Swap silnika 2JZ-GE do IS200.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Re: Swap silnika 2JZ-GE do IS200.
To teraz manualna skrzynka no i to na co wszyscy czekają
dmuchawka.

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Automat dobrze mi sluzy w tym samochodzie ale tak z ciekawosci ile wytrzyma taka skrzynia ??? turbo moze bedzie ale za jakies pare miesiecy bo powiem szczerze ze na razie dosc przyjemnie sie jezdzi z 2JZ Automat i nie chce wracac do IS200 Manual bo to straszny zamulacz 

-
- Lex Master
A jaki masz automat? Jeżeli a650 to będzie max do 350km i 500Nm jeżeli a341e to będzie lepiej ponieważ można go modyfikować i podobno po zastosowaniu chłodnicy oleju da radę znieść 400km i 500Nm następny etap konwerter + środek i wtedy niby można podwoić jego możliwości. Oczywiście wszystkie te wartości są czystą teorią .lukaszb24 wrote:Automat dobrze mi sluzy w tym samochodzie ale tak z ciekawosci ile wytrzyma taka skrzynia ???
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
[quote="lukaszb24" IS200 Manual bo to straszny zamulacz
[/quote]
chyba się nie zgodzę

chyba się nie zgodzę

www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Chciałem kupić IS300 jednak ten automat dupy nie urywał i nie odczuwałem większej różnicy w dynamice jazdy.Dopłata była spora więc dałem spokóji teraz już w grę wchodzi tylko kompresor albo turbinka.
-
- Lex Master
Bez przesady, postaw je obok siebie to zobaczysz różnicę a jaśniej mówiąc przepaśćcarinus wrote:Chciałem kupić IS300 jednak ten automat dupy nie urywał i nie odczuwałem większej różnicy w dynamice jazdy.Dopłata była spora więc dałem spokóji teraz już w grę wchodzi tylko kompresor albo turbinka.

-
- Lex user
- Model Lexusa: is300
Ja mam w rodzinie is200 i is300. Oba mają automatyczną skrzynię i niestety ale nie ma porównania w jeździe - przepaść!
Owszem, praca skrzyni dupy nie urywa ale to jest skrzynia z lat 90-tych a nie najnowsze dsg itp.
Wszystko też zależy czy skrzynia w is-e jest sprawna - u mnie po wymianie oliwy praktycznie nie czuć zmiany biegów, a to bardzo wpływa na komfort.
To tyle ode mnie , pozdrawiam
Owszem, praca skrzyni dupy nie urywa ale to jest skrzynia z lat 90-tych a nie najnowsze dsg itp.
Wszystko też zależy czy skrzynia w is-e jest sprawna - u mnie po wymianie oliwy praktycznie nie czuć zmiany biegów, a to bardzo wpływa na komfort.
To tyle ode mnie , pozdrawiam
-
- Lex Master
Panowie więc wniosek jest taki IS300 i pierwszy mod to manual + LSD 

-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Uzytkuje na codzien is200 automat suto jezdzi poprawnie po przesiadce od czasu fo czasu na is 300 jest roznica duza 60km przy podobnej madie plus 5biegowu automat jest super. do codziennej jazdy wiecej nie potrzeba. Skrzynia w is300 jest szybka i do dsg mozna ja porosnac jest prawie tak samo szybka i bez awaryjna. Spokojnie 330km wytrzymuje z moich informacji.
- MoodY
- Lex user
- Model Lexusa: Gs430
Jeździłeś kiedyś czymkolwiek co miało DSG Tomku? Bo zdaje mi się wydaje, że nie wiesz o czym mówisz.tomekb wrote:Uzytkuje na codzien is200 automat suto jezdzi poprawnie po przesiadce od czasu fo czasu na is 300 jest roznica duza 60km przy podobnej madie plus 5biegowu automat jest super. do codziennej jazdy wiecej nie potrzeba. Skrzynia w is300 jest szybka i do dsg mozna ja porosnac jest prawie tak samo szybka i bez awaryjna. Spokojnie 330km wytrzymuje z moich informacji.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....., to już żaden problem...
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.