Podsumowanie Rxa po pierwszych 30 kkm

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
rysiulg
Nowy lex user
Model Lexusa: RX350h

Re: Podsumowanie Rxa po pierwszych 30 kkm

Post by rysiulg »

Witam z moim 350h i 3000km przebiegu... -moje wrażenia -handlowcy jak w wiekszosci toyoty na południu -działają na zasadzie wydojenia i wydy...a, jak podpiszesz umowe to wszystko mają w dupie i zero kontaktu.
Serwis -mam doświadczenie z odbioru -nie skalibrowana pamieć fotela kierowcy i bak który mieści max 54l przy zalaniu że paliwo było widoczne na wlewie. Zrobienie testu -gdy skończył odliczać km do tankowania -przejechał jeszcze 130km -zobaczymy czy przy najbliższym tankowaniu wejdzie więcej niż 55l -bo ma mieć 65l.
Kto w salonie bierze kompletne koła? za 20k? -pomyłka, u mnie chcieli doplate za wymiane opon z letnich na zimowe -w końcu łaskawie wymienili;(
Lexus, a raczej Lesio dla ulicy a nie klasa luxusu ;(
Bonczek8
Lex user

Post by Bonczek8 »

Do luksusu to tutaj bardzo daleko. We wszystkim :laugh1:
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

bak który mieści max 54l przy zalaniu że paliwo było widoczne na wlewie.
[/quote]

Nigdy w nowym aucie nie leje się pod korek bo wtedy zalewa się pochłaniacz par paliwa ktory zostaje bezpowrotnie zniszczony
prusin
Lex user
Model Lexusa: RX 500h

Post by prusin »

nethobbit wrote: 22 Jan 2025, o 10:40 bak który mieści max 54l przy zalaniu że paliwo było widoczne na wlewie.
Nigdy w nowym aucie nie leje się pod korek bo wtedy zalewa się pochłaniacz par paliwa ktory zostaje bezpowrotnie zniszczony
[/quote]

Czy bezpowrotnie to nie jestem pewny, ale ogólnie to tak, lejesz do pierwszego odbicia i tyle. Opary paliwa muszą mieć ujście + podczas jazdy, musi mieć jak powietrze dostać się do środka w miejsce wypalonego paliwa.
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

No tankowanie do pierwszego odbicia jest ok. Pochłaniacz niszczy sie poprzez nalanie takiej ilosci paliwa pod korek tak ze widzisz jego poziom
nethobbit
Lex user

Post by nethobbit »

Tutaj koleś wszystko świetnie tłumaczy:

https://youtu.be/jPiiqcDxDxY?si=5a7LQZ-lv2FL1eT_
Bonczek8
Lex user

Post by Bonczek8 »

Dzisiaj dostałem na zastępstwo ESa. Już wszystko rozumiem. Nic nie brzęczy, wycieraczki działają jak trzeba, nic nie trzeszczy, wszystko spasowane jak kamień.
Przebieg auta to 18 kkm. Auto zastępcze, więc śmiało możemy przebieg liczyć x2, a więc dokładnie tyle ile ma mój RX.
Niepojęte, że auto klasę niżej może tak wyglądać i robić wrażenie na właścicielu nowszego i o klasę wyżej RXa :szok:
Lekkość jazdy tym autem daje poczucie jakby miało ze 300 KM, a nie 218.
Reszty nie porównuję, bo wiadomo, że to sedan, a to SUV.
prusin
Lex user
Model Lexusa: RX 500h

Post by prusin »

Bonczek8 wrote: 29 Jan 2025, o 12:23 Dzisiaj dostałem na zastępstwo ESa. Już wszystko rozumiem. Nic nie brzęczy, wycieraczki działają jak trzeba, nic nie trzeszczy, wszystko spasowane jak kamień.
Przebieg auta to 18 kkm. Auto zastępcze, więc śmiało możemy przebieg liczyć x2, a więc dokładnie tyle ile ma mój RX.
Niepojęte, że auto klasę niżej może tak wyglądać i robić wrażenie na właścicielu nowszego i o klasę wyżej RXa :szok:
Ewidentnie trafiłeś na jakiś model przedpremierowy albo z początku produkcji, ewentualnie jakaś niezrozumiałą kulminacja pecha :-) u mnie w RX też nic nie trzeszcze i wszystko spasowane prawidłowo.
Bonczek8
Lex user

Post by Bonczek8 »

prusin wrote: 31 Jan 2025, o 00:49
Bonczek8 wrote: 29 Jan 2025, o 12:23 Dzisiaj dostałem na zastępstwo ESa. Już wszystko rozumiem. Nic nie brzęczy, wycieraczki działają jak trzeba, nic nie trzeszczy, wszystko spasowane jak kamień.
Ewidentnie trafiłeś na jakiś model przedpremierowy albo z początku produkcji, ewentualnie jakaś niezrozumiałą kulminacja pecha :-) u mnie w RX też nic nie trzeszcze i wszystko spasowane prawidłowo.
Zamawiałem RXa w ciemno. Nie było go jeszcze w salonie. W październiku 22. Jak go odbierałem w kwietniu, to handlowiec powiedział, że mój jest trzeci w. PL i pierwszy w ich salonie i województwie. Coś może być na rzeczy.
Co do wycieraczek, to działają. Po kilku godzinach udało im się w końcu ogarnąć temat. To był problem nie mechaniczny (choć wymieniono wcześniej cały moduł wycieraczek) tylko z softem.
Póki co wszystko w aucie działa jak należy i daje fun z jazdy.
Vito2023
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 350h

Post by Vito2023 »

Posiadam RX350h omo już 1,5 roku i prawie 50kkm i jestem mega zadowolony z auta. Przed zakupem Lexa jeździłem BMW. W sierpniu wymieniam na 500h.
Post Reply

Return to “Lexus RX”