoś tam sobie poradziłem. Z czym konkretnie masz problem?OPM wrote:Potrzebuję pomocy. Nie chciałem już nowego tematu zakładać a zawieszenie mi się rozkleja. Diagnosta stwierdził, że do wymiany jest prawy sworzeń zwrotniczy dolny, lewa końcówka drążka, tuleje dolnych wahaczy przednie. Znalezienie tego w sklepach to droga przez mękę. Zamawiałbym z amayamy ale nigdy tego nie robiłem i trochę te instrukcje dla mnie zawiłe. Pomoże mi ktoś złożyć zamówienie?
Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS 430
Przede wszystkim to boję się, że z tych rysunków coś źle wyczytam i zamówię nie to co trzeba z wymienionych rzeczy.
Po drugie to prosiłbym o podpowiedź co przy okazji jeszcze może wymienić przy takiej robocie.
Czy trzeba prosić o jakieś dodatkowe dokumenty z amayamy, żeby później zaksięgować sobie części w Polsce?
Po drugie to prosiłbym o podpowiedź co przy okazji jeszcze może wymienić przy takiej robocie.
Czy trzeba prosić o jakieś dodatkowe dokumenty z amayamy, żeby później zaksięgować sobie części w Polsce?
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS430
Jeśli masz numery części, to z rysunków w miarę da się odczytać co jest co, można też szukać numerów części gdzieś indziej żeby sobie to potwierdzić. Czasami wg numeru części można gdzieś trafić aukcję na przykład na ebay że zdjęciami żeby sobie potwierdzić. Jeśli chodzi o księgowanie, to nie wiem, nie brałem części na firmę ale myślę że księgowa/y powinna to pomóc bez problemu. Jeśli chodzi o temat podpowiedzi co jeszcze zamówić, to ja niestety nie mam pojęcia jak to jest zbudowane i co trzeba przewidzieć.OPM wrote:Przede wszystkim to boję się, że z tych rysunków coś źle wyczytam i zamówię nie to co trzeba z wymienionych rzeczy.
Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka