Lexus RX 500h opinie

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Re: Lexus RX 500h opinie

Post by Bonczek8 »

Marslo wrote: 27 Apr 2025, o 11:45
Bonczek8 wrote: 26 Apr 2025, o 21:29
prusin wrote: 25 Apr 2025, o 19:31 Cześć, czy ktoś z Was też ma problem z rozmazującymi wycieraczkami lub miał i udało się go rozwiązać? Nie wiem, co na to poradzić - wymieniam na nowe Denso i to samo. Nic nie pomaga. Auto nie nadaje się do jazdy w trasy w deszczu, a już szczególnie po zmroku.
Problemem nie są wycieraczki same w sobie, tylko słaby docisk sprężyn w ramionach. Zwłaszcza w lewej. To powoduje, że pomiędzy pióra, a szybę dostaje się kurz i syf. To maże. Ja przecieram pióra regularnie odtłuszczaczem ( np płyn do naczyń) i potem przeciągam kawałkiem gumy. Pomaga na kilkaset km. Może jakby te sprężyny w ramionach wymienić, to byłoby lepiej.
A jak odginasz ramiona wycieraczek ?
Mi raz mechanik pokazywal jak to zrobic, ale jakos nie udaje mi sie.
Włączasz sam zapłon na ok 5 sek. Wyłączasz i przez 5 sek przytrzymujesz wajchę od wycieraczek do góry.
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Re: Lexus RX 500h opinie

Post by Marslo »

Bonczek8 wrote: 27 Apr 2025, o 22:12
Marslo wrote: 27 Apr 2025, o 11:45
Bonczek8 wrote: 26 Apr 2025, o 21:29

Problemem nie są wycieraczki same w sobie, tylko słaby docisk sprężyn w ramionach. Zwłaszcza w lewej. To powoduje, że pomiędzy pióra, a szybę dostaje się kurz i syf. To maże. Ja przecieram pióra regularnie odtłuszczaczem ( np płyn do naczyń) i potem przeciągam kawałkiem gumy. Pomaga na kilkaset km. Może jakby te sprężyny w ramionach wymienić, to byłoby lepiej.
A jak odginasz ramiona wycieraczek ?
Mi raz mechanik pokazywal jak to zrobic, ale jakos nie udaje mi sie.
Włączasz sam zapłon na ok 5 sek. Wyłączasz i przez 5 sek przytrzymujesz wajchę od wycieraczek do góry.
Dzieki, sprobuje.
Post Reply

Return to “Lexus RX”