witam,
problem chyba częsty w lexusach,,
otóż nie mogę włożyć płyty cd do środka(coś tam blokuje)
kiedy nacisne przycisk LOAD to coś tam miesza przez chwilę i nic sie nie dzieje,,
czyli cały sprzęt do wymiany?? czy mogę coś z tym własnoręcznie zrobić....
pzdr.
cd-problem
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300H
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
Re: cd-problem
padła zmieniarka trzeba będzie wymontować radio i zanieść do naprawy :/ mam ten sam problem... największa wada Lexusów to właśnie te felerne zmieniarki :/
-
- Lex user
aaaaaaaaaaaaaaa
a jak ją wymontować?
a jak ją wymontować?
- tomio
- Lex user
- Model Lexusa: Był IS 200, jest AR 159 SW
Nie warto naprawiać, lepiej kup emulator albo zmień radio na inne, naprawa to strata kasy bo i tak się może za jakiś czas znowu zrąbać
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
poczekaj poczekaj....
jak naciskasz przycisk LOAD to zapalają sie czerwone światełka przy wejściu CD, musisz poczekac aż zapalą zielone i wtedy wkładasz płyta... inaczej nie dasz rady włożyć.
ale nie wiem czy Ty o tym wiesz czy nie.... bo jeżeli przy zielonych diodach płyta nie wchodzi to zmieniara do naprawy
albo zakup emulator 
jak naciskasz przycisk LOAD to zapalają sie czerwone światełka przy wejściu CD, musisz poczekac aż zapalą zielone i wtedy wkładasz płyta... inaczej nie dasz rady włożyć.
ale nie wiem czy Ty o tym wiesz czy nie.... bo jeżeli przy zielonych diodach płyta nie wchodzi to zmieniara do naprawy

SC430 '2002
- Travis
- Lex Master
gdzieś na forum było obrazkowo pokazane jak to zrobić... w skrócie powiem tyle: trzeba zdemontować ta półeczkę gdzie jest nawigacja, później trzeba wyciągnąć panel z nawiewami, następnie od dołu wyciągnąć panel z trc/snow i podgrzewaniem foteli u góry jak i na dole są śruby trzeba do tego chyba klucz 10 ale nie jestem pewny... te wszystkie plastikowe panele ponoć łatwo można wyciągnąć trzeba je tylko ostrożnie podważyć śrubokrętem żeby wyskoczyły z zatrzasków... ja osobiście tego nie robiłem bo boję się że coś połamię... zostawię to panom z aso. Jeżeli chodzi o koszty naprawy to nie są wielkie bo od 50zł do 100zł Tomek z forum naprawiał i już mu chyba 1,5 roku hula bez zarzutów. Na nowe fajne radio 2din trzeba wydać powyżej 1000zł a po za tym oryginalne ładnie się komponuje w kokpicie... dla tego ja osobiście wole naprawić i podłączyć jeszcze zmieniarkę usb. ale jakości oryginalnych CD nie pobije zwykła mp3 
-----------------
tu znalazłem temat jak usunąć radio http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=45&t=546 w drugim poście jest załącznik na którym jest pokazane krok po kroku

-----------------
tu znalazłem temat jak usunąć radio http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=45&t=546 w drugim poście jest załącznik na którym jest pokazane krok po kroku
-
- Lex user
u mnie jest tak ze jak nacinsę LOAD to owszem swiecą się pomarańczowe diody ale zaraz się wyłączają---nic zielonego sie nie zapala
a płyty nie mogę włożyć,,

a płyty nie mogę włożyć,,
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
aha, a powinno po czerwonym zaświecić się zielony i wtedy byś mógł włożyć pytke
no ale niestety... masz awarie 

SC430 '2002
- Travis
- Lex Master
a ja nie mama żadnych świecidełek czerwonych czy też zielonych :/
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
W jakich rocznikach padały Wam te zmieniarki?
Mam 2003r i boje się jej używać za często
Może w poliftach są już poprawione skoro były zmiany w radyjkach (pokrętło głośności po prawej stronie)?
Mam 2003r i boje się jej używać za często

Może w poliftach są już poprawione skoro były zmiany w radyjkach (pokrętło głośności po prawej stronie)?
The sky is the limit