Co było przed Lexusem

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
Post Reply
GARBI
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Re: Co było przed Lexusem

Post by GARBI »

moja również....przed lexem mialem przepiekną bordowąToyote rav 4 2.0 94r
Image

Uploaded with ImageShack.us
Last edited by GARBI on 19 Sep 2011, o 07:54, edited 1 time in total.
medyk
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by medyk »

Przed Lexem było BMW E46 320Ci rok 2000 z silnikiem M54B22 poj 2171cc moc 170KM. Autko nawet fajne chociaż nie bezawaryjne.
Jeżeli zrobisz to czego się boisz osiągniesz to czego chcesz...
krakus25
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by krakus25 »

1.
Renault 19 Chamade 1.7 (brak fotki - podobne zdjęcie poglądowe)
Image

2.
Toyota Corolla E90 Liftback 1.6 (brak fotki - podobne zdjęcie poglądowe)
Image

3.
Honda Civic 5d 1.6 iLS
Image

4.
Lexus IS 200 2.0
Image
Mario
prosperopro
Lex Driver
Model Lexusa: LS400 UCF11

Post by prosperopro »

Niezauwazylem nawet tego tematu ;P widze ze niektorzy mieli bardzo fajne wozidla. ;)
U mnie wygladalo to tak:
1. Subaru forester 2.0 GX 99r- 3 miesiace posiadania i rozbity na drzewie niesprzedalem.
2. Opel astra Classic z 99r. - czyms trzebabylo jezdzic podczas naprawiania subaraka. Ten samochod tez rozbity został. Nie z mojej winy. Tutaj wyszlo tak ze dostalem kase od ubezpiecyzciela jko samochod do kasacji a potem jeszcze handlarzynie go sprzedalem wiec kasy z niego bylo sporo wiecej niz wart w calosci.
Wkoncu po zrobieniu lesnika i sprzedaniu samochodow kupilem:
3. Subaru impreza WRX GD z 03r. niestety dlugo sie nienajezdizlem bo 6 miesiecy i poszedl do zyda - niezaluje bo nieby zadbany ale troche byl katowany ;) zreszta niesprzedalbym tak szybko gdyby nie to ze ladnie nanim wyszedlem. Niestety to tez niebyla wersja ktora chcialem z trojkatem na masce :(
4. to Lexus GS430 ;) kupilem go totalnie przypadkiem ;) ale Lexusy maja to do siebie ze uzalezniaja ;) tak jak i Subaru. Sprzedalem po znalezieniu LS calkiem przypadkiem
5. zamiana na LS400 - rzuca sie w oczy w Lublinie 2 sztuki i jedna jakis anglik przelotem ;) Jak narazie niezamierzam sie z nim rostac
Ogolnie zamiast GSa to nastawialem sie na EVO jakies ale ze Lexus mnie uwiodl po obejrzeniu to zostalem przy tej marce. ;)
Zdjecia podrzuce jak juz bede mial normalny internet.
"Coś co jest teraz jest gorsze niż było"
"Proste sa dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
"samochody sa na benzyne. na olej napedowy jezdza traktory i ciezarowki, a na gazie gotuje sie obiad. tyle w tym temacie."
TOYOTA LEXUS LS400 ®
lassar@tlen.pl
Lex user
Model Lexusa: RX400h - był. Ale się zbył.

