LS mkIII (UCF30) - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu LS
FALCO
Lex user
Model Lexusa: LS400

Re: LS mkIII (UCF30) - Pytania o auto z ogloszenia

Post by FALCO »

Michalwzgw wrote: 15 Oct 2024, o 06:51 Witam, interesuje mnie zakup Lexusa ls430, czy ktoś może coś wie na temat Lexusa z ogłoszenia poniżej?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/l ... GLGwj.html

Może jakieś sugestie albo ktoś zna samochód i chciałby się podzielić rzetelnymi informacjami?

Pozdrawiam

Cześć,
sugestia ? 
Proszę bardzo. Gdybym ja szukał teraz ls430, to tylko po lifcie.
W tym modelu z ogłoszenia było wiele mankamentów.
Np. rdzewiała przednia maska, klapa bagażnika, okolice tylniego nadkola,
leciała elektronika w systemie muzycznym w szczególności wzmacniacz 
i subwoofer, karuzela czasem nie chce oddać płyty, problemy z lodówką a raczej z przewodami które biegną pod autem od silnika do bagażnika 
i wiele innych. Kupować tylko po lifcie.

ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Wymieniłeś jakieś tam wady ale czy one są aż takie straszne ? Tym bardziej że fl też coś ma na sumieniu co potrafi szarpnąć mocniej niż charczący woofer.

Ogólnie bym brał fl bo:

- fajniejszy wygląd
- skrzynia 6b
- lepsza sytuacja rynkowa

No ale niestety ceny bliżej 50-60k.pln niż 30k.pln tak jak w przypadku ucf30 przed liftem.

Michalwzgw
Nowy lex user
Model Lexusa: ES300h

Post by Michalwzgw »

FALCO wrote: 19 Oct 2024, o 01:35
Michalwzgw wrote: 15 Oct 2024, o 06:51 Witam, interesuje mnie zakup Lexusa ls430, czy ktoś może coś wie na temat Lexusa z ogłoszenia poniżej?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/l ... GLGwj.html

Może jakieś sugestie albo ktoś zna samochód i chciałby się podzielić rzetelnymi informacjami?

Pozdrawiam

Cześć,
sugestia ? 
Proszę bardzo. Gdybym ja szukał teraz ls430, to tylko po lifcie.
W tym modelu z ogłoszenia było wiele mankamentów.
Np. rdzewiała przednia maska, klapa bagażnika, okolice tylniego nadkola,
leciała elektronika w systemie muzycznym w szczególności wzmacniacz 
i subwoofer, karuzela czasem nie chce oddać płyty, problemy z lodówką a raczej z przewodami które biegną pod autem od silnika do bagażnika 
i wiele innych. Kupować tylko po lifcie.

Jeżeli chodzi o lodówkę to każda wersja ją miała czy tylko najwyższa? Czytałem o przewodach które przepuszczają czynnik i klima nie działa. Ten akurat egzemplarz na pierwszy rzut oka nie widać żeby rdzewiał, oczywiście do weryfikacji na żywo. Zresztą od zawsze japońce rdzewiały a dla mnie najistotniejsza jest kwestia mechaniki która w tym przypadku wydaje mi się nienaganna i nie sprawiająca większych problemów jeżeli chodzi o ten model. Reszta problemów które wymieniłeś raczej mnie nie przeraża.

sHYmii
Nowy lex user
Model Lexusa: is

Post by sHYmii »

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/l ... GRXhf.html

Witam
Ktoś już może oglądał to auto?
Jesteście w stanie coś o nim powiedzieć?
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Gitgad wrote: 17 Jun 2024, o 18:37
ledziu wrote: 9 Mar 2024, o 18:23
Gitgad

No nie nazwałbym tego oszustwem, nadmieniałem, że znam Tomka i to za grube określenie. Ale nie zmienia faktu, że auto jest za drogie.

W sumie masz rację jest to uczciwe. Ktoś chce być stukany to stukant się znajdzie :piwo:
 Za chwilę będzie dopiska  sprzedane ale dla spóźnionych już szykujemy następnego LSa za jedyne 89999 co wydaje się super atrakcyjną ceną przy tamtym za 99999 :-)

Ja jednak zostaje przy swoim czyli u mnie cena ma odzwierciedlać realną wartość rynkową auta i nie piszę się na tego typu zabiegi "upiękrzajáce" rzeczywistość nawet w stosunku do obcych mi osób. No ale każdy ma swój sposób na życie. 

Wracając do wątku, no nie jesteś dobrym znawcą widocznie w tych Lexusach :) 

https://www.google.com/maps/contrib/114 ... &entry=ttu

Proponuję przeprosić za oszczerstwa.

Patrz jaki zbieg okoliczności. Lexus wypłynął na Litwie i co ciekawe to:

- jest za podobną kwotę jaką był wystawiony w Pl...no ale ta w Pl nie była naciągana :-) a nowy właściciel jest taki romantyczny miłośnik lexa i sobie go tak wozi serwisuje a potem dokłada :biggrin2:
- pojawiła się lista prac wykonanych u nowego właściciela. No powiem szczerze grubo jak na tą idealną brykę najdroższą nie tylko w Pl ale pewnie na całym świecie :biggrin2: Oczywiście może jest to nieporozumienie i ta lista dotyczy byłego właściciela :biggrin2:
- pojawił się Vin auta hmmm a tam co ? Zwykła aukcja na iaai, auto lekko ciuknięte przodem, środek syfik typowy dla aukcji w USA. Ciekawe jak papiery bo już nie chce być dociekliwy.
I oczywiście gdyby to było auto za 50-60k.pln.moża przymknąć oko na malowany przód, na pochodzenie USA plac aukcyjny, na usterki z listy litewskiej ale mieliśmy styczność z wybujałą ceną i opisowym pióropuszem idealności co chyba jednak zmienia postać sprawy bo od najdroższej sztuki "ever" chciałbym chociaż OEM lakieru, 100% bezwypadkowości ...i pewnie kilku innych "szczegółów".

https://m.mobile.de/auto-inserat/lexus- ... 8a&type=ad

Dla mnie szkoda gadać :down:
-
Andrew3
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 500h

Post by Andrew3 »

350kkm? Dla 3UZ to dopiero rozgrzewka 😎blockblast
Cena kusząca, tylko ciekawe czy to prezydent, czy raczej "król lawety" 🤔
Jak ktoś był, to niech da znać – może to perełka, a może złom na gazie 😉
Post Reply