Witam
PAnowie mam pytanie jaki mozna wlac plyn do wspomagania aby uzupelnic poziom. Widze ze is 300 ma inaczej umiejscowiony zniornik wpomagania. (chyba to to ) Odkrecilem korek i ten plyn ma taki dziwny, nierzyjemny zapach i co najdziwniejsze czasami jak stoje na swiatlach rowniez go czuje w kabinie....PAtrzylem zero wyciekow i nie wiem czym moze to byc spowodowane.. Jakies pomysly?
(is 300) Plyn do wspomagania-jaki?
- kolunio
- Lex user
- Model Lexusa: is200
- kolunio
- Lex user
Re: (is 300) Plyn do wspomagania-jaki?
Panowie odswierze i moze ktos napisze jak najlepiej go wymienic i na co?
- krzywydg
- Lex Maniak
- Model Lexusa: GS430 MK I
Mobil ATF 220 lub ATF ten co do skrzyni jak Ci zostało troche
http://www.youtube.com/watch?v=ukbIh0q9X3A Nie ważne co masz w sercu... Ważne co masz w dupie!
Części Gs300/430
Części Gs300/430
- kolunio
- Lex user
Odp: (is 300) Plyn do wspomagania-jaki?
Dzięki za infokrzywydg wrote:Mobil ATF 220 lub ATF ten co do skrzyni jak Ci zostało troche
- rafi440
- Lex user
- Model Lexusa: Is 300 SC
krzywydg wrote:Mobil ATF 220 lub ATF ten co do skrzyni jak Ci zostało troche
Jesteś pewien ,że można użyć tego oleju co do skrzynia??
Ja w skrzyni mam ten olej: http://allegro.pl/olej-ravenol-atf-t-iv ... 69570.html
Można go dolać ?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Wlałem Orlen Dexron III, przynajmniej tak napisano na zbiorniku wyrównawczym w IS 200, faktycznie po przebiegu 70 tys. był lekko przypalony
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
To lepiej wrzucać Dextron II, czy Dextron III? Ile wchodzi do wspomagania? I jak spuścić stary olej z układu?
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
-
- Lex Driver
(is 300) Plyn do wspomagania-jaki?
trochę odświeżę temat...
jaki olej zalać do wspomagania?
trochę przekopałem forum i nasze i amerykańskie i w zasadzie zdania są podzielone...
jedni mówią, że nie ma różnicy i można lać to samo co do skrzyni automatycznej czyli T-IV a inni, że Dexron II lub III...więcej jest tych mówiących o dexronie ale to mnie nie dziwi bo taki jest zapisany na pokrywce od zbiorniczka...
no więc jak to jest?
co do wymiany to najprościej jest odpiąć powrót oleju z pompy i wsadzić do jakiejś starej butelki, odpalić na chwile silnik i przekręcić kierownice w miare możliwości od oporu do oporu szybko...później zapiąć i uzupełnić olej, odpalić dosłownie na chwilkę silnik, dolać i tak uzupełnić do odpowiedniego poziomu kręcąc kierownica...
jaki olej zalać do wspomagania?
trochę przekopałem forum i nasze i amerykańskie i w zasadzie zdania są podzielone...
jedni mówią, że nie ma różnicy i można lać to samo co do skrzyni automatycznej czyli T-IV a inni, że Dexron II lub III...więcej jest tych mówiących o dexronie ale to mnie nie dziwi bo taki jest zapisany na pokrywce od zbiorniczka...
no więc jak to jest?
co do wymiany to najprościej jest odpiąć powrót oleju z pompy i wsadzić do jakiejś starej butelki, odpalić na chwile silnik i przekręcić kierownice w miare możliwości od oporu do oporu szybko...później zapiąć i uzupełnić olej, odpalić dosłownie na chwilkę silnik, dolać i tak uzupełnić do odpowiedniego poziomu kręcąc kierownica...
Last edited by muzz on 9 Apr 2016, o 09:22, edited 1 time in total.
-
- Lex Master
do wspomagania jest stosowany dexron II
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.