[IS 200]Szum opływającego powietrza
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
[IS 200]Szum opływającego powietrza
Po przekroczeniu prędkości 120km/h zaczynam słyszec dosyć uporczywy hałas powietrza w okolicy górnej krawędzi przedniej szyby.Szyba nie jest już fabryczna i nie wiem czy to wina felernie założonej uszczelki szyby,czy też ten model już tak ma.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Re: [IS 200]Szum opływającego powietrza
racej napewno zle wstawiona szyba
- dommell
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
hmm, ja też mam już nie fabryczną szybę... i też bardzo słyszę szum powietrza...ale u mnie to raczej po bokach. W inncyh samochodach jakimi jeździłem nie było aż takich szumów.
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
U mnie też nie oryginał, ale po i przed wymianą nie zauważyłem różnicy. Szyba nordglas, czyli najtańsze ścierwo. Nie chciałem inwestować w niemal że oryginał kosztujący 950 PLN, to tylko szyba, a podgrzewanie na niewiele się zdaje...
Boczny szum powietrza dodaje temu samochodowi animuszu, bo z pewnością go nie szpeci
Bynajmniej ja się czuje bardziej wolny 
Boczny szum powietrza dodaje temu samochodowi animuszu, bo z pewnością go nie szpeci

How far We can go ...
- carinus
- Lex Master
Myślę że sama szyba nie ma tutaj zadnego wpływu,natomiast jej właściwe umiejscowienie i prawidłowo założona uszczelka to gwarancja sukcesu.Pytam dlatego że w/g mnie ten hałas jest zbyt duży aby to była fabryczna bolączka tego modelu.Jezeli ktoś mając jeszcze dziewicze szyby i uszczelki potwierdzi że nie słyszy tego zbyt głośnego szumu to chyba ponownie wkleję szybe.
- czaplon
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
no ja mam oryginał, ostatnio sporo po A4 latam, często powyżej 120 km/h
to jedyne co słyszę to silnik i opony. Żadnych dodatkowych szumów z powietrza nie ma - przynajmniej takich które by mnie zaniepokoiły, a wyczulony jestem na to bardzo.

- carinus
- Lex Master
Teraz wiem co jest grane i postaram sie porównac ułożenie mojej uszczelki z jakąś fabrycznie położoną.
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
carinus, wycinanie szyby i ponowne jej wklejanie to jest ryzykowna sprawa, a na dodatek większośc warsztatów szklarskich nie chce sie podejmować takie operacji bo jest duże ryzyko że szyba peknie. Ja bym na Twoim miejscu ją zostawił tak jak jest, być może dostaniesz dziwnym zbiegiem okoliczności kamieniem i wtedy ją wymienisz....
Chyba że spróbujesz ją zareklamować w warsztacie gdzie Ci to robili i ryzyko wezmą na siebie...
Pozdro
Chyba że spróbujesz ją zareklamować w warsztacie gdzie Ci to robili i ryzyko wezmą na siebie...
Pozdro
Luxusem jadę... 

- carinus
- Lex Master
Ale mi kolego dobrze życzysz z tym kamieniem w szybę...Ja już kupiłem autko z wymienioną szybą,problem będzie raczej w ułożeniu samej uszczelki i tam właśnie powstają turbulencje.janasek wrote:carinus, wycinanie szyby i ponowne jej wklejanie to jest ryzykowna sprawa, a na dodatek większośc warsztatów szklarskich nie chce sie podejmować takie operacji bo jest duże ryzyko że szyba peknie. Ja bym na Twoim miejscu ją zostawił tak jak jest, być może dostaniesz dziwnym zbiegiem okoliczności kamieniem i wtedy ją wymienisz....
Pozdro
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Jak masz AC to sobie wymienisz szybę za free. Wiesz, różne żeczy się zdarzaja, a życzę Ci jak najlepiej. 
Tak, problem leży na 99% w uszczelce, ale nie wyjmiesz jej i nie zmienisz jej ułożenia (powinna być de fakto nowa) bez wycinania szyby. Chciaż do końa nie wiem jak uszczelka w IS wchodzi w szybę czołową. Zapodaj fotki to może porównamy z oryginałami i coś wymyślimy.
Pozdro

Tak, problem leży na 99% w uszczelce, ale nie wyjmiesz jej i nie zmienisz jej ułożenia (powinna być de fakto nowa) bez wycinania szyby. Chciaż do końa nie wiem jak uszczelka w IS wchodzi w szybę czołową. Zapodaj fotki to może porównamy z oryginałami i coś wymyślimy.
Pozdro
Last edited by janasek on 16 Jan 2011, o 17:40, edited 1 time in total.
Luxusem jadę...