Post by lassar@tlen.pl »

No to ja już stary jestem, bo tych samochodów było w c...
Najfajniejsze:
1. Maluch (4 silnik w tym ostatni włoski :)
2. Opel Commodore ( niestety z silnikiem z fiata 125)
3. Taunus
4.Rover 216 GSI ( z silnikiem 125 koni z CRX - fabrycznie)
5.Audi 80 B4 2.6 V6 - wow!
6. BMW 318is -Tutaj zaczyna się niekończąca się historia z BMW wypisze tylko te najciekawsze a więc:
7. BMW 328ia Touring - 1996 rok - miazga
8. BMW E38 740d - mam do dzisiaj - 300 kucy i 700 niutków
9. BMW 320d E 90 - zwykły 2 litrowy dieasel'ek, który na automacie lata 240 km/h
10. BMW E53 X5 4.8is - nic dodać nic ująć. 6 sek setka 260 max kioskiem ruchu o wadze 2,5 tony
11. Jeep Grand Cheerokee ZJ 5.2l
12. Hummer H3 - jedno z najbardziej niedocenianych aut w Polsce - ale wierzcie mi - za tą kase jest zajebisty!

Reasumując - Lexusem jeździ mi się fajnie ale nie porywająco. Niektóre rozwiązania są dla mnie co najmniej nie na miejscu, wielu rzeczy brakuje - ale samochód w ostatecznym bilansie się broni. Na pytanie czy kupiłbym go jeszcze raz - tak. Na pytanie czy sprzedałbym go teraz - odpowiedź brzmi - ile dajesz? :)
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

Cóż ja przygodę z motoryzacją zaczynałem od jazdy autami ojca czyli Corollą w dieslu rocznik 87' taka jak ta:
Image
warto zaznaczyć że to auto jest u nas od 16 lat i dalej jeździ :D
Oraz Toyota Land Cruiser J90 prado z 98r 3.0TD
Image
ale tym autem głównie jeździ się po górach.

Wychodzi na to że moim pierwszym autem które sobie kupiłem jest IS200... Docelowo wcześniej miała być Celica GT VI generacji lub MR2. Marzeniem do tej pory jest Supra TT
MączeK
Lex user
Model Lexusa: RX

Post by MączeK »

Kończąc 17 lat narodził się pomysł na pierwsze auto ( nie mając jeszcze prawka) ciśnienie było bardzo duże, trafiła się okazja i takim o to sposobem zakupiłem swoją pierwszą miłość z roku 84 starszą niż właściciel ( ale takie związki są w modzie) w stanie agonalnym:
HONDA CRX 1 gen D16ZC1 ( ciężko było znaleźć suche miejsce z którego by nie ciekł olej) Za to było w świetnej kondycji mocowej łoiło Civici Vti oraz Crx-y ED9 mając 22 lata:D Byłem dumny z tego wozu:
Image Image

Po jakimś czasie auto zostało sprzedane w sposób taki, że gość mnie widział na stacji, przyjechał pod dom mówiąc, że chce to auto.... zostały wspomnienia.

Nadal nie mając jeszcze prawka trafił się rodzynek
HONDA CRX 1 gen D16ZC1 rok 86 w stanie gabinet jak na ten rok produkcji, długo się nie zastanawiałem wsiadłem z kumplem w autobus o godzinie 24 i pojechaliśmy po auto do Piły po wstępnych oględzinach, wymianie oleju, oraz sprawdzeniu na stacji diagnostycznej ( auto stało w Niemczech 3 lata nie jeżdżone) CRX stał się mój, teraz czekała nas przygoda 300 parę km powrotu do domu autem bez tablic tylko z wykupionym ubezpieczeniem ( lata młodzięczej głupoty) udało się wrócić do domu bez najmniejszych problemów oraz z prędkością przelotową a4 ponad 210km/h widok wyprzedzanych samochodów i min ludzkich bezcenny:D
Image 100% ORGINAŁ! Auto rozebrałem w zime własnoręcznie wyczyściłem z każdej drobnej plamy korozyjnej i poskładałem na nowo.

Wspominając poprzednie auto pozostał ogromny sentyment więc wybór był prosty kolejny CRX teraz padło na 2 generacje...
HONDA CRX 2 gen d16A9 byłem bardzo zadowolony z tego egzemplarza chociaż nie miał już tak wspaniałego klimatu jak 1 gen:_)
ImageImageImage

Przyszedł czas na coś większego po długich ok 4 misięcznych poszukiwaniach zdrowego egzemplarza 5 gen Vti ( co graniczyło z cudem nawet auta klubowe) padł wybór na EJ2 :) i tak auta zmieniając się było u mnie prawie 2 lata byłem z niego bardzo zadowolony, nigdy mnie nie zawiodło przejechało pół europy, pozostały najlepsze wspomnienia:_) Stan auta: Gabinet tego mi teraz najbardziej brakuje.
HONDA CIVIC EJ 2
ImageImage

Prelude Vgen BB9
ImageImage

CRX DEL SOL ESI
Image
Image
Image

Obecnie jest IS i ITR:)
prosperopro
Lex Driver
Model Lexusa: LS400 UCF11

Post by prosperopro »

lasser@tlen.pl niezla historia ;) H3 nie bedzie doceniany przy starszym bracie H1 patrzac w ten sposob to popsuli auto ;D Widze ze masz RX400h i tak srednio zadowolony mnie osobiscie RX nieuwiodl. Niestety wnetrze prowadzenie wyglad i komfort ma wiele do zyczenia. Sa pewne marki co powinny robic 1 typ samochodow Lexus jest taka marka slynie z limuzyn ale pchac sie w inne segmenty wedlug mnie niepowinien sa oczywiscie wyjatki jak coupe i cabrio SC lub CT miejski o ktorym mialem zla opinie - choc zaliczylbym go do samochodow "ile dasz?" ;D Natomiast Jeep Grand Cherokee ZJ niczym nie powala ale auto zajebiste! jesli chodzi o teren to 1 klasa stoji z takimi gwiazdami na czele jak Land Cruiser, Patrol, Pajero, Discover, itp ;)

Travis swietna Toyka :D czego mowisz ze tylko po gorach? :D to asfaltu nieodsniezaja :D ?
"Coś co jest teraz jest gorsze niż było"
"Proste sa dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
"samochody sa na benzyne. na olej napedowy jezdza traktory i ciezarowki, a na gazie gotuje sie obiad. tyle w tym temacie."
TOYOTA LEXUS LS400 ®
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

prosperopro wrote:Travis swietna Toyka :D czego mowisz ze tylko po gorach? :D to asfaltu nieodsniezaja :D ?
opony są dość wąskie i wysokie więc jazda po naszych koleinach powyżej 80km/h jest dość niebezpieczna :fiu: Co innego w terenie bo tutaj nie ma co się rozpędzać jedynie na ostrych podjazdach ale zawsze można sobie pomóc reduktorem a w ostateczności blokadą. :hobby:
stachulex
Lex Driver
Model Lexusa: gs 300 mk1

Post by stachulex »

troche tego bylo ale skupie sie na ciekawych autach i tych ktore znaczyly cos w moim zyciu.pierwsze auto jakie zakupilem (wczesniej pare motocykli) to 2-drzwiowy ford taunus z 79 roku- dostal czarny matowy lakier ktory wtedy byl czyms bardzo dziwnym a teraz jest na topie i straszna glebe-wozek pod silnikiem byl 4 cm od asfaltu,pozniej pare innych autek az w koncu toyota mr-2 z 95 roku,od niej zaczela sie moja przygoda z japonskimi autami,nastepny ciekawy bolid to toyota hilux rocznik 96,pierwszy lexus(jest juz 6 lat ze mna) to moj kochany gs 300 mk1 ,w miedzyczasie byl tez gs 300 mk2 ale jednak zostalem przy starszej generacji a mk2 poszlo do ludzi.byl 126p,sierra,astra x2,bora,alfa 156-wiecej grzechow nie pamietam :sarcastic: a bylo tego troche.obecnie jeszcze uzytkuje eclipse 1g.
Image
PRZEDNI NAPED JEST DLA DZIEWCZYNEK
Post Reply

Return to “Na każdy temat”