Co po lexusie....
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: Co po lexusie....
ty piszesz o XJ8 i to w wersji przedłużanej, czyli największym Jagu, to tak jakby marudzić że limuzyna jest za długo do miasta. Mi chodziło o XJ6 a dokładniej model x300, bo z takim miałem kontakt.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Ja wiem, że lexusa się wytłumaczy zawsze, a to mały sportowy i tak ma być, a to jak się kupuje is to nikt nie szuka mega komfortu i przestrzeni etc ale inne marki nie mają już do tego prawa?dS wrote:IS to mały sedan o zacięciu sportowym, podobnie jak Bawara serii 3, więc przestronna buda nie jest mu potrzeba, ale mimo tego w IS czuje że mam więcej przestrzeni. X-Type to po prostu bardziej luksusowy sedan dla statecznego pana wiec jak by nie było bardziej oczekuje się luksusu, który po części wyraża się właśnie w oferowanej przesrzeni. Niestety z Jagami już tak jest, przykładowo XJ, buda ponad 5m czyli tyle co LS, a mając 190cm szorujesz czaszką po podsufitce a kolanami możesz włączać kierunki i wycieraczki.Yarecki wrote:Piszesz tak jakby IS był przeogromny
Przecież x-type też jest małym sportowym sedanem tyle że motorowo wciąga is200 pod każdym względem.
Zatem nie wskazujmy wad innych które w lexusie również występują ale są zupełnie inaczej interpretowane no bo to lexus

- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Ciekawe pod jakim względem go wciąga ?
2.1 vs 2.0 - remis
154KM vs 155KM - remis
195Nm bs 198Nm - remis
9.4s vs 9.5s - remis
Różnica się pojawia gdy porównamy silniki 3.0 , bo tutaj Jag dzięki silniejszej motorowi o blisko 20KM jest szybszy. Ale gdy lubi się modzić przy autku to IS z 2JZ pod maską objeżdża X-typa 5x bo ta jednostka stworzona jest do modów. Na X-typa chorowałem dobre pół roku bo jego sylwetka bardzo mi się podoba i było to jedyne auto które chciałem kupić, niestety nie znalazłem sztuki która spełniła by moje oczekiwania, wtedy zainteresowałem się Lexem i choroba przeszła bo RWD to to co tygryski lubią najbardziej. 4x4 jest praktyczniejsze chociażby zimą ale RWD daje więcej frajdy a o to głownie chodzi, chyba że auto służy tylko jako przedmiot do przemieszczania się z punktu A do B.
Jak ktoś szuka sportowego autka to zazwyczaj sięga bo Baware, a jak woli japońce to Lex jest dobrą alternatywą. Pierwsze słyszę aby ktoś szukający niewielkiego auta o sportowym zacięciu rozglądał się za X-Typem.
Jag ma charakter bardziej reprezentacyjny i gdy ktoś szuka takiego auta to jest to na pewno ciekawa opcja.
Nigdzie nie napisałem że IS jest super hiper extra i bez wad, tylko ze X-type ma swoje wady.
2.1 vs 2.0 - remis
154KM vs 155KM - remis
195Nm bs 198Nm - remis
9.4s vs 9.5s - remis
Różnica się pojawia gdy porównamy silniki 3.0 , bo tutaj Jag dzięki silniejszej motorowi o blisko 20KM jest szybszy. Ale gdy lubi się modzić przy autku to IS z 2JZ pod maską objeżdża X-typa 5x bo ta jednostka stworzona jest do modów. Na X-typa chorowałem dobre pół roku bo jego sylwetka bardzo mi się podoba i było to jedyne auto które chciałem kupić, niestety nie znalazłem sztuki która spełniła by moje oczekiwania, wtedy zainteresowałem się Lexem i choroba przeszła bo RWD to to co tygryski lubią najbardziej. 4x4 jest praktyczniejsze chociażby zimą ale RWD daje więcej frajdy a o to głownie chodzi, chyba że auto służy tylko jako przedmiot do przemieszczania się z punktu A do B.
Jak ktoś szuka sportowego autka to zazwyczaj sięga bo Baware, a jak woli japońce to Lex jest dobrą alternatywą. Pierwsze słyszę aby ktoś szukający niewielkiego auta o sportowym zacięciu rozglądał się za X-Typem.
Jag ma charakter bardziej reprezentacyjny i gdy ktoś szuka takiego auta to jest to na pewno ciekawa opcja.
Nigdzie nie napisałem że IS jest super hiper extra i bez wad, tylko ze X-type ma swoje wady.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
-
- Lex Master
Nie lubię porównywać danych z papieru.dS wrote:Ciekawe pod jakim względem go wciąga ?
2.1 vs 2.0 - remis
154KM vs 155KM - remis
195Nm bs 198Nm - remis
9.4s vs 9.5s - remis
Poza tym kto co wybiera to jego indywidualna sprawa a ja nigdzie nie napisałem, że x-type nie ma wad a wręcz przeciwnie.
Nieco irytujące jest jak każdy przechodzi obok wad swoich aut czyli

