[IS430] SWAP z 2.0 R6 na 4.3 V8 3UZ-FE

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
andrew
Lex user
Model Lexusa: is 200

Re: [IS430] SWAP z 2.0 R6 na 4.3 V8 3UZ-FE

Post by andrew »

Scorpio V8 robi za zimowego gruza? :biggrin2:

A co do IS430 to przez pewien czas myślałem, że ten projekt upadnie. Ale jeździ i to lepiej niż sie spodziewałem, gratulacje!
DawGad
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 >> GS430 mkIII

Post by DawGad »

Ronald, tak z ciekawości OC płacisz za silnik do 2l czy powyżej w tej sytuacji?
Image
BeeMiX
Lex Driver
Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd

Post by BeeMiX »

Ronald wrote:
łącznie koszt takiego samochodu to okolice 71 000 zł

Jak dla mnie - bomba! :-) Choć tak jak pisałem - taniej kupić GS300 i uturbić go na 400-450 KM :)
Z tym uturbianiem to nie tak do końca ze wyjdzie taniej. No chyba ze sie chce 400-450 KM na papierze ktore nie jadą :P
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

BeeMiX wrote:
Ronald wrote:
łącznie koszt takiego samochodu to okolice 71 000 zł

Jak dla mnie - bomba! :-) Choć tak jak pisałem - taniej kupić GS300 i uturbić go na 400-450 KM :)
Z tym uturbianiem to nie tak do końca ze wyjdzie taniej. No chyba ze sie chce 400-450 KM na papierze ktore nie jadą :P
No ale sam wiesz że to ten parametr jest najważniejszy... i nie ważne że na papierze ważne że jest :biggrin2:
Dawid0ss
Lex Master
Model Lexusa: Lexus GS450h mk3

Post by Dawid0ss »

DawGad wrote:Ronald, tak z ciekawości OC płacisz za silnik do 2l czy powyżej w tej sytuacji?
Hehe dobre pytanie. Pojedzie na badanie okresowe, w dowodzie 2.0 a spod maski pomruk V8 :zryw:
Czy ktoś to w ogóle dziś sprawdza ? Jak zatrzyma go policja na kontrolę, to po prostu nie będzie robił przegazówek :laugh1:
ledziu
Lex Master

Post by ledziu »

Dawid0ss wrote:
DawGad wrote:Ronald, tak z ciekawości OC płacisz za silnik do 2l czy powyżej w tej sytuacji?
Hehe dobre pytanie. Pojedzie na badanie okresowe, w dowodzie 2.0 a spod maski pomruk V8 :zryw:
Czy ktoś to w ogóle dziś sprawdza ? Jak zatrzyma go policja na kontrolę, to po prostu nie będzie robił przegazówek :laugh1:
Panowie super temat do drążenia na publicznym forum... :doh:
Dawid0ss
Lex Master
Model Lexusa: Lexus GS450h mk3

Post by Dawid0ss »

ledziu wrote:
Dawid0ss wrote:
Przyznaję rację, Koledze :-) Proszę admina o usunięcie postów, tych niepoprawnych oczywiście :laugh1:
Keepmovin
Lex user
Model Lexusa: GS430

Post by Keepmovin »

ledziu wrote:
Dawid0ss wrote:
No ale z drugiej strony dlaczego ledziu

Sam jestem ciekaw, moze ktos akurat mial podobne przezycia i jest w stanie dorzucic cos do siebie, a temat nadal oscyluje w okol bohatera tego tematu jak i jego wlasciciela, wiec nie robimy off-topa, ani nie jest to wedlug mnie temat na priv, typu ile cie kosztowalo to i to od Rikiego
ledziu
Lex Master

Post by ledziu »

Keepmovin wrote:
No ale z drugiej strony dlaczego ledziu

Sam jestem ciekaw, moze ktos akurat mial podobne przezycia i jest w stanie dorzucic cos do siebie, a temat nadal oscyluje w okol bohatera tego tematu jak i jego wlasciciela, wiec nie robimy off-topa, ani nie jest to wedlug mnie temat na priv, typu ile cie kosztowalo to i to od Rikiego
Musisz przyjąć pewną złotą zasadę na 100% nie jedyną :biggrin2:

