nowy rok nowy ład nowe podatki - właściwie ciągle co dwa tygodnie powoli się podnosiło - ale weź pod uwagę o ile usługi finansowe zdrożały no i dwa efekty na ceny związane z odsunięciem terminów - muszą się lepiej zabezpieczać że na pewno będzie to opłacalne za dłuższy czas + chcą redukować atrakcyjność aby zmniejszyć ilość zamówień w tym momencie żeby nadgonićLewsey 89 wrote:Zamówiłem w połowie stycznia. Omotenashi + Metalic+ Luxury+ Koło zimowe+ Vodafone i wyszło niecałe 272tys. Pierwszy Lexus/Toyota. No to widzę, że drogo mnie kosztował ten jeden miesiącGhotti wrote:
Wchodziłeś z ulicy i miałeś omotenashi luxury lakier za 258k miałeś już jakaś toyote drugi zakup w salonie to mogłeś pare tys urwać to powiedzmy ze te 5 tys więcej byś wtedy dał niż teraz za prestige plus dwa pakiety.
Opony ciagle są w tej cenie. Wtedy ten prestige kosztował jakoś 225-228 z lakierem. Średnio w te 2 msc ceny urosły około 20 tys… zobacz na otomoto wcześniej było 10 ogłoszeń na 2022 NX teraz są chyba 3Gdybym się zdecydował wcześniej to wakacje 2023 byłyby gratis.
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
Re: Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Zakup Lexusa NX 350h
Kurde. Jestem wdziewczny mojemu opiekunowi ze to jemu zalezalo bardziej zeby mi sprzedac samochod niz mi zeby go kupic
moje 225k za prestige design tazuna i kolor to jak darmo przy obecnych cenach…
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Dokładnie cen nie podnieśli oficjalnie, ale obcięli rabaty jak konkurencja
a jak widać ludzie nadal zamawiają skoro w styczniu był odbiór październik a w lutym jest już odbiór na styczeń.

-
- Lex Master
Za darmo to nie ale 10% taniejKlaudiusz wrote:Kurde. Jestem wdziewczny mojemu opiekunowi ze to jemu zalezalo bardziej zeby mi sprzedac samochod niz mi zeby go kupicmoje 225k za prestige design tazuna i kolor to jak darmo przy obecnych cenach…

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
W umowie mam odbiór na wrzesień. W sumie to się zastanawiam czy jak ma być zgodnie z tym co piszecie na listopad/grudzień 2022, to czy nie wolałbym już styczeń/luty 2023. Niby nie ma to znaczenia ale rynek wtórny rządzi się swoimi prawami.Ghotti wrote:Pociesz się teraz byś dostał omotenashi + luxury za ta cenę ;)i odbiór 2023
-
- Lex Master
Zaczną robić 3? msc wcześniej wiec i tak data produkcji 2022
sam jestem ciekaw o ile mi lipiec przesuną.

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
whero wrote:nowy rok nowy ład nowe podatki - właściwie ciągle co dwa tygodnie powoli się podnosiło - ale weź pod uwagę o ile usługi finansowe zdrożały no i dwa efekty na ceny związane z odsunięciem terminów - muszą się lepiej zabezpieczać że na pewno będzie to opłacalne za dłuższy czas + chcą redukować atrakcyjność aby zmniejszyć ilość zamówień w tym momencie żeby nadgonićLewsey 89 wrote:Zamówiłem w połowie stycznia. Omotenashi + Metalic+ Luxury+ Koło zimowe+ Vodafone i wyszło niecałe 272tys. Pierwszy Lexus/Toyota. No to widzę, że drogo mnie kosztował ten jeden miesiącGhotti wrote:
Wchodziłeś z ulicy i miałeś omotenashi luxury lakier za 258k miałeś już jakaś toyote drugi zakup w salonie to mogłeś pare tys urwać to powiedzmy ze te 5 tys więcej byś wtedy dał niż teraz za prestige plus dwa pakiety.
Opony ciagle są w tej cenie. Wtedy ten prestige kosztował jakoś 225-228 z lakierem. Średnio w te 2 msc ceny urosły około 20 tys… zobacz na otomoto wcześniej było 10 ogłoszeń na 2022 NX teraz są chyba 3Gdybym się zdecydował wcześniej to wakacje 2023 byłyby gratis.
Zgadza się czas taniego pieniądza się skończył. W grudniu 2020 kupiliśmy CLIO do firmy. Wpłata 45% ,59 rat wykup 1%. był to mój pierwszy leasing na stałej stopie. Jakie było moje zdziwienie kiedy płaciłem wczoraj wszystkie raty leasingowe, a tam +40 zł +70 zł tylko CLIO 680zł brutto Z GAPem FAKTUROWYM

P.S. CLIO ma darmowe przeglądy i gwarancję wydłużoną do 5 lat lub do 100 000km już w tej cenie:)
- pawelwone
- Lex user
- Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H
Zakup Lexusa NX 350h
Mi przesunęli Omotenashi z czerwca na sierpień/wrzesień. Ale to było do przewidzenia.Ghotti wrote:Zaczną robić 3? msc wcześniej wiec i tak data produkcji 2022sam jestem ciekaw o ile mi lipiec przesuną.
A F-Sport odbieram w czwartek

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
-
- Lex Master
No to miło tez mi pewnie przesuną :/
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h Prestige
Witam, już prędzej pisałem, ale się powtórzę, auto zamówione 7 września, wstępna data wydania auta była 3 marzec 2022 prodk. 2021, w grudniu dowiedziałem się o zmianie terminu dostawy , przesunięcie na 30 prod. 2021, w styczniu kolejne info, data dostawy 30 kwiecień - 1 maj 2022 produkcja 2022, zamówiony prestige 350h z kolorem Sonic Grey i tapicerką , Black and Rich Cream Tahara trim with 3D Black Prism, najlepsze w tym wszytkim to to że cena z przed podwyżek i rabatem flotowym 19% inaczej 199700 brutto plus 23 proc. rabatu na serwis i części. więc jeszcze jestem spokojny, ale na apce cały czas info zamówienie w toku, produkcja jeszcze nie ruszyła dziwne coś czuje że z 1 maja zrobi się 1 czerwiec