[IS200] Rozrząd
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Re: [IS200]Rozrząd
Lexus wymaga i zaleca wymianę tych uszczelek przy wymianie rozrządu, tak samo jak i panowie z serwisu przy ul. Osiedlowej więc wypada to zrobić, by olej nie kapał na pasek. Resztę pasków robię dla siebie koszt nie wielki, a auto będzie i tak rozbierane więc warto to zrobić. Nie chciałbym, że by mnie coś zaskoczyło w trasie np: wakacyjny wypad gdzieś w Europę i pęknięty pasek od pompy wody 

- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Aaa to nie wiedziałem że tak zalecają.
Masz rację, lepiej mieć wszytko zrobione na cacy i cieszyć się z jazdy.
Szkoda, że mam tak daleko do tych speców u Ciebie bo przydałby mi się porządny warsztat.
Pozdro

Szkoda, że mam tak daleko do tych speców u Ciebie bo przydałby mi się porządny warsztat.

Pozdro
Luxusem jadę... 

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Nie znajdziesz u Siebie jakiegoś przyzwoitego warsztatu?Wiem ze jest ciężko z naprawdę dobrymi mechanikami dlatego sam kiedyś zaczołem kształcić sie w mechanice.Pierwsze problemy miałem po wizytach w ASO Toyoty w Zielonej i Poznaniu,totalne partactwo i beznadzieja.Nie wiem jak jest dzisiaj ale chyba za dużo sie nie zmieniło.Gdy jeszcze pracowałem w kraju to obsługiwałem większość okolicznych toyotek i teraz brakuje mi tego grzebania w mechanice.Mam nadzieje że znajdę coś do przerabiania w lexie.janasek wrote:Aaa to nie wiedziałem że tak zalecają.Masz rację, lepiej mieć wszytko zrobione na cacy i cieszyć się z jazdy.
Pozdro
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Ja niektóre rzeczy też robię sam, ale do reszty potrzebuję mechanika. Rozrządu sam nie zrobię, zresztą brak mi odpowiednich narzędzi. Niby mi gość zrobił ostatnio i jest wszystko dobrze, ale ciekawe jak długo. Będę robiła przegląd cały na wiosnę i wolałbyszm go oddać gdzieś gdzie się znają na Lexach i przy okazji nie zapłacić jak w w ASO (a jak sam wiesz ASO to nie wyrocznia).
Szkoda źe ASO Poznań jest do bani bo mam do nich dosyć blisko a mimo wszystko dostęp do wiedzy mają najlepszy bo autoryzowany.
Pozdro
Szkoda źe ASO Poznań jest do bani bo mam do nich dosyć blisko a mimo wszystko dostęp do wiedzy mają najlepszy bo autoryzowany.
Pozdro
Luxusem jadę... 

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Dostęp do wiedzy to moze mają tylko cięzko im tę wiedze wcielic w zycie.Zero myslenia,wszystko metodą wymiany na nowe,mimo że można cos z tym zrobić.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Witam jezeli ktos potrzebuje czesci to prosze o kontakt gg. 2250684 prowadze warsztat oraz sklep takze mysle ze ceny beda atrakcyjne dla wszystkich
- Phil
- Lex user
- Model Lexusa: GS450h
Hej, możesz podać orientacyjną cenę kompletu rozrządu do IS200?lukaszb24 wrote:Witam jezeli ktos potrzebuje czesci to prosze o kontakt gg. 2250684 prowadze warsztat oraz sklep takze mysle ze ceny beda atrakcyjne dla wszystkich
Dzięki,
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
Phil wrote:Hej, możesz podać orientacyjną cenę kompletu rozrządu do IS200?lukaszb24 wrote:Witam jezeli ktos potrzebuje czesci to prosze o kontakt gg. 2250684 prowadze warsztat oraz sklep takze mysle ze ceny beda atrakcyjne dla wszystkich
Dzięki,
podczepiam się do zapytania

- czaplon
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
To i ja bo szykuje się do wymiany kompletuTravis wrote:Phil wrote:Hej, możesz podać orientacyjną cenę kompletu rozrządu do IS200?lukaszb24 wrote:Witam jezeli ktos potrzebuje czesci to prosze o kontakt gg. 2250684 prowadze warsztat oraz sklep takze mysle ze ceny beda atrakcyjne dla wszystkich
Dzięki,
podczepiam się do zapytania

-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
I ja również jak zima odpuści będę chciał zmienić komplet 

<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>