Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Lubiacyperfumy
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Lubiacyperfumy »

Witam, samochod fajny, napaliłem sie, duże pieniądze i przychodzi do zamówienia... zamówiłem, ale nie podobają mi się te grafitowe felgi i plastikowa nadkola w F-sporcie, w Stanach nie mają tego problemu, czy ktoś z Was coś robił w tym temacie? Te luki nadkoli są doczamowienia w stanach w kolorze, ale spora cena...
matti05
Nowy lex user
Model Lexusa: CT200h -> NX350h

Post by matti05 »

Lubiacyperfumy wrote: 22 Sep 2024, o 14:03 Witam, samochod fajny, napaliłem sie, duże pieniądze i przychodzi do zamówienia... zamówiłem, ale nie podobają mi się te grafitowe felgi i plastikowa nadkola w F-sporcie, w Stanach nie mają tego problemu, czy ktoś z Was coś robił w tym temacie? Te luki nadkoli są doczamowienia w stanach w kolorze, ale spora cena...

Mogą Ci w serwisie polakierować nadkola w kolor nadwozia. Koszt ok. 2,5-3 tys.

Last edited by matti05 on 23 Sep 2024, o 08:14, edited 1 time in total.
matheus
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by matheus »

Czy ktoś kupował może Lexusa przez Superauto, widzę, że mają świetną cenę 237k za Prestige AWD + Design i Tazuna.  

Last edited by matheus on 23 Sep 2024, o 12:55, edited 2 times in total.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

matheus wrote:Czy ktoś kupował może Lexusa przez Superauto, widzę, że mają świetną cenę 237k za Prestige AWD + Design i Tazuna. Cena jest tak atrakcyjna, że zaczynam się zastanawiać czy nie postarać się rozwiązać umowy na zakup swojego Presige bezpośrednio od Lexus.
Pewnie przy ich leasingu. Jasne! Probuj.
matheus
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by matheus »

No leasing 111% wg ich kalkulatora, to wychodzi nieco drożej niż 105% w Toyota Banku,ale 24% zniżki od ceny katalogowej to i tak daje dużą przewagę w stosunku do standardowej oferty. Pokazują, że współpracują z największymi bankami więc raczej nie powinno być dziwnych zapisów.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

Seogind wrote:
Emes wrote: 13 Dec 2022, o 00:21
NEONX wrote: 13 Dec 2022, o 00:16 W tym oświadczeniu które dostałeś z salonu są wszystkie dane do wydziału komunikacji dot. akcyzy.

Biurokracja może szybko zrujnować przyjemność z takiego zakupu. Każdy, kto rozważa import samochodu, powinien mieć świadomość, że Akcyza za samochód z usa to nie tylko formalność, ale także potencjalne źródło znacznych kosztów. Wiele osób uważa, że ​​brak przygotowania do tego procesu może skutkować przykrymi niespodziankami, które będą miały wpływ na całkowity koszt zakupu. Prawidłowe wypełnienie wymaganych dokumentów znacznie przyspieszy proces i zmniejszy ryzyko dodatkowych opłat.
Zgloszony bot
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

Gier wrote: 18 Sep 2024, o 19:15 Czy Wasze Nx też tak trzeszczą i skrzypią w środku? Miałem na 2 dni na testy i powiem szczerze, że we wszystkich testach w necie chwalono jakość i spasowanie wnetrza, a w testowym egzemplarzu wszystko trzeszczało ( tunel środkowy, boczki drzwi, coś w słupkach ). To nie jest jakość premium, a przynajmniej nie ten egzemplarz.

Mam co prawda RX z 2023 r. ale brzęczenie drzwi podczas słuchania muzyki jak jest zimno, to dramat. Nalot na ten moment ok 30 kkm, a boczki były już ściągane 4 razy i nic. Coś podkładali, podklejali i 0 efektu. Przy większym basie boczki wibrują i trzeszczą i na zewnątrz również słychać, a nawet widać jak drży blacha. Coś puka mi na dziurach w lewym słupku B, potrafi trzeszczeć tylna kanapa oraz roleta. Cała radość słuchania audio minęła po ok 5 kkm. Autem jeździ się fajnie, ale spasowanie to dramat. Mam też Skody i tam po kilku latach można głośno słuchać muzyki i nic. To samo w Audi. Dla mnie Lexus pod tym względem absolutnie nie jest premium. To chyba najgorzej spasowane auto jakim jeździłem. Tutaj ewidentnie jest problem raz z twardym plastikiem na boczkach (nie wiem jak w Nx, ale w RX to jest twarda skorupa, że łokieć boli), a dwa z przymocowaniem boczka większą ilością wkrętów. Środek cały pracuje i jest luźny. Mogę go docisnąć w bardzo dużym zakresie. W żadnym innym aucie boczek tak się nie uginał i nie pracował. Po prostu nie miał na to miejsca.To błąd konstrukcyjny, raczej nie do naprawienia w serwisie. Muzyki nie da się w zasadzie słuchać od października do maja. Jak auto w środku się nagrzeje (upał latem) boczki nie trzeszczą i można cieszyć się muzyką. Jest to na tyle irytujące, że zacząłem się mocno zastanawiać nad zmiana na inną markę.

odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Masz jakiś dziwny egzemplarz...to zapewne się zdarza,ale żeby aż tak to jest dziwne. U mnie w NX,jak już pisałem, czasem prawe drzwi ,ale bardzo rzadko i ten górny plastik od ekranu,ale tylko jak jest mocno nagrzany (na odwrót niż u Ciebie). Poza tym to cisza.

Miałem wczoraj jako zastępcze, ES300h po FL, chyba nie widziałem lepiej spasowanego auta, tam jest rewelacja, jakbym nie ciągnął ,gdziekolwiek, to nic nie chciało trzeszczeć :lol:, świetnie jest spasowany. Klasa wyżej niż NX co prawda ,ale szkoda, że chociaż silnik w NX nie jest tak wyciszony jak tam, w sumie jadąc na wysokich obrotach coś tam brzęczy i tyle, super, tak powinien być wyciszony silnik w każdym Lexie począwszy od LBXa.

Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

odoja wrote: 24 Sep 2024, o 12:17  Masz jakiś dziwny egzemplarz...to zapewne się zdarza,ale żeby aż tak to jest dziwne. U mnie w NX,jak już pisałem, czasem prawe drzwi ,ale bardzo rzadko i ten górny plastik od ekranu,ale tylko jak jest mocno nagrzany (na odwrót niż u Ciebie). Poza tym to cisza.

Miałem wczoraj jako zastępcze, ES300h po FL, chyba nie widziałem lepiej spasowanego auta, tam jest rewelacja, jakbym nie ciągnął ,gdziekolwiek, to nic nie chciało trzeszczeć :lol:, świetnie jest spasowany. Klasa wyżej niż NX co prawda ,ale szkoda, że chociaż silnik w NX nie jest tak wyciszony jak tam, w sumie jadąc na wysokich obrotach coś tam brzęczy i tyle, super, tak powinien być wyciszony silnik w każdym Lexie począwszy od LBXa.

Może to kwestia egzemplarza, nie wiem. Tym gorzej, bo serwis nie ma pojęcia jak to naprawić. Chociaż ktoś tu pisał kiedyś, że brał RXa na jazdę testową z ML i było dokładnie to samo o czym piszę.
ES jest jeszcze ze starej szkoły. Poczekaj na nowy model. Będzie już gorzej wykonany. Tak jak jest olbrzymia różnica na minus pomiędzy starszym RX,a nowszym. Dodatkowo, co prawda to nie jest ten wątek, ale awarii też już zaliczył kilka, a już szykuje się kolejna wizyta na serwisie, bo poci się jeden z siłowników tylnej klapy. To mój pierwszy Lexus i czytając opinie w necie, oglądając testy spodziewałem się zupełnie innego auta :lol:
Chciałem na wiosnę wziąć dla żony LBXa, ale mój egzemplarz już wyleczył mnie z tej marki. Moją żonę także, a szkoda, bo samym autem jeździ się bardzo przyjemnie.

ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Bonczek8 wrote: 24 Sep 2024, o 12:48
odoja wrote: 24 Sep 2024, o 12:17  Masz jakiś dziwny egzemplarz...to zapewne się zdarza,ale żeby aż tak to jest dziwne. U mnie w NX,jak już pisałem, czasem prawe drzwi ,ale bardzo rzadko i ten górny plastik od ekranu,ale tylko jak jest mocno nagrzany (na odwrót niż u Ciebie). Poza tym to cisza.

Może to kwestia egzemplarza, nie wiem. Tym gorzej, bo serwis nie ma pojęcia jak to naprawić. Chociaż ktoś tu pisał kiedyś, że brał RXa na jazdę testową z ML i było dokładnie to samo o czym piszę.
ES jest jeszcze ze starej szkoły. Poczekaj na nowy model. Będzie już gorzej wykonany. Tak jak jest olbrzymia różnica na minus pomiędzy starszym RX,a nowszym. Dodatkowo, co prawda to nie jest ten wątek, ale awarii też już zaliczył kilka, a już szykuje się kolejna wizyta na serwisie, bo poci się jeden z siłowników tylnej klapy. To mój pierwszy Lexus i czytając opinie w necie, oglądając testy spodziewałem się zupełnie innego auta :lol:
Chciałem na wiosnę wziąć dla żony LBXa, ale mój egzemplarz już wyleczył mnie z tej marki. Moją żonę także, a szkoda, bo samym autem jeździ się bardzo przyjemnie.

Jak Ci się jeździ przyjemnie i liczysz w innych markach że pod względem awaryjności będzie lepiej to Ci współczuje.  W dodatku konkurencja premium EU jest po przeciwległej stronie kija pod akurat tym względem  :D

Post Reply

Return to “Lexus NX”