Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
lukke
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by lukke »

Klaudiusz wrote: 31 Mar 2023, o 23:33 Iphone 11, 13 oraz Samsung S21 ładowarka bezprzewodowa działa i pieknie ładuje :) musze zmierzyc z jaka moca z ciekawosci.
Produkcja styczen 2023.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Samsung S23 Ultra
W przeciągu 2 m-cy użytkowania początkowo miałem wrażenie że nie ładuje w ogóle.
Potem na forum pojawiła się informacja o konieczności prawidłowego ułożenia telefonu.
Na dzisiaj dodałbym jeszcze, że co do zasady nie ma problemu w dłuższych trasach, na krótkich bywa różnie...
Umówiłem się dzisiaj na wymianę kół, dowiedziałem się przy okazji o akcji serwisowej (pół godzinna, coś z multimediami)

Ampersand
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Ampersand »

U mnie była akcja serwisowa na przednią kamerę (tak mi powiedziano). Co do ładowania telefonu to ja nie mam problemu o ile telefon się nie przesuwa wtedy następują chwilowe przerwy. Mam S21 z etui MagSafe. Szukam jakiegoś fajnego sposobu na przyblokowanie telefonu w jednej pozycji (jakaś delikatna ramka czy coś w tym stylu) bo na zakrętach w mieście potrafi się przesunąć. Dość śliska ta obudowa.
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
I.Q.
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by I.Q. »

Mam pytanie - czy u Was działają światła -" do odprowadzenia" po wyłączeniu i zamknięciu samochodu ????
Niby w ustawieniach mam zaznaczone 30 sek ale nie zapalają się. zauważyłem to dopiero wczoraj ponieważ głównie wieczorem parkuje w oświetlonym garażu więc nie jest mi to potrzebne. Ale wczoraj parkowałem u znajomych wieczorem i ZONK - ciemno !!!! a jak to jest u Was ?
Szkoda że akurat teraz to wyszło bo dopiero co byłem na serwisie wymienić olej (po 2000 km) i zamienić opony na felgach (letnie na alusy ze szlifem a zimowe na na czarne) no i złożyć koła letnie.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

I.Q. wrote:Mam pytanie - czy u Was działają światła -" do odprowadzenia" po wyłączeniu i zamknięciu samochodu ????
Niby w ustawieniach mam zaznaczone 30 sek ale nie zapalają się. zauważyłem to dopiero wczoraj ponieważ głównie wieczorem parkuje w oświetlonym garażu więc nie jest mi to potrzebne. Ale wczoraj parkowałem u znajomych wieczorem i ZONK - ciemno !!!! a jak to jest u Was ?
Szkoda że akurat teraz to wyszło bo dopiero co byłem na serwisie wymienić olej (po 2000 km) i zamienić opony na felgach (letnie na alusy ze szlifem a zimowe na na czarne) no i złożyć koła letnie.
Czy to czasem nie trzeba aktuwowac? Strzelasz dlugimi po zakonczonej jezdzie. I powinno 30 sekund sie swiecic

Lewsey 89
Lex user

Post by Lewsey 89 »

Spróbuj aktywować dźwignia do zmiany na drogowe(kliknij dlugie po wylsczeniu pojazdu
W ten sposób działa to w większości Marek samochodów. Może tak samo jest w NX

vki
Lex user

Post by vki »

I.Q. wrote: 22 Apr 2023, o 18:14 Mam pytanie - czy u Was działają światła -" do odprowadzenia" po wyłączeniu i zamknięciu samochodu ????

Również wymieniłem po 2tyś z hakiem (tak jak zalecają). Tak z ciekawości:
1. Po wymianie oleju + filtr + podkładka pod korkiem co masz wpisane w aplikacji LEXUS LINK w usługach serwisowych.
2. Jeśli to nie tajemnica ile sobie policzyli.

lukke
Lex user

Post by lukke »

Już po wymianie kół, obawy o gorszy komfort na runflatach się na szczęście nie potwierdziły.
Akcja serwisowa dotyczyła aktualizacji oprogramowania przedniej kamery.
Nie miałem z kamerą żadnych problemów, więc akcja bardziej na zasadzie dmuchania na zimno.
Zna ktoś szczegóły? Może coś się działo w określonych przypadkach, których ja na szczęście nie miałem.
Ampersand
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Ampersand »

Po przebyciu kilku długich tras mogę stwierdzić, że adaptacyjny tempomat czasem się mylił na łukach autostrad próbują hamować przy braku pojazdu na moim pasie a wykrywając w zamian pojazd na pasie obok. Nie umiem jeszcze stwierdzić czy po akcji serwisowej coś się zmieniło.
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

vki wrote: 23 Apr 2023, o 21:44
I.Q. wrote: 22 Apr 2023, o 18:14 Mam pytanie - czy u Was działają światła -" do odprowadzenia" po wyłączeniu i zamknięciu samochodu ????

Również wymieniłem po 2tyś z hakiem (tak jak zalecają). Tak z ciekawości:
1. Po wymianie oleju + filtr + podkładka pod korkiem co masz wpisane w aplikacji LEXUS LINK w usługach serwisowych.
2. Jeśli to nie tajemnica ile sobie policzyli.

Ja też wymieniłem - i właśnie z ciekawości sprawdziłem co jest w lexus link... otóż wpis brzmi... "Naprawa samochodu z wyłączeniem napraw karoserii"  :shok:

a cena: 385 olej, 11.69 uszczelka, 67 filtr. Całość462 więc wygląda na to że robocizna w cenie "części"

RafalWawa
Lex user
Model Lexusa: NX 350h FSport

Post by RafalWawa »

Ampersand wrote: 25 Apr 2023, o 18:11 Po przebyciu kilku długich tras mogę stwierdzić, że adaptacyjny tempomat czasem się mylił na łukach autostrad próbują hamować przy braku pojazdu na moim pasie a wykrywając w zamian pojazd na pasie obok. Nie umiem jeszcze stwierdzić czy po akcji serwisowej coś się zmieniło.

U mnie też zdarza mu się "Wystraszyc" pojazdu na sąsiednich pasach.. mówićie że aktualizacja miałaby to usunąć? ( ja wymieniałem opony jeszcze w marcu to nic nie mówili że coś aktualizowali...)
Post Reply

Return to “Lexus NX”