Jeszcze nie korzystałem ze zdalnego odpalenia klimatyzacji. Rozumiem, że chodzi ci o aplikację Lexus Link?Beckett_ wrote:z tym też mam rozrywkę, nie wiem jak Wy.Tomasz76 wrote:W takim razie każdy, kto odbiera nowego NX musi sprawdzać dokładnie spasowanie tylnych drzwi. To są jakieś jaja. Wygląda na to, że ja miałem szczęście, bo u mnie jest równo. Jeśli chodzi o alarm Vodafone, to w salonie podczas odbioru wypełniasz formularz w którym wpisujesz 2 hasła. W przypadku, gdy samochód zostanie z jakiś powodów zablokowany lub skradziony, to bez podania tych haseł nic nie zrobisz. Po kilku dniach od odebrania samochodu(dokładnie nie pamiętam ilu) dostajesz na telefon sms z nazwą użytkownika, pinem, hasłem i informacją, że Vodafone został aktywowany. Login o który pytasz, to jest nazwa użytkownika. Pin przy rejestracji można sobie zmienić. Przy okazji muszę pochwalić salon Lexusa w Krakowie na ul.Zakopiańskiej, ponieważ przy odbiorze samochodów, pan Marcin wszystkie sprawy związane z alarmem, aplikacją Lexus link itd. dokładnie mi wytłumaczył.
Otóż, jeżeli zarzucam zdalne odpalenie klimy (bo nie chcę wsiadać do 40 stopni), to co któryś raz (jeszcze nie wyłapałem zasady kiedy) dostaję alert z Vodafone, iż była próba odpalenia silnika przy uzbrojonym alarmie.
Mimo wszystko, innych doświadczeń spodziewałem się przy zakupie auta marki premium, niż te![]()
Nie zmienia to faktu, iż auto uwielbiam.
Dobrze, że nie kupiłeś niemieckiej marki premium. Przy Audi, BMW i Mercedesie, to byś miał dopiero przygody. Też jestem bardzo zadowolony z NX, przynajmniej na razie.