Jeśli chodzi o homologację jest tak jak piszecie, wersja goła Prestige bez dodatków ma homologację tylko na felgi w rozmiarze 18". Niestety na 99% rezygnuje z zakupu tego modelu pojazdu, konfiguracja wyposażenia w Lexusie jest dla mnie zdecydowanie mało kliencka. Chciałbym mieć felgi w rozmiarze 20" gdyż 18" niestety wyglądają w tym pojeździe dla mnie na karykaturalnie małe, dlaczego nie mogę mieć możliwości wyboru samych felg/opon? Już nawet mógłbym przeboleć wydanie dodatkowych 25 tys na pakiet Design, ale tutaj znowu pojawiają się schody- trzeba wybrać napęd 4x4 a to dodatkowe 10k, nie potrzebuje takiego napędu bo 99% mojej jazdy to zakorkowane miasto. No i ten czas oczekiwania na modele z pakietami jest ogromny

Pomimo ogromnej sympatii do marki Lexus/Toyota będę musiał skierować się w stronę Volvo lub Audii.
Co mnie zauroczyło w NX:
1) Cały wizualny projekt pojazdu, wykończenie wnętrza,
2) Napęd hybrydowy, praca silnika, błyskawiczna reakcja na pedał gazu, oszczędność,
3) Opinie o bezawaryjności, całkiem dobra cena wyjściowa i wysokie rabaty, niski poziom utraty wartości rynkowej
Minusy:
1) Długi czas oczekiwania na model z konfiguratora ( pomijając te dostępne od ręki z których ktoś zrezygnował)
2) Brak możliwości wyboru danych rzeczy pod siebie jak np felgi albo felgi + ekran 14 cali ( na pozostałych rzeczach mi nie zależy)
3) Dodanie 4x4 czego nie potrzebuje aby mieć 1-2 rzeczy z wyposażenia z pakietu, które mnie interesują.
4) Halogenowe kierunkowskazy z przodu/ z tyłu już LEDOWE- głupie cięcie kosztów w aucie takiej klasy nie wypada...
Kurcze bardzo mi się spodobał ten pojazd, ale no czas oczekiwania jest ogromny.
Czy ktoś mógłby wrzucić realne zdjęcie wersji Prestige na felgach 18" ?
Rzeczywiście są takie małe jak na filmikach/zdjęciach ? Na niektórych zdjęciach nawet 20" z boku wyglądają jakby miały jeszcze sporo wolnego miejsca do nadkoli.