Parametry podczas pracy sprawdź może przepływka leży - sprawdź przeczyść, zerknij w korekty paliwowe, wskazania sond etc. - to że błędów nie ma to jeszcze nic nie znaczy.
Dźwieki podczas pałowania to może spalanie stukowe?
lexus is200 falujące obroty
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Re: lexus is200 falujące obroty
A może silnik łapie lewe powietrze? Obadaj czy nie ma gdzieś jakiś pęknięć.

- maniek_ls400
- Lex Master
- Model Lexusa: W221 S500
Właśnie to zamierzam zbadać u siebie - przy dłuższym postoju czuć, że silnik 'zatelepie'. Pytanie jak to zrobić ? Pryskać benzyną ekstrakcyjną czy czymś ewidentnie niepalnym - wodą (na chodzącym silniku oczywiście) ?michalm320 wrote:A może silnik łapie lewe powietrze? Obadaj czy nie ma gdzieś jakiś pęknięć.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
- michalm320
- Lex Master
W Hondzie jak szukałem to po prostu wykręciłem cały dolot i szukałem miejsce koło miejsca. I chyba tak trzeba robić

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
Chodzi oto że silnik pokazuje błędy,problem w tym że za każdym razem inne
,ostatnio podczas badań trzykrotnie pojawiły się błędy sondy,więc sru dwie nówki wylądowały,a on co? błędy sondy oczywiście!!
,po wykasowaniu ponownie błąd,tym razem czujnik powietrza i tak w kółko a ja oczywiście wszystko wymieniałem.
Ostatnia (domyślna) ekspertyza brzmi "lewe powietrze->uszkodzony lub nieszczelny kolektor dolotowy (podobno częsty temat u toyoty)".A wszystko to stało się po dwu tygodniowym postoju.Jest to możliwe że łapie lewe powietrze? przypomnę że falowanie obrotów występuje tylko na ciepłym silniku i także podczas jazdy,gdy jedzie się z równą prędkością to czuć jak auto przyśpiesza i zwalnia.Dziękuję za zainteresowanie i pozdro.

Ostatnia (domyślna) ekspertyza brzmi "lewe powietrze->uszkodzony lub nieszczelny kolektor dolotowy (podobno częsty temat u toyoty)".A wszystko to stało się po dwu tygodniowym postoju.Jest to możliwe że łapie lewe powietrze? przypomnę że falowanie obrotów występuje tylko na ciepłym silniku i także podczas jazdy,gdy jedzie się z równą prędkością to czuć jak auto przyśpiesza i zwalnia.Dziękuję za zainteresowanie i pozdro.
- michalm320
- Lex Master
A może przez to że stał 2 tygodnie (w sumie to nie jest jakoś długo) to jakaś kostka zawilgotniała albo zaśniedziała i powoduje wariacje.

- KRYSPIN BACK
- Lex user
- Model Lexusa: IS300SC / RX330
lucza wrote:Chodzi oto że silnik pokazuje błędy,problem w tym że za każdym razem inne,ostatnio podczas badań trzykrotnie pojawiły się błędy sondy,więc sru dwie nówki wylądowały,a on co? błędy sondy oczywiście!!
,po wykasowaniu ponownie błąd,tym razem czujnik powietrza i tak w kółko a ja oczywiście wszystko wymieniałem.
no dobra błędy z sondy ale jakie bo może ktoś coś źle zinterpretował
masz numery tych błędów?
jakie są odczyty z sondy ?
jakie są odczyty z korekt benzynowych na + czy na - na biegu jałowym
jakie są odczyty z przepływomierza i jaka temperatura zasysanego powietrza
co masz na myśli pisząc czujnik powietrza???
zapnij auto pod jakiegoś porządnego kompa, jeśli podczas jazdy czuć zmiany to trzeba się przyjrzeć odczytom z kompa
LEXUS.jp