Światła blade scan

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.
Post Reply
settlerk
Lex user
Model Lexusa: ES

Re: światła blade scan

Post by settlerk »

no cóż, na pewno coś w Lexus szwankuje, skoro nie auto, to zostaje marketing/ludzie ;)

Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka

nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

Klaudiusz wrote: 14 Aug 2024, o 08:28 Swiatla w nowym RXie i NXie sa takie same. Przeciez wrzucalem kilkanascie postow wyzej dokumentacje techniczna producenta.

Czytałem ale skoro Japończycy w swoich materiałach dla klienta wyraźnie to rozróżniają to chyba jednak coś jest na rzeczy. Po co zestawiają schematycznie różnice pomiędzy zwykłym AHS a AHS BladeScan? Po co zamieszczają tabelę z informacja w jakim modelu jest dostępne AHS a w jakim AHS BladeScan? Nie wierzę że w przypadku NX-a nie pochwaliliby się technologią BladeScan jeśli byłaby dostępna a o tym nie ma mowy w broszurach informacyjnych porównujących wyposażenie. W RX-ie i ES-ie jest i to tylko w najbogatszych wersjach. Dokumentacja techniczna którą przedstawiłeś może dotyczyć tańszych wersji wyposażenia
settlerk
Lex user

Post by settlerk »

pewnie dla Kowalskiego obie technologie świecą podobnie, szczegóły do wychwycenia tak jak napisano wyżej- trzeba by NX zestawić z RX i zobaczyć roznice ale tutaj też gabaryty aut mogą mieć znaczenie itp.

RX i LS to flagowce a NX - no coz, udało im się zrobić fajne autko, dali AHS i tyle.

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

NX i RX to sa matrix ledy. Zadne blade scany. W RX nie ma wirujacych zwierciadel. Mozecie zakłamywać rzeczywistość ale to i tak nic nie zmieni. Dajcie maila na priv to wysle niedowiarkom maila z pdfami od Lexusa.
settlerk
Lex user

Post by settlerk »

to napisz do Lexus Polska bo maja źle ulotki a przez to można podjąć mylnie decyzję zakupu...

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Maja wiele bledow. Co chwila im wysylam cos.

Image

Image

Image
settlerk
Lex user

Post by settlerk »

sprawdziłem teraz z ciekawości Lexus UK - tam jest blade scan również..W opisie jako AHS ale w szczegółach blade scan

no cóż, jak napiszesz do nich to się wyjaśni jeżeli zmienia ulotkę;)

nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

Klaudiusz wrote: 14 Aug 2024, o 10:41 NX i RX to sa matrix ledy. Zadne blade scany. W RX nie ma wirujacych zwierciadel. Mozecie zakłamywać rzeczywistość ale to i tak nic nie zmieni. Dajcie maila na priv to wysle niedowiarkom maila z pdfami od Lexusa.

Po pierwsze możesz wrzucić screena tutaj albo e-maila do osoby która Ci to napisała - osobiście chętnie do tej osoby napiszę i nie poprzestanę na zbywającym nie mailu. Po drugie w RX-ie występują matrixy jak i BladeScany w zależności od wyposażenia i to co Ci napisał ktoś z Lexusa może być prawdą pod warunkiem że nie mówimy o wersji F-Sport oraz Omotenashi/Takumi/Luxury. Bez urazy ale jeśli ktoś zakłamuje tutaj rzeczywistość to bardziej Ty niż ci którzy twierdzą że Bladescan WYSTĘPUJE w RX-e czy ES-ie. Mamy rozumieć że wg Ciebie  całym świecie łącznie z Japonią katalogi podają bzdury bo Ty masz maila z prawdziwą informacją ale nie odnoszącą się do wszystkich wersji wyposażenia? Zapytam jeszcze raz PO CO wg Ciebie na japońskiej stronie Lexusa jest schemat pokazujący różnice pomiędzy matrixami a BladeScanami? Po co jest tabela wyszczególniająca w których modelach występuje ten typ świateł?
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

settlerk wrote: 14 Aug 2024, o 10:50 sprawdziłem teraz z ciekawości Lexus UK - tam jest blade scan również..W opisie jako AHS ale w szczegółach blade scan

no cóż, jak napiszesz do nich to się wyjaśni jeżeli zmienia ulotkę;)

Te screeny to potwierdzają.
Attachments
Screenshot_20240814_120043_Chrome.jpg
Screenshot_20240814_120043_Chrome.jpg (21.29 KiB) Viewed 374 times
Screenshot_20240814_103315_Drive.jpg
Screenshot_20240814_103315_Drive.jpg (49.99 KiB) Viewed 374 times
Screenshot_20240814_103218_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20240814_103218_Samsung Internet.jpg (29.17 KiB) Viewed 374 times
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Ale to tylko ulotka. Ja pokazalem wczesniej pisma techniczne jak zbudowana jest lampa. Sa takie same. NX nawet ma wiecej ledow.
Post Reply

Return to “Elektryka”