Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by Marslo »

Mamy booster w domu bo problemy z akumulatorami rozruchowymi Lexusow juz mielismy.
W RX juz cwiczylem otwieranie kluczykiem mechanicznie i odpalanie z boostera, ale w NX jeszcze tego nie robilem, a nie chcialo mi sie szukac w instrukcji obslugi czy na YT.
Bylismy bowiem umowieni, ze jak NX nie odpali to technik dilera przyjedzie do domu sprawdzic i przy okazji zabierze NX na przeglad. Jutro uplywa rok jak go odebralismy.
Technik przyjechal, zdjal zaslepke w  w klamce NX ,otworzyl auto kluczykiem mechanicznie, podlaczyl boostera i auto odpalilo.
Mamy serwis door to door i jutro dostaniemy po poludniu NX w pelni sprawnego.
Tak czy inaczej to nie powinno sie dziac w rocznym aucie niezaleznie od tego czy to wina alarmu czy systemu operacyjnego auta. Mamy rowniez 14 letniego diesla na oryginalnym akumulatorze ( od nowosci), auto odpalillo bez problemu. A robi rocznie maksymalnie 2 tys km.

nexus350
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by nexus350 »

whero wrote: 21 Sep 2023, o 16:00
nexus350 wrote: 21 Sep 2023, o 14:35

=0.95em Vodafone dokłada swoje do rozładowania aku, ale prąd jaki ciągnie jest dużo mniejszy od prądu pobranego przez system NX-a. 
Patrząc na dotychczasowe informacje od użytkowników wnioskowałbym iż prąd pobierany przez Vodafone jest kilkukrotnie większy od prądu pobieranego przez auto jego pozbawione ~ jeszcze chyba nie widziałem posta że ktoś bez systemy Vodafone miał problemy z włączeniem auta ~ u mnie zdarzało się że auto stało dwa/trzy tygodnie i również za każdym razem bez najmniejszych problemów

Myślę, że nikt przy zdrowych zmysłach nie instaluje blokady (Vodafone), która bierze więcej prądu aniżeli system samochodu, ale gdyby tak miało być to nie byłoby to zbyt pochlebne dla fachowców z Lexus PL. Tak nie jest, co nie oznacza, że jest dobrze.

nexus350
Lex user

Post by nexus350 »

Marslo wrote: 21 Sep 2023, o 16:28 Mamy booster w domu bo problemy z akumulatorami rozruchowymi Lexusow juz mielismy.
W RX juz cwiczylem otwieranie kluczykiem mechanicznie i odpalanie z boostera, ale w NX jeszcze tego nie robilem, a nie chcialo mi sie szukac w instrukcji obslugi czy na YT.
Bylismy bowiem umowieni, ze jak NX nie odpali to technik dilera przyjedzie do domu sprawdzic i przy okazji zabierze NX na przeglad. Jutro uplywa rok jak go odebralismy.
Technik przyjechal, zdjal zaslepke w  w klamce NX ,otworzyl auto kluczykiem mechanicznie, podlaczyl boostera i auto odpalilo.
Mamy serwis door to door i jutro dostaniemy po poludniu NX w pelni sprawnego.
Tak czy inaczej to nie powinno sie dziac w rocznym aucie niezaleznie od tego czy to wina alarmu czy systemu operacyjnego auta. Mamy rowniez 14 letniego diesla na oryginalnym akumulatorze ( od nowosci), auto odpalillo bez problemu. A robi rocznie maksymalnie 2 tys km.

Trudno nie zgodzić się z konstatacją, ale niestety tak dzieje się na całym świecie - tak to Toyota / Lexus wymyślił.

nexus350
Lex user

12V aku

Post by nexus350 »

https://mag.lexus.co.uk/lexus-hybrid-parked/
UK.png
UK.png (15.36 KiB) Viewed 2378 times
 W najnowszej internetowej instrukcji do NX-a, która ma ponad 800 stron “12-volt” aku pojawia się na 72 stronach, w średniej co 11-ta strona. Problem jest i albo trzeba z nim żyć, albo pozbyć się NX-a.
12V.png
12V.png (30.12 KiB) Viewed 2378 times

NEONX
Lex user

Post by NEONX »

Marslo wrote:Niestety nasz NX 450h+ po ponad miesiecznym postoju w garazu nie dal sie otworzyc. Ok 10 dni temu kiedy bylismy za granica dostalismy telefon od Vodafone , ze system stwierdzil awarie/kradziez.  Pani zasugerowala, zeby wolac obsluge stacji dilerskiej do domu po powrocie, bo nie otworzymy auta, a silnik jest zablokowany.
Wszystko przez rozladowanie baterii rozruchowej.
Faktycznie, wczoraj nie dostalem sie do auta i dzis przyjedzie technik ze stacji dilerskiej ,mowi ze sobie poradzi .

Co ciekawe, moj RX 450h rocznik 2016 stal na parkingu lotniskowym te 5 tygodni i odpalil bez problemu. W nim jednak nie mam alarmu Vodafone.
Cos musza zrobic w tych nowych autach, bo to nienormalne, zeby roczny samochod blokowal sie w wyniku wyczerpania baterii.

Zrezygnuj z Vodafone będziesz zdrowszy....:)

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

No a ja wlasnie takich problemow nie mam. Moze dlatego ze nie altywowalem Vodafone…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nexus350
Lex user

Post by nexus350 »

Widać lekarze jeżdżą Lexus-ami, a podobno służba zdrowia cienko przędzie w RP. Porada dobra ale pomylony pacjent. Zdjęcie Vodafone poprawi zdrowie aku, ale obawiam się, że może pogorszyć zdrowie sfrustrowanego właściciela, który pisząc, że “Cos musza zrobic w tych nowych autach, bo to nienormalne, zeby roczny samochod blokowal sie w wyniku wyczerpania baterii.” daje dowód na to, że nie do końca rozumie problem.

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

zarabiają krocie, śpią na dyżurach i jeszcze mają zniżki za grupę zawodową w Lexusie hatfu na takich prawda @klaudiusz?

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
nexus350
Lex user

Post by nexus350 »

Żeby nie było nieporozumienia - komentarz był do “doktora” NEONX; “Zrezygnuj z Vodafone będziesz zdrowszy …”

Ampersand
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Ampersand »

Jak już wcześniej pisałem odstawiłem swojego w dniu 08.09 o 13.30. Odłączyłem kable od kamery, AAWireless i aktywowałem GEO. Ok 14:00 sprawdzenie i 12.0 V. Kolejne sprawdzenie w aplikacji (bez uruchamiania diagnostyki) 19.09 o 12:30 i 11.67 V. Przed chwilą kolejne sprawdzenie poprzez uruchomienie diagnostyki i jest 11.6 V. Wygląda nie najgorzej. W poniedziałek odpalę i zobaczymy.
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
Post Reply

Return to “Lexus NX”