[IS 200] kontrolka CHECK ENGINE i TRC OFF
- stachulex
- Lex Driver
- Model Lexusa: gs 300 mk1
Re: check engine + kontrola trakcji
ori cewka w aso kosztuje 750 pln-ów, mam do zalatwienia taka no name jak wysylalem koledze prezesowi za 230pln plus koszty wysylki.cewka wykonana bardzo dobrze i zalatwialem ja w zaprzyjaznionej hurtowni wiec totalnego bubla by mi nie proponowali nawet,bo chlopaki wiedza ze nie kupuje byle czego.mysle ze jest to dobra alternatywa.

PRZEDNI NAPED JEST DLA DZIEWCZYNEK
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250
Cewka jest kozak
bo smiga idealnie ...
Tylko teraz co zrobic z tymi obrotami?
Po pracy podjade na kompa moze mi je ustawia na nieco nizsze.

Tylko teraz co zrobic z tymi obrotami?
Po pracy podjade na kompa moze mi je ustawia na nieco nizsze.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250
Na kompie jedyne co udalo sie zrobic, to zresetowac ustawienia ale to nic nie dalo ...
Co proponujecie.
P.s od momentu wymiany cewki zrobilem juz 500km ( przepustnica miala sie zaadoptowac sama ) lecz obroty przy zimnym silniku nadal wysokie 1500/1600 i dlugo sie utrzymuja.
Co proponujecie.
P.s od momentu wymiany cewki zrobilem juz 500km ( przepustnica miala sie zaadoptowac sama ) lecz obroty przy zimnym silniku nadal wysokie 1500/1600 i dlugo sie utrzymuja.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Re: IS 200 problem kontrolka silnika i TRC
I u mnie auto nie odpala czasami.tzn raz odpala ,a czasami trzeba odczekac jakis czas np.dzień i tak w kółko od miesiąca. Dzisiaj zapalił się check .migające trc... Niedlugo jestem ustawiony z mechanikiem po wczesniejszej rozmowie powiedział mi że najprawdopoodobniej może to być czujnik położenia przepustnicy,ale dla pewnosci sprawdze również filterek ..po naprawie dam znać o co chodziło..pozdrawiam

- sztanga1000
- Lex user
witam mam podobny problem tzn podczas jazdy ostatnio zapalily mi sie kontrolki check i trc i w momencie ich zapalenia auto podczas jazdy samo zgaslo odpalilem szybko i auto normalnie dalej jedzie tyle ze z palacymi sie kontrolkami, jak zresetuje blad to to sie powtarza, ale auto ma normalne obroty i normalnie jedzie po zapaleniu sie kontrolek ... czy moze to byc czujnik przepustnicy albo czujnik polozenia pedalu gazu?? czy tez byscie obstawiali na cewke?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
mi check zasiwecil sie raz w zyciu jak nalalem beznadziejny gaz
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Radek podpinałeś auto pod kompa? - jeśli tak, to jakie błędy pokazywało? - bo od tego bym zaczął diagnozę usterki.sztanga1000 wrote:witam mam podobny problem tzn podczas jazdy ostatnio zapalily mi sie kontrolki check i trc i w momencie ich zapalenia auto podczas jazdy samo zgaslo odpalilem szybko i auto normalnie dalej jedzie tyle ze z palacymi sie kontrolkami, jak zresetuje blad to to sie powtarza, ale auto ma normalne obroty i normalnie jedzie po zapaleniu sie kontrolek ... czy moze to byc czujnik przepustnicy albo czujnik polozenia pedalu gazu?? czy tez byscie obstawiali na cewke?
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
- sztanga1000
- Lex user
wlasnie lukasz powiedz mi gdzie u nas najlepiej mozna podjechac na podlaczenie? bylem w serwisie toyoty i okazalo sie ze lexusa nie obsluguja a myslalem ze tak... auto gasnie w momencie kiedy wciskam sprzeglo normalnie traci moc i gasnie a jak puszcze to tak jak "na pycha" odpala i jedzie dalej... nie zgasnie jak mam wcisniety gaz na biegu dopiero jak puszcze to traci moc no i po wcisnieciu sprzegla tak jak nap gasnie...
- dommell
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
a masz gaz w samochodzie? bo przy źle wyregulowanej instalacji czy poprostu spapranej to częsta przypadłość. Jedziesz...wrzucasz luz, obroty w dół i idą z anisko i auto gaśnie.
- sztanga1000
- Lex user
tak mam ale jakis czas jezdzilem na benzynie i bylo to samo
3 bieg pedal gazu wcisniety do polowy i tak jechalem i auto momentalnie tracilo moc i predkosc, nieodpuscilem gazu tylko trzymalem caly czas tak samo i po chwili auto szarpnelo i zaczelo spowrotem normalnie przyspieszac