Co po lexusie....
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Re: Co po lexusie....
infinity w sedanie to fajna opcja nawet jak nie lubię diesli to ta 3,0 do mnie przemawia w końcu konstrukcja nissana nie renault. Myśle ze za parę lat będzie to fajna opcja bo w przeciwieństwie do lexusa w europie wersja 4x4 jest dostępna
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
W przypadku nissana jest mały problem w postaci serwisu. Jeżeli nie jest to micra/almera lub podobny populus to nawet mając ViN nie można kupić tego co sie chce. Używałem kilka nissanów (s14,maxima) i zawsze były problemy jak nie z dostepnością części to z ceną. Obecnie mam styczność z Infinity g35 które zabija swoim spalaniem oraz jakością wykończenia a właściwie jej brakiem + dochodzą takie detale jak kiepskie wyciszenie. Jak miałbym decydować się na infiinity to wybrałbym nissana ponieważ jest ich więcej co przekłada się na serwis.
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Uważasz że Lexus jest lepiej wykonany?ledziu wrote:W przypadku nissana jest mały problem w postaci serwisu. Jeżeli nie jest to micra/almera lub podobny populus to nawet mając ViN nie można kupić tego co sie chce. Używałem kilka nissanów (s14,maxima) i zawsze były problemy jak nie z dostepnością części to z ceną. Obecnie mam styczność z Infinity g35 które zabija swoim spalaniem oraz jakością wykończenia a właściwie jej brakiem + dochodzą takie detale jak kiepskie wyciszenie. Jak miałbym decydować się na infiinity to wybrałbym nissana ponieważ jest ich więcej co przekłada się na serwis.

-
- Lex user
- Model Lexusa: gs430
ledziu wrote:W przypadku nissana jest mały problem w postaci serwisu. Jeżeli nie jest to micra/almera lub podobny populus to nawet mając ViN nie można kupić tego co sie chce. Używałem kilka nissanów (s14,maxima) i zawsze były problemy jak nie z dostepnością części to z ceną. Obecnie mam styczność z Infinity g35 które zabija swoim spalaniem oraz jakością wykończenia a właściwie jej brakiem + dochodzą takie detale jak kiepskie wyciszenie. Jak miałbym decydować się na infiinity to wybrałbym nissana ponieważ jest ich więcej co przekłada się na serwis.
Może nie miałem styczności z infinity osobiście to słyszałem opinie pokrywające się z tym co kolega pisze wśórd użytkowników.
Co do serwisu natomist to chyba w

- Cheguevara84
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 mkIII
Co z tym sportcrossem: http://otomoto.pl/C26043050.html?output=web ??!
Cena dosyć niska. Ktoś wie? Ktoś widział?
Sam byłem nim zainteresowany, ale koniec końców kupiłem IS200 sportcross '03.
-
- Lex user
Cheguevara84 wrote:Co z tym sportcrossem: http://otomoto.pl/C26043050.html?output=web ??!
Cena jak widać jest do opłat - ciekawe ile one wyniosą przy pojemności powyżej 2.0L
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Jeżeli bierzemy pod uwagę że jedna i druga marka jest klasy premium tomichalm320 wrote:
Uważasz że Lexus jest lepiej wykonany?

suxell wrote:Co do serwisu natomist to chyba wnie jest wiele lpiej ale jakość napewno jest lepsza.
Ceny części dużo nie odbiegają ale można to szybko zweryfikować a w przypadku np: maximy (kupionej w salonie w PL) to Pan z ASo dwie godziny zastanawiał się nad kółkiem kompresora klimy a w s14 potrzebował całego dnia na rozwikłanie zagadki jakiejś części do motorowni.
Okazało się że na kółko trzeba czekać i zapłacić prawie 4k. Jeżeli chodzi o używkę to był ciekawy motyw ponieważ wychodziły trzy wersje maximy z tym samym silnikiem w tych samych latach ale różniących się osprzętem.
Jeżeli miałbym wybierać zamiast

Oczywiście Infinity kuszą wyglądem i ceną.
- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
A mnie FXy rozwalają odgłosem wydechu - zastanawiałem się czy wrzucenie go do LSa dałoby taki sam efekt przy wdepnięciu w dechę..ledziu wrote:michalm320 wrote: Jeżeli miałbym wybierać zamiastto modele najbardziej popularne i raczej ze znaczkiem nysy niż infinity.
Oczywiście Infinity kuszą wyglądem i ceną.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
O ile się nie mylę to silnik w FX jest ten sam co w 350Z więc nie ma się co dziwić że mruczy pięknie.
A tak przy okazji to... co z tego że pali 20 litrów i jest kiepsko wykonany...
A tak przy okazji to... co z tego że pali 20 litrów i jest kiepsko wykonany...

-
- Lex user
Jeśli chodzi i dźwięk to chyba mało co lepiej dźwięczy od Porsche Cayene jeszcze w tej starszej budzie z V8 - malina