Dźwięk jakby coś było niedokręcone i dzwoniło od wibracjiodoja wrote:Dzwoni?? Jakieś metaliczne dźwięki stukające??
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dźwięk jakby coś było niedokręcone i dzwoniło od wibracjiodoja wrote:Dzwoni?? Jakieś metaliczne dźwięki stukające??
Ubawiłem sie tym co napisałeś
fotele niestety zawsze do każdego siedzenia pasują inczaczejNex wrote: ↑1 Oct 2023, o 19:09Ubawiłem sie tym co napisałeśNie to nie ten system. Coś ewidentnie wpada w wibracje. Ale na spokojnie sobie z tym podjadę do serwisu i zobaczymy.
Co do pierwszych moich wrażeń - ogólnie jestem bardzo zadowolony z auta. Poza tym dzwonieniem to błoga cisza i to jest piękne. Ja naprawdę zaczynam sie zastanawiać co jest z ludźmi i ich uszami że dodatkowo wygłuszają te samochody. Zrozumieć mogę firmy które to wykonują bo naganiają sobie robotę ale ten samochód wcale nie potrzebuje lepszego wygłuszenia niż to co ma fabrycznie. Wcześniej jeździłem audi a4 i jeśli chodzi o szum w kabinie było bardzo podobnie tylko tam jeszcze słychać było silnik. Fotele niestety ale w Audi były wygodniejsze i to sporo. Audi miało tez dużo twardsze zawieszenie. Tu jest galareta i mogłoby być sztywniejsze. Do tego zauważyłem ze jak się przejeżdża przez poprzeczne nierówności to auto traci kontakt z podłożem i w zakręcie potrafi wynieść na zewnątrz a to trochę niebezpieczne. Gdyby taka sytuacja wystąpiła mi w Audi to jechałbym sprawdzić amortyzatory czy czasem nie puściły. Spalanie 5,5 litra po Warszawie. Co do audio to dupy nie urywa ale na DAB gra całkiem przyzwoicie, zwykle radio brzmi już słabo (może coś tam zmienię ale to na spokojnie). Siedzi się dość wysoko - mam 188 i prawie zahaczam o podsufitkę (mam panoramę). Także to pod rozwagę. Kolor auta bardzo mi się podoba a tapicerka hazel robi mega robotę przy panoramie. Komu bym nie pokazał to właśnie kolorem tapicerki robi szał.
toyota zazwyczaj projekuje tego typu mechanizmy w sposób który najpierw całkowicie mechanicznie rozłącza automatykę w momencie w którym przestawiamy coś ręcznie
Ale jak szybko po tych zakrętach jeździsz z tymi nierównościami, bo napisałeś jakbyś dość szybko je pokonywał plus jakby one były wielkości progów zwalniających
Np. przy przejeżdżaniu przez tory tramwajowe. To nie są duże nierówności i prędkości miejskie - ok 60 km/hodoja wrote:Ale jak szybko po tych zakrętach jeździsz z tymi nierównościami, bo napisałeś jakbyś dość szybko je pokonywał plus jakby one były wielkości progów zwalniających(traci kontakt z podłożem czy tylko takie uczucie miałeś?)
Dziwne. Jestem świeżo po przesiadce i nie zauważyłem żeby reakcja na ruchy kierownicą była bardziej czuła niż w poprzednim aucie. Proponuje żebyś porównał/a swoje odczucia z kimś np. z rodziny. Niech siadzie za fajerą i zobaczy. Tego sie nie reguluje z tego co mi wiadomo.Lenusoida wrote: ↑2 Oct 2023, o 19:43 Może o tym już było, może nie. W moim NX 2023 Prestige (wyświetlacz 9,8"), którego mam od miesiąca, jest bardzo czuła kierownica, zbyt czuła, utrudniająca prowadzenie przy nieco wyższych szybkościach. Powinna być zdecydowanie sztywniejsza. Może to trzeba ustawić, ale jak? Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi.
Users browsing this forum: Bing [Bot], Lukasz__25 and 3 guests