Fajnie jest pogadać jak jest to obiektywne podejście w innym wypadku nie co się przepychać.
0,00001% w PL kupuję auto do modzenia w PL no chyba że dokładki, lotki szybki

-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
Panowie (i Panie), nie dysponuję porównaniem liczby Lexusów i Jaguarów jeżdżących po drogach PL (być może Jagów jest więcej?...), ale już sama pobieżna lektura naszego Forum (np. Forum Techniczne - Silniki benzynowe) w porównaniu do zacnego skądinąd Jaguar Forum Poland (np. dział techniczny) potrafi uświadomić różnicę w natężeniu i skali problemów dotykających użytkowników pojazdów jednej i drugiej marki. Przyjemnej lektury 

-
- Lex Master
To ja Ci powiem jeszcze coś , tam pewnie o problemach się mówi, a tu się mówi, że lex to niezniszczalny jest i zamiata się problemy pod dywansandr wrote:Panowie (i Panie), nie dysponuję porównaniem liczby Lexusów i Jaguarów jeżdżących po drogach PL (być może Jagów jest więcej?...), ale już sama pobieżna lektura naszego Forum (np. Forum Techniczne - Silniki benzynowe) w porównaniu do zacnego skądinąd Jaguar Forum Poland (np. dział techniczny) potrafi uświadomić różnicę w natężeniu i skali problemów dotykających użytkowników pojazdów jednej i drugiej marki. Przyjemnej lektury

Poza tym nie chodzi przynajmniej mnie o to by się sprzeczać o duperele, a o to by nie być zaślepionym swoim

Sam mam lexusa i miałem inne marki również i wiem że poziom jest bardzo podobny to tego co miałem, różnica polega na tym, że do lexa znacznie trudniej coś kupić i o tym mówię, tylko proszę nie mówcie, że można zregenerować

- lubelak88
- Lex user
- Model Lexusa: lesia200
dobra a co w takim razie np z seatem leonem?? duzy wybór silników itp. może ktoś miał do czynienia??sam kiedyś myślałem nad takim jeździłem ale ze słabym silnikiem.. a są po 150km i wiecej...
- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
Z seata to altea ma dobrą bude do tjuningu wystarczy duze koło i juz jest lans
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
Tylko, że ja nic takiego nie powiedziałem. Jeżdżę sporo i nie narzekam naYarecki wrote:To ja Ci powiem jeszcze coś , tam pewnie o problemach się mówi, a tu się mówi, że lex to niezniszczalny jest i zamiata się problemy pod dywan.
Poza tym nie chodzi przynajmniej mnie o to by się sprzeczać o duperele, a o to by nie być zaślepionym swoim.
Sam mam lexusa i miałem inne marki również i wiem że poziom jest bardzo podobny to tego co miałem, różnica polega na tym, że do lexa znacznie trudniej coś kupić i o tym mówię, tylko proszę nie mówcie, że można zregenerować

Porozmawiałem, poczytałem, kupiłem co kupiłem i jestem zadowolony. Pozdr.

-
- Lex Master
I o to chodzi, tyle że to nie temat tylko o samym "Dżagu" tylko ogólnie o konkurencji.sandr wrote:Tylko, że ja nic takiego nie powiedziałem. Jeżdżę sporo i nie narzekam naYarecki wrote:To ja Ci powiem jeszcze coś , tam pewnie o problemach się mówi, a tu się mówi, że lex to niezniszczalny jest i zamiata się problemy pod dywan.
Poza tym nie chodzi przynajmniej mnie o to by się sprzeczać o duperele, a o to by nie być zaślepionym swoim.
Sam mam lexusa i miałem inne marki również i wiem że poziom jest bardzo podobny to tego co miałem, różnica polega na tym, że do lexa znacznie trudniej coś kupić i o tym mówię, tylko proszę nie mówcie, że można zregenerować- niemniej jednak, byłem kiedyś poważnie zainteresowany Jagiem.
Porozmawiałem, poczytałem, kupiłem co kupiłem i jestem zadowolony. Pozdr.
Warto spróbować wszystkiego by mieć swoje zdanie a nie sugerować się tym co ktoś powiedział, jak się kupi "kapcia" to czy to lex czy inne bmw będzie porażka a jak się kupi dobry egzemplarz to i Fiat będzie cacy .