Ja jestem normalny, Ty jesteś normalny ale skąd wiesz że Edek z ubezpieczenia kredek jest normalny :idea: :?:
I np: po pracy w ubezpieczalni jako popychacz siedzący w kajucie 2x2 realizuje swoje marzenia o awansie oraz walczy z frustracją wynikającą z byciem pomiotłem i sprawdza sobie internet chociażby wyżej opisywane tematy... No i powiesz że co z tego że sprawdzi? ... A jak sprawdzi a potem okaże się że dojdzie do kolizji (tfutfu) auta mającego połowę stawki ubezpieczeniowej z tytułu pojemności motorowni to nie ujawni się jako heros pt. "uprzejmie donoszę iż..." A wtedy gwarantuje Ci że ubezpieczyciel wykorzysta każdy haczyk żeby tylko nic nie wypłacić...

I jeżeli myślisz ze to jest abstrakcja to się grubo mylisz bo od 2007r. miałem już dwie takie sytuację w jednej był nadgorliwy policjant/wypadek i dłubanie w necie żeby udowodnić jakim to jest szpryciulą a w drugim przypadku był zwykły oszust będący adwokatem i dorabiający sobie na wykorzystywaniu wiedzy prawniczej oraz danych osobowych... W drugim przypadku tak naprawdę tylko fartem nie straciłem kupę kasy a sprawa trafiła do sądu...
Jak bym Ci opowiedział to pewnie byś pomyślał że to tylko w filmie takie akcje ale... "życie to nie je bajka" :ok:
Keepmovin
Lex user
Model Lexusa: GS430

Post by Keepmovin »

Musisz przyjąć pewną złotą zasadę na 100% nie jedyną :biggrin2:

Ja jestem normalny, Ty jesteś normalny ale skąd wiesz że Edek z ubezpieczenia kredek jest normalny :idea: :?:
I np: po pracy w ubezpieczalni jako popychacz siedzący w kajucie 2x2 realizuje swoje marzenia o awansie oraz walczy z frustracją wynikającą z byciem pomiotłem i sprawdza sobie internet chociażby wyżej opisywane tematy... No i powiesz że co z tego że sprawdzi? ... A jak sprawdzi a potem okaże się że dojdzie do kolizji (tfutfu) auta mającego połowę stawki ubezpieczeniowej z tytułu pojemności motorowni to nie ujawni się jako heros pt. "uprzejmie donoszę iż..." A wtedy gwarantuje Ci że ubezpieczyciel wykorzysta każdy haczyk żeby tylko nic nie wypłacić...

I jeżeli myślisz ze to jest abstrakcja to się grubo mylisz bo od 2007r. miałem już dwie takie sytuację w jednej był nadgorliwy policjant/wypadek i dłubanie w necie żeby udowodnić jakim to jest szpryciulą a w drugim przypadku był zwykły oszust będący adwokatem i dorabiający sobie na wykorzystywaniu wiedzy prawniczej oraz danych osobowych... W drugim przypadku tak naprawdę tylko fartem nie straciłem kupę kasy a sprawa trafiła do sądu...
Jak bym Ci opowiedział to pewnie byś pomyślał że to tylko w filmie takie akcje ale... "życie to nie je bajka" :ok:
ledziu, racja i to, zlota zasade przyjmuje i zapamietuje (choc nie jedyna :laugh1: )

Tak myslalem, ze cos takiego moze wyplynac, ahh to forum bylo jeszcze calkiem "szczelne" 3-4 lata temu. Teraz juz tylko boty i spam "tez nie wiesz jak zarobilem 3567zl/h ? sprawdz ten link: ..."

Swoja droga, zawsze sie zastanawialem czy nasi rodzimi "tunerzy", szeroko opisujacy swoje (czesto nie-) legalne poczynania na fb ku uciesze gawiedzi i 12k like'ow pod postem, nie mieli nigdy z tym problemow czy tez grozb.

Aaaale, to juz rozmowa na inny czas i topic.
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”