Witam
Mam pytanie czy,tylna klapa w sportcross jest metalowa czy jest to może jakieś tworzywo?
Pozdr
Klapa tylna sportcross
- kolunio
- Lex user
- Model Lexusa: is200
- chudyone
- Lex user
- Model Lexusa: is200 sport cross
Re: Klapa tylna sportcross
amelinowa
lepiej dobrze ją obejrzyj czy nie ma żadnych purchli bo utlenia sie to dziadostwo i lakier odpada (wczoraj malowałem cały elemant ) :pa najgorzej jest pod szybą i tablicą rejestracyjną...

-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
chudyone wrote:amelinowalepiej dobrze ją obejrzyj czy nie ma żadnych purchli bo utlenia sie to dziadostwo i lakier odpada (wczoraj malowałem cały elemant ) :pa najgorzej jest pod szybą i tablicą rejestracyjną...
"Ameliniu nie pomaluje" -

- kolunio
- Lex user
czyli nie jest to blacha? a moze aluminium 

- turkus
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 300 SC
Na pewno ma dwie warstwy, i u mnie tę zewnętrzną poprzedni właściciel wymienił na plastik. Niegłupi pomysł, przynajmniej nie zardzewieje 

- chudyone
- Lex user
standardowo zewnętrzna warstwa to aluminium, a wew. to stalkolunio wrote:czyli nie jest to blacha? a moze aluminium
- kolunio
- Lex user
Odp: Klapa tylna sportcross
turkus wrote:Na pewno ma dwie warstwy, i u mnie tę zewnętrzną poprzedni właściciel wymienił na plastik. Niegłupi pomysł, przynajmniej nie zardzewieje
Już nic z tego nie wiemchudyone wrote:standardowo zewnętrzna warstwa to aluminium, a wew. to stalkolunio wrote:czyli nie jest to blacha? a moze aluminium

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Coś w tym jest bo u mnie są purchle w okolicy rejestracji i na dodatek podczas zakupu,kolega sprawdzający grubość lakieru stwierdził,że klapa jest z samej szpachli bo czujnik nie widzi stali.Jak wygląda teraz ewentualna naprawa lakiernicza?
- turkus
- Lex Driver
- Model Lexusa: is 300 SC
Re: Odp: Klapa tylna sportcross
No Chudy napisał, że standardowo zewnętrzna jest aluminiowa, a ja, że u mnie tę standardową zewnętrzną wymienili na plastik i jest git, nic się kompletnie nie dziejekolunio wrote:turkus wrote:Na pewno ma dwie warstwy, i u mnie tę zewnętrzną poprzedni właściciel wymienił na plastik. Niegłupi pomysł, przynajmniej nie zardzewiejeJuż nic z tego nie wiemchudyone wrote:standardowo zewnętrzna warstwa to aluminium, a wew. to stalkolunio wrote:czyli nie jest to blacha? a moze aluminium

- chudyone
- Lex user
ciekawe gdzie można taką dostać (plastikową) a co to 'amelinum' to lepiej zrobić te purchle zawczasu jeżeli są w niewidocznych miejscach, bo potem zaczną się rozłazić i pojawiają się na całej klapie i trzeba malować cały element aby się ich pozbyć