[IS200]Podlaczenie radia do ori instalacji bez wzmacniacza
- scorpio102
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
[IS200]Podlaczenie radia do ori instalacji bez wzmacniacza
Mam pewnien problem z podlaczeniem aftermarketowego radia do ori intalacji bez zewnetrznego wzmacniacza a mianowicie chodzi o to ze jak podlaczam radio na przelotce ISO radio w ogole sie nie wlacza a z koleji jak podlaczylem na szybko do kabli od wzmaka w bagazniku i polaczylem czerwony i zolty to zadzialalo...Dlatego potrzebowalbym schemat jak powinno wygladac takie polaczenie z ori kostki.Posiada ktos moze? Radio jakie chce podlaczyc to ALPINE IXA W407BT
- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
Re: [IS200]Podlaczenie radia do ori instalacji bez wzmacniac
czerwony stały plus 12V a żółty na ISO +12 ale od zapłonu musi być chyba ze nie zależy Ci na wyłączaniu radia z zapłonem to zewrzyj czerwony z żółtym , sprawdź czy masz te 12 V jeśli nie może bezpiecznik poszedł
- dzida
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
zerknij na piny w instrukcji tego radia, bo kiedyś podłączając bratu Kenwooda 1DIN musiałem przerabiać całą przelotkę na ISO w Renault
- scorpio102
- Lex user
Spawa juz rozwiazana aczkolwiek nadal nie kumam o co chodzi...Sprawdzalem dwoma miernikami napiecie z kostki i pokazuje jak nalezy jest zarowno prad stale (na zoltym kablu) jak i po stacyjce (kabel czerwony) a po podlaczeniu radia , radio nie wlacza sie . Wnerwilo mnie to wiec wpadlem na pomysl zeby podac do kostki mase z innego miejsca i odziwo...Radio wlaczylo sie...Ktos potrafi to wyjasnic czemu na masie z kostki mimo wskazania napiecia radio nie reaguje?Poki co zostawilem mase podana z "karoserii" ale caly czas mnie ta zagadka zastanawia
- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
może masz gdzieś przełamany przewód lub naderwany przy pinie ,miernikiem pokazywało 12V bo nie mierzyłeś prądu tylko napięcie a kiedy radio potrzebowało prądu by się włączyć mogło go nie być wystarczająco
masa z karoserii nie jest wskazana do audio , może być słychać alternator i inne niepotrzebne śmieci
masa z karoserii nie jest wskazana do audio , może być słychać alternator i inne niepotrzebne śmieci
-
- Lex user
Miałem tak samo. