IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Post by forest »

:shout: :shout: :shout:

ale opis... MISTRZ!

Blacharka jak widać na zdjęciach nie wiem czy coś trzeba jeszcze dodawać jedynie chyba maska nie jest powgniatana i zardzewiała
Mechanicznie silnik pali na pych (nie kręci rozrusznik ) - ale nie chodzi na wszystkie cylindry nie kopci nie bierze oleju skrzynia napędy sprawne
Zawieszenie sztywne ale pewnie coś do wymiany by się znalazło
Środek to widać nie chcę opisywać bo może komuś się podoba i nie chcę urazić poza tym większość wyposażenia nie działa typu radio nawigacja nie włącza się ekran nie otwiera a wszystko jest poskładane ale nie poskręcane

Pomimo to auto przyjechało na kołach 250km i się nie rozpadło więc można zaryzykować powrót do domu w rozsądnym promieniu

:lol:
SC430 '2002
jankess
Lex Maniak
Model Lexusa: is2ooT

Post by jankess »

ktos cos o tym egzemplarzu wie ogladal? http://otomoto.pl/lexus-is200-C33217265.html

wydawalo mi sie ze bylo cos o nim ale nie moge znalezc :/
This IS it
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

jankess wrote:ktos cos o tym egzemplarzu wie ogladal? http://otomoto.pl/lexus-is200-C33217265.html

Przebieg spoko jak na 15 letnie auto :laugh1: Wygląda ok ale patrząc na kiere to może mieć 300+ przynajmniej te w DE której mają tyle najechane to kiera wygląda podobnie
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
jankess
Lex Maniak
Model Lexusa: is2ooT

Post by jankess »

michalllw wrote:
jankess wrote:ktos cos o tym egzemplarzu wie ogladal? http://otomoto.pl/lexus-is200-C33217265.html

Przebieg spoko jak na 15 letnie auto :laugh1: Wygląda ok ale patrząc na kiere to może mieć 300+ przynajmniej te w DE której mają tyle najechane to kiera wygląda podobnie
jestem przekonany ze ma natrzaskane wiecej ale ja nie kupuje przebiegu tylko sprawdzam stan faktyczny auta ;) bo to co na liczniku to wiesz...

jakies inne spostrzezenia? wyglada na sporta ciekawe tylko czy ma torsena xD
This IS it
dostawca
Lex user
Model Lexusa: IS SportCross

Post by dostawca »

Na razie sprawdziłem tak po wierzchu pozycję nr 2 czyli SC z Boguchwały.

Przejeżdzałem tylko więc bez miernika i ani testera, wiedziałem, gdzie stoi...
Ale na oko na pewno malowany błotnik przód lewy(zacieki pod kierunkiem), maska chyba też(ziarno trochę inne niż na słupku prawym i błotniku). Błotnik lewy jest zagięty przy nadkolu, tylny zderzak obcierka na boku.
Dziury w fotelu kierowcy. Ogólnie wnętrze trochę zmęczone.
Jakaś plama pod autem, ale nie znalazłem niczego na aucie więc może z jakiegoś innego...
IMO 17,5k pln to troszkę za dużo nawet po 5minutowych oględzinach.
Ktoś oś wie o reszcie?
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Post by turkus »

michalllw wrote:

Mój przy 213 jak go kupowałam nie miał kiery ani trochę startej w tych miejscach, teraz przy 230 wciąż nic. To się za bardzo nie chce ścierać według moich obserwacji.
wojti
Nowy lex user
Model Lexusa: is

Post by wojti »

mlodyldz
Nowy lex user
Model Lexusa: is200/300sc

Post by mlodyldz »

Witam,
jestem zainteresowany autem z ogłoszenia:
http://allegro.pl/piekny-lexus-is-300-2 ... 17385.html
ktoś coś wie o aucie?
1. mnie na pierwszy rzut oka zastanawia bardzo mały przebieg- z książki serwisowej zamieszczonej na zdjęciach wynika m.in, że przez ostatnie 3 lata auto przelatało ok 7500km
2. widziałem to auto na allegro już kilka razy a na innym forum lexa był wystawiany już ok 6 miesięcy temu. Skoro cena jest jaka jest, można by się spodziewać, że auto jest godne uwagi, no ale jakoś od pół roku się nie sprzedało...
3. po co ktoś kto sprowadził auto z Niemiec (chcąc oczywiście na tym zarobić) oddaje auto do warsztatu na "detailing" (czytaj wydaje na usługę od 450 - 1500zł zależy co było robione) tłumacząc:"Zdecydowałem się na autodetailing, ponieważ uważałem, że stan wizualny nie był adekwatny do stanu technicznego". Biorąc pod uwagę, że auto jest do obejrzenia w Słupcy ktoś zadał sobie trochę trudu, bo detailing był robiony w Warszawie. Czyżby była to padaka za jakies 2500 euro którą ktoś przytargał z Niemiec, przekręcił licznik i zrobił detailing w najlepszym przypadku tylko dlatego, żeby wygląd auta pasował do przebiegu (trzeba przyznać, że fachowa robota chłopaków z Shine Factory), wyprał tapicerkę i wystawił za kwotę, po której można by się spodziewać, że auto jest godne zainteresowania? Bo jeśli tak, to uważam, że to już szczyt chamstwa.
A wy co o nim myślicie? jest co oglądać?
matys200
Lex user
Model Lexusa: is 200 Sport

Post by matys200 »

Witam,
Zastanawia mnie zdjęcie z ksiażku serwisowej z wpisem 114 375 km (przebieg auta w ogłoszeniu to 107 tys).
Może być to data następnego serwisu,tylko z reguły nie podaje się jej z taką dokładnościa.Jestem raczej sceptyczny.
Auto nie wygląda na zmęczone.Oryginalne alu z frezowanymi frontami,na których pozostał jeszcze lakier bezbarwny to rzadkość.
Detailing napewno mu nie zaszkodził,ale za to przyszły właściciel będzie miał z nim niewiele pracy kosmetycznych.
Myślę,że oglądać zawsze jest co,tym bardziej,że pamietam cenę wyjsciową tego pojazdu o 5k wyższa.
Można się jeszczę trochę poszarpać o nowy komplet opon,bo z tego co widzę nie ma już na czym poszaleć.
Pozdrawiam
cdexnh
Lex user
Model Lexusa: is200 sc compressor

Post by cdexnh »

matys200 wrote:Witam,
Zastanawia mnie zdjęcie z ksiażku serwisowej z wpisem 114 375 km (przebieg auta w ogłoszeniu to 107 tys).
Może być to data następnego serwisu,tylko z reguły nie podaje się jej z taką dokładnościa.Jestem raczej sceptyczny.
Auto nie wygląda na zmęczone.Oryginalne alu z frezowanymi frontami,na których pozostał jeszcze lakier bezbarwny to rzadkość.
Detailing napewno mu nie zaszkodził,ale za to przyszły właściciel będzie miał z nim niewiele pracy kosmetycznych.
Myślę,że oglądać zawsze jest co,tym bardziej,że pamietam cenę wyjsciową tego pojazdu o 5k wyższa.
Można się jeszczę trochę poszarpać o nowy komplet opon,bo z tego co widzę nie ma już na czym poszaleć.
Pozdrawiam
serwis wystawiony na za 15 tys po ostatnim.. co do stanu auta nie wiem nie wypowiadam sie ;)
Post Reply

Return to “Lexus IS”