Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi, ES300h
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
Cieszę się bardzo, że mogę komuś pomóc w podjęciu decyzji o ewentualnym zakupie. Z każdej strony jesteśmy okłamywani, więc cenię sobie szczerość. Drugi egzemplarz NX ma przejechane 18tys i też nic niepokojącego się nie dzieje. Podczas dotychczasowej eksploatacji miałem tylko wymienianą ładowarkę indukcyjną, ponieważ nie ładowała mojego Iphona. Oleju w silniku nic nie ubywa, a skóra na fotelach wygląda nadal jak nowa.
-
- Lex Driver
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
hybrydy toyoty cierpią na "przybywanie" olejuTomasz76 wrote: ↑23 Mar 2023, o 14:39 Cieszę się bardzo, że mogę komuś pomóc w podjęciu decyzji o ewentualnym zakupie. Z każdej strony jesteśmy okłamywani, więc cenię sobie szczerość. Drugi egzemplarz NX ma przejechane 18tys i też nic niepokojącego się nie dzieje. Podczas dotychczasowej eksploatacji miałem tylko wymienianą ładowarkę indukcyjną, ponieważ nie ładowała mojego Iphona. Oleju w silniku nic nie ubywa, a skóra na fotelach wygląda nadal jak nowa.

350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Tylko współczuć...ja swojego NX dopiero w przyszłym roku zobaczę :hobby:obyTomasz76 wrote: ↑23 Mar 2023, o 14:45Przy tym przebiegu, to Audi A6 C8, Golfem 8 i nową Octavią w serwisie byłem już kilkukrotnie.

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Pytanie do obecnych uzytkownikow… w przypadku jazdy przy intensywnych opadach sniegu radary się brudza i na ekranie pojawia sie komunikat ze nalezy je wyczyscić co oczywiscie w takiej sutuacji mija sie z celem bo zaraz znowu beda zabłocone… na ekranie pojawia sie komunikat i informacja ze przytrzymując na kierownicy przycisk mozna ten komunikat wyłączyć - co zrobiłem, natomiast komunikat po chwili znowu się pojawia… i mozna go tak wyłączac w nieskonczonosc… można to jakos skutecznie wyłączyc…??
2ga sprawa to dzis przy większych prędkosciach co jakis czas „mrygał” mi taki komunikat jak na zdjeciu ponizej (niestety w statusie samochodu nie wyświetlała się zadna informacja o jakichkolwiek problemach). Wiecie co to moze byc?? Maska byla zamknieta poprawnie…
2ga sprawa to dzis przy większych prędkosciach co jakis czas „mrygał” mi taki komunikat jak na zdjeciu ponizej (niestety w statusie samochodu nie wyświetlała się zadna informacja o jakichkolwiek problemach). Wiecie co to moze byc?? Maska byla zamknieta poprawnie…
- Attachments
-
- 5B7B7201-5630-4BD0-9875-0B634C2375B4.jpeg (43.64 KiB) Viewed 632 times
-
- Lex Driver
Jeszcze nigdy nie pojawił mi się taki komunikat.
-
- Lex Driver
Ty tak poważnie z tym przybywaniem oleju? Pytam, ponieważ u mnie rzeczywiście jest trochę ponad max na miarceGhotti wrote: ↑23 Mar 2023, o 16:36hybrydy toyoty cierpią na "przybywanie" olejuTomasz76 wrote: ↑23 Mar 2023, o 14:39 Cieszę się bardzo, że mogę komuś pomóc w podjęciu decyzji o ewentualnym zakupie. Z każdej strony jesteśmy okłamywani, więc cenię sobie szczerość. Drugi egzemplarz NX ma przejechane 18tys i też nic niepokojącego się nie dzieje. Podczas dotychczasowej eksploatacji miałem tylko wymienianą ładowarkę indukcyjną, ponieważ nie ładowała mojego Iphona. Oleju w silniku nic nie ubywa, a skóra na fotelach wygląda nadal jak nowa.
a nie ich ubytek
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Tak serio. Hybrydy toyoty tak maja jak się jeździ głównie na krótkich dystansach. Paliwo miesza się z olejem poczytaj pełno tego na Google 

350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
W zimę częsta sprawa zanieczyszczone czujniki, komunikatu nie dałem rady usunąć Świeci dopoki się nie oczyści czujników. Trzeba ostroznie z tempomatem w takich warunkach bo w każdej chwili może być wyłączony przez zanieczyszczone czujniki.gpson wrote:Pytanie do obecnych uzytkownikow… w przypadku jazdy przy intensywnych opadach sniegu radary się brudza i na ekranie pojawia sie komunikat ze nalezy je wyczyscić co oczywiscie w takiej sutuacji mija sie z celem bo zaraz znowu beda zabłocone… na ekranie pojawia sie komunikat i informacja ze przytrzymując na kierownicy przycisk mozna ten komunikat wyłączyć - co zrobiłem, natomiast komunikat po chwili znowu się pojawia… i mozna go tak wyłączac w nieskonczonosc… można to jakos skutecznie wyłączyc…??
Kwestia.maski nigdy nie miałem takiego komunikatu.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
To efekt działania stycznika przekazującego informację o zamkniętej lub otwartej masce. Zatrzask mechatroniczny jest źle wyregulowany lub źle zatrzaśnięty. Przy dużej prędkości opływający silny wiatr minimalnie podnosi lekką maskę (wykonana jest z aluminium) i rozwiera stycznik. Moim zdaniem pomoże regulacja zatrzasku maski, tak aby zamykała się ona głębiej o milimetr może dwa.gpson wrote: ↑23 Mar 2023, o 19:30 Pytanie do obecnych uzytkownikow… w przypadku jazdy przy intensywnych opadach sniegu radary się brudza i na ekranie pojawia sie komunikat ze nalezy je wyczyscić co oczywiscie w takiej sutuacji mija sie z celem bo zaraz znowu beda zabłocone… na ekranie pojawia sie komunikat i informacja ze przytrzymując na kierownicy przycisk mozna ten komunikat wyłączyć - co zrobiłem, natomiast komunikat po chwili znowu się pojawia… i mozna go tak wyłączac w nieskonczonosc… można to jakos skutecznie wyłączyc…??