Kończąc 17 lat narodził się pomysł na pierwsze auto ( nie mając jeszcze prawka) ciśnienie było bardzo duże, trafiła się okazja i takim o to sposobem zakupiłem swoją pierwszą miłość z roku 84 starszą niż właściciel ( ale takie związki są w modzie) w stanie agonalnym:
HONDA CRX 1 gen D16ZC1 ( ciężko było znaleźć suche miejsce z którego by nie ciekł olej) Za to było w świetnej kondycji mocowej łoiło Civici Vti oraz Crx-y ED9 mając 22 lata:D Byłem dumny z tego wozu:
Po jakimś czasie auto zostało sprzedane w sposób taki, że gość mnie widział na stacji, przyjechał pod dom mówiąc, że chce to auto.... zostały wspomnienia.
Nadal nie mając jeszcze prawka trafił się rodzynek
HONDA CRX 1 gen D16ZC1 rok 86 w stanie gabinet jak na ten rok produkcji, długo się nie zastanawiałem wsiadłem z kumplem w autobus o godzinie 24 i pojechaliśmy po auto do Piły po wstępnych oględzinach, wymianie oleju, oraz sprawdzeniu na stacji diagnostycznej ( auto stało w Niemczech 3 lata nie jeżdżone) CRX stał się mój, teraz czekała nas przygoda 300 parę km powrotu do domu autem bez tablic tylko z wykupionym ubezpieczeniem ( lata młodzięczej głupoty) udało się wrócić do domu bez najmniejszych problemów oraz z prędkością przelotową a4 ponad 210km/h widok wyprzedzanych samochodów i min ludzkich bezcenny:D

100% ORGINAŁ! Auto rozebrałem w zime własnoręcznie wyczyściłem z każdej drobnej plamy korozyjnej i poskładałem na nowo.
Wspominając poprzednie auto pozostał ogromny sentyment więc wybór był prosty kolejny CRX teraz padło na 2 generacje...
HONDA CRX 2 gen d16A9 byłem bardzo zadowolony z tego egzemplarza chociaż nie miał już tak wspaniałego klimatu jak 1 gen:_)

Przyszedł czas na coś większego po długich ok 4 misięcznych poszukiwaniach zdrowego egzemplarza 5 gen Vti ( co graniczyło z cudem nawet auta klubowe) padł wybór na EJ2

i tak auta zmieniając się było u mnie prawie 2 lata byłem z niego bardzo zadowolony, nigdy mnie nie zawiodło przejechało pół europy, pozostały najlepsze wspomnienia:_) Stan auta: Gabinet tego mi teraz najbardziej brakuje.
HONDA CIVIC EJ 2

Prelude Vgen BB9

CRX DEL SOL ESI
Obecnie jest IS i ITR:)