Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by whero »

Lewsey 89 wrote:
Ghotti wrote:
Wchodziłeś z ulicy i miałeś omotenashi luxury lakier za 258k miałeś już jakaś toyote drugi zakup w salonie to mogłeś pare tys urwać to powiedzmy ze te 5 tys więcej byś wtedy dał niż teraz za prestige plus dwa pakiety.
Opony ciagle są w tej cenie. Wtedy ten prestige kosztował jakoś 225-228 z lakierem. Średnio w te 2 msc ceny urosły około 20 tys… zobacz na otomoto wcześniej było 10 ogłoszeń na 2022 NX teraz są chyba 3 :D
Zamówiłem w połowie stycznia. Omotenashi + Metalic+ Luxury+ Koło zimowe+ Vodafone i wyszło niecałe 272tys. Pierwszy Lexus/Toyota. No to widzę, że drogo mnie kosztował ten jeden miesiąc :scratch: Gdybym się zdecydował wcześniej to wakacje 2023 byłyby gratis.
nowy rok nowy ład nowe podatki - właściwie ciągle co dwa tygodnie powoli się podnosiło - ale weź pod uwagę o ile usługi finansowe zdrożały no i dwa efekty na ceny związane z odsunięciem terminów - muszą się lepiej zabezpieczać że na pewno będzie to opłacalne za dłuższy czas + chcą redukować atrakcyjność aby zmniejszyć ilość zamówień w tym momencie żeby nadgonić
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Kurde. Jestem wdziewczny mojemu opiekunowi ze to jemu zalezalo bardziej zeby mi sprzedac samochod niz mi zeby go kupic :) moje 225k za prestige design tazuna i kolor to jak darmo przy obecnych cenach…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Dokładnie cen nie podnieśli oficjalnie, ale obcięli rabaty jak konkurencja :) a jak widać ludzie nadal zamawiają skoro w styczniu był odbiór październik a w lutym jest już odbiór na styczeń.
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Klaudiusz wrote:Kurde. Jestem wdziewczny mojemu opiekunowi ze to jemu zalezalo bardziej zeby mi sprzedac samochod niz mi zeby go kupic :) moje 225k za prestige design tazuna i kolor to jak darmo przy obecnych cenach…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Za darmo to nie ale 10% taniej :P jeszcze jak ktoś podpisał leasingu w grudniu to pare/parenascie tysi jest jeszcze do przodu …. dalej tak będzie drożeć to za 3 lata na tych zamówieniach będziemy stratni 0 pln
Lewsey 89
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Lewsey 89 »

Ghotti wrote:Pociesz się teraz byś dostał omotenashi + luxury za ta cenę ;)i odbiór 2023 :D
W umowie mam odbiór na wrzesień. W sumie to się zastanawiam czy jak ma być zgodnie z tym co piszecie na listopad/grudzień 2022, to czy nie wolałbym już styczeń/luty 2023. Niby nie ma to znaczenia ale rynek wtórny rządzi się swoimi prawami.
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Zaczną robić 3? msc wcześniej wiec i tak data produkcji 2022 ;) sam jestem ciekaw o ile mi lipiec przesuną.
Lewsey 89
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Lewsey 89 »

whero wrote:
Lewsey 89 wrote:
Ghotti wrote:
Wchodziłeś z ulicy i miałeś omotenashi luxury lakier za 258k miałeś już jakaś toyote drugi zakup w salonie to mogłeś pare tys urwać to powiedzmy ze te 5 tys więcej byś wtedy dał niż teraz za prestige plus dwa pakiety.
Opony ciagle są w tej cenie. Wtedy ten prestige kosztował jakoś 225-228 z lakierem. Średnio w te 2 msc ceny urosły około 20 tys… zobacz na otomoto wcześniej było 10 ogłoszeń na 2022 NX teraz są chyba 3 :D
Zamówiłem w połowie stycznia. Omotenashi + Metalic+ Luxury+ Koło zimowe+ Vodafone i wyszło niecałe 272tys. Pierwszy Lexus/Toyota. No to widzę, że drogo mnie kosztował ten jeden miesiąc :scratch: Gdybym się zdecydował wcześniej to wakacje 2023 byłyby gratis.
nowy rok nowy ład nowe podatki - właściwie ciągle co dwa tygodnie powoli się podnosiło - ale weź pod uwagę o ile usługi finansowe zdrożały no i dwa efekty na ceny związane z odsunięciem terminów - muszą się lepiej zabezpieczać że na pewno będzie to opłacalne za dłuższy czas + chcą redukować atrakcyjność aby zmniejszyć ilość zamówień w tym momencie żeby nadgonić

Zgadza się czas taniego pieniądza się skończył. W grudniu 2020 kupiliśmy CLIO do firmy. Wpłata 45% ,59 rat wykup 1%. był to mój pierwszy leasing na stałej stopie. Jakie było moje zdziwienie kiedy płaciłem wczoraj wszystkie raty leasingowe, a tam +40 zł +70 zł tylko CLIO 680zł brutto Z GAPem FAKTUROWYM :sarcastic: :sarcastic: i tak jeszcze przez kolejne 4 lata.

P.S. CLIO ma darmowe przeglądy i gwarancję wydłużoną do 5 lat lub do 100 000km już w tej cenie:)
pawelwone
Lex user
Model Lexusa: IS250/ IS200t / NX300H / ES300H / NX350H

Zakup Lexusa NX 350h

Post by pawelwone »

Ghotti wrote:Zaczną robić 3? msc wcześniej wiec i tak data produkcji 2022 ;) sam jestem ciekaw o ile mi lipiec przesuną.
Mi przesunęli Omotenashi z czerwca na sierpień/wrzesień. Ale to było do przewidzenia.

A F-Sport odbieram w czwartek :) Zapytałem handlowca, jak mu się podoba mój samochód, odpowiedział "Panie Pawle, zajebisty" :D

Wysłane z mojego LIO-L29 przy użyciu Tapatalka
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

No to miło tez mi pewnie przesuną :/
Tomek-G-dz
Lex user
Model Lexusa: NX350h Prestige

Post by Tomek-G-dz »

Witam, już prędzej pisałem, ale się powtórzę, auto zamówione 7 września, wstępna data wydania auta była 3 marzec 2022 prodk. 2021, w grudniu dowiedziałem się o zmianie terminu dostawy , przesunięcie na 30 prod. 2021, w styczniu kolejne info, data dostawy 30 kwiecień - 1 maj 2022 produkcja 2022, zamówiony prestige 350h z kolorem Sonic Grey i tapicerką , Black and Rich Cream Tahara trim with 3D Black Prism, najlepsze w tym wszytkim to to że cena z przed podwyżek i rabatem flotowym 19% inaczej 199700 brutto plus 23 proc. rabatu na serwis i części. więc jeszcze jestem spokojny, ale na apce cały czas info zamówienie w toku, produkcja jeszcze nie ruszyła dziwne coś czuje że z 1 maja zrobi się 1 czerwiec :szok: :ireful3:
Post Reply

Return to “Lexus NX”