IS200/300 Poliuretany??

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
baniaq
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200

Re: IS200/300 Poliuretany??

Post by baniaq »

@endrju1: zazdro...

Sugerowałem, że może zmienili materiał, ale nie odnieśli się do tego. Generalnie teraz, tak jak widzicie po zdjęciach, tuleje są wyszlifowane "na bieżni", nawet nie wiem jak i czym, ale na tokarkę to nie wygląda, do tego opitolone na końcu (swoją drogą mega nierówno) i pracują jak chcą.

Aktualnie zamawiam zestaw regulowanych super pro na przód. Finansowo boli bardzo, ale chcę mieć pewność, że to działa dobrze, a tym tulejom z GT4 nie ufam.
Kolega ma inną polską firmę u siebie i ostatnio przy kontroli zauważył, że jedna z tulejek wysunęła się z gniazda. Po kopnięciu w wahacz wróciła na swoje miejsce.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
gmiter
Lex Master
Model Lexusa: IS350

Post by gmiter »

baniaq wrote:@endrju1: zazdro...

Kolega ma inną polską firmę u siebie i ostatnio przy kontroli zauważył, że jedna z tulejek wysunęła się z gniazda. Po kopnięciu w wahacz wróciła na swoje miejsce.
Nie mów, że chodzi o tuleje z Olkusza bo w pt mam wymianę właśnie na nie.
baniaq
Lex Maniak
Model Lexusa: IS200

Post by baniaq »

Nie, to nie olkusz.
Olkusz robi cały zestaw do ISa?
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
gmiter
Lex Master

Post by gmiter »

Niestety nie - posiadają tylko właśnie te w dolny wahacz na przód, w wahacz górny oraz do stabilizatora przedniego.
DanLexus
Lex Driver
Model Lexusa: SC300

Post by DanLexus »

Mam w kiepskim stanie dwie tuleje w moim :LEXUS: - te z drugiego zdjęcia oznaczone numerem 2 (nie wiem jak fachowo się je nazywa). http://allegro.pl/tuleje-wahacza-przedn ... 01#thumb/2
Czy warto kupować od tego allegrowicza, ktoś próbował? Jeśli nie warto to co najlepiej kupić (nie mówcie mi o oryginalnych z serwisu)
Supras are just a hatchback SC300
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

DanLexus wrote:Mam w kiepskim stanie dwie tuleje w moim :LEXUS: - te z drugiego zdjęcia oznaczone numerem 2 (nie wiem jak fachowo się je nazywa). http://allegro.pl/tuleje-wahacza-przedn ... 01#thumb/2
Czy warto kupować od tego allegrowicza, ktoś próbował? Jeśli nie warto to co najlepiej kupić (nie mówcie mi o oryginalnych z serwisu)
Poliuretan jest spoko, długo powinien wytrzymać ale lubi skrzypieć więc pewnie będzie trzeba co jakiś czas podjechać do mechanika na smarowanie. Ja bym zaryzykował bo inaczej..... tylko serwis :biggrin2:
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
gmiter
Lex Master

Post by gmiter »

Czy mieliscie problem z wymianą tulei w bananach? Mechanik męczył się dwie godziny i nie mógł wyciągnąć wahacza dolnego przód. Twierdzi że śruba elegancko poszła ale nie da sie tego ruszyć - jakby było przyspawane do podłużnicy...
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Post by endrju1 »

Z wyciągnięciem nie miałem najmniejszego problemu, za to trochę o męczyłem się z przykręceniem (zwłaszcza 2 śrub do wahacza poprzecznego). Jak dobrze rozumiem to co napisałeś, mechanik demontuje ten wahacz (banan) razem z poprzecznym, ja poprzecznego nie ruszałem.
DanLexus
Lex Driver
Model Lexusa: SC300

Post by DanLexus »

[quote="michalllw]Poliuretan jest spoko, długo powinien wytrzymać ale lubi skrzypieć więc pewnie będzie trzeba co jakiś czas podjechać do mechanika na smarowanie. Ja bym zaryzykował bo inaczej..... tylko serwis :biggrin2:[/quote]
Z tego co kojarzę jeździłeś chwilę na zregenerowanym zawiasie. Jak wrażenia?
Supras are just a hatchback SC300
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

DanLexus wrote:[quote="michalllw]Poliuretan jest spoko, długo powinien wytrzymać ale lubi skrzypieć więc pewnie będzie trzeba co jakiś czas podjechać do mechanika na smarowanie. Ja bym zaryzykował bo inaczej..... tylko serwis :biggrin2:
Z tego co kojarzę jeździłeś chwilę na zregenerowanym zawiasie. Jak wrażenia?[/quote][/quote][/quote][/quote]
Dla zwykłego śmiertelnika myślę że będzie :ok: ale ja użytkując auto czasami na MAX-a po 5 tyś odczułem luzy z tym że ja jestem przewrażliwiony i czasami nie patrzę na dziury :biggrin2:
Ogólnie to polecam taki zabieg :ok:
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”