[is200] LSD Szpera oznaczenia.

Post Reply
dead_beat
Lex Driver
Model Lexusa: Stilo 2.4Abarth temporary

Re: [is200] LSD Szpera oznaczenia.

Post by dead_beat »

dS wrote:
Lex wrote:chyba ktoś ostatnio coś kombinował z wkładaniem LSD do IS200 ale kompletnie nie wiem po co robić taki zabieg w IS200 z niecałą 155KM które się w ogóle nie wypycha na dole :scratch: w każdym razie coś powinno być o tym na forum
Przesadzasz i to mocno, z własnego doświadczenia powiem, i pewnie nie tylko ja, że LSD w IS200 robi sporą różnice, bez LSD zapomnij o kręceniu kółek, z LSD robisz to bez większych problemów. Ale to tylko fun, ważniejsze dla zwykłego kierowcy jest jazda zimą, przy LSD ciągną ci 2 koła, więc łatwiej jest wyjechać z zaspy, czy przemieszczać się pod górkę gdy jezdnia jest śliska, a bez LSD stoisz w miejscu i mielisz jednym kółkiem :sarcastic:
Jak dla mnie to wszyscy przesadzacie, chyba, że ja mam złe porównania... do BMW 320i, 320d E46, Seat Toledo 2.3 V5, które nie mają polotu do IS200.
Kółka i latanie bokiem nie sprawiało większych problemów bez LSD, tylko trzeba było dobrze go kręcić na obrotach.
Teraz z LSD nie potrzeba go tak mocno wkręcać, dosłownie moment i leci bokiem przez ronda :biggrin2:
Wg mnie, jak na te 2L to IS jeździ bardzo przyzwoicie, trzeba pamiętać, że to 2L a nie 5, że się wymaga, żeby latał jak rakieta, rety...

jak tu czytam, że IS200 to muł że ojej, to aż przykro się robi, ale wg mnie sprawdza się powiedzenie:
maszyna gwizda tylko kierowca pizd...
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Is 200 jest mułkiem ale z tym brakiem możliwości kręcenia to przesadzacie. Trzeba wykazać więcej fantazjiiiii :biggrin2:
Lex

Post by Lex »

ledziu wrote:Trzeba wykazać więcej fantazjiiiii :biggrin2:
:biggrin2: :sarcastic:

Z czterech sztuk IS200 które ujeżdżałem jeden miał LSD i jakoś to na mnie nie zrobiło szczególnego wrażenia "słabo" , LSD dało mi dopiero się odczuć w 1jz-gte które ma 280KM na TT a to prawie 2xtyle co w 1g-fe o bardzo zbliżonej wadze , więc może dlatego wydaje mi się to zbędnym modem . Ogólnie to tylko moja opinia a LSD to świetna zabawa ale do IS200 z kompresorem lub turbką .
Marchol wrote:
Może i w sezonie letnim, nie ma to znaczenia, ale w zimowym mogę podjechać na jakiś placyk i się pobawić
a zimowym to spoko wystarczy mieć coś z tylnym i :zryw:
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

Lex wrote:
ledziu wrote:Trzeba wykazać więcej fantazjiiiii :biggrin2:
:biggrin2: :sarcastic:

Z czterech sztuk IS200 które ujeżdżałem jeden miał LSD i jakoś to na mnie nie zrobiło szczególnego wrażenia "słabo" , LSD dało mi dopiero się odczuć w 1jz-gte które ma 280KM na TT a to prawie 2xtyle co w 1g-fe o bardzo zbliżonej wadze , więc może dlatego wydaje mi się to zbędnym modem . Ogólnie to tylko moja opinia a LSD to świetna zabawa ale do IS200 z kompresorem lub turbką .
Marchol wrote:
Może i w sezonie letnim, nie ma to znaczenia, ale w zimowym mogę podjechać na jakiś placyk i się pobawić
a zimowym to spoko wystarczy mieć coś z tylnym i :zryw:
Jak się jeździ IS'em bez Torsena to nie wiem bo nie jeździłem ale nie wiem co wy chcecie. Lepiej mi się kręci bączki i upala gumy latem i nie ma przy tym żadnych problemów jaka to jest nawierzchnia. Nie trzeba strzelać z sprzęgła bo auto normalnie zaczyna kręcić jak dodasz więcej gazu i zakręcisz kierownicą. To samo na rondach czy w innych okolicznościach także przysłowie
maszyna gwizda tylko kierowca pizd...
sprawdza się w 100%.

Co do zimy to nie wiem czy posiadanie szpery jest na plus. Raz przez to nie doprowadziłem do poważnego wypadku bo na prostej drodze lekko oblodzonej dodałem więcej gazu i zarzuciło mi najpierw tyłem a później wyrzuciło na przeciwny pas (drugi dzień od jego kupna) kontrola trakcji przygrała w ch... i nie zadziałała w odpowiednim momencie.
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Bo TRC nie działa jakoś super szybko, nawet na suchym ze skrzyżowania można wyjechać bokiem z włączonym TRC.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
dead_beat
Lex Driver
Model Lexusa: Stilo 2.4Abarth temporary

Post by dead_beat »

dS wrote:Bo TRC nie działa jakoś super szybko, nawet na suchym ze skrzyżowania można wyjechać bokiem z włączonym TRC.
potwierdzam :ok: lubię to :biggrin2:
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by Damian87 »

dS wrote:Bo TRC nie działa jakoś super szybko, nawet na suchym ze skrzyżowania można wyjechać bokiem z włączonym TRC.
no własnie u mnie jest to samo, już myślałem że coś jest nie tak, że kontrola pozwala na zbyt wiele, ale widzę ze nie tylko u mnie tak jest..
Marchol
Lex Driver
Model Lexusa: is 200

Post by Marchol »

Damian87 wrote:
no własnie u mnie jest to samo, już myślałem że coś jest nie tak, że kontrola pozwala na zbyt wiele, ale widzę ze nie tylko u mnie tak jest..
Może mamy tak TRC ustawione jak w Bentley'u continental gt speed, :dance3: , tam kontrola włącza się dopiero jak samochód czuje że kierowca nie da rady wyprowadzić cało auta z zakrętu, w innym wypadku nie interweniuje :D
Image
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by Damian87 »

no własnie chyba nie bardzo bo w przypadku poślizgu przy włączonej kontroli to tylko kierownmica nas ratuje.. :zryw:
klexus
Lex Master
Model Lexusa: GS 300

Post by klexus »

IS ma wyprowadzanie z poślizgu czy tylko TRC
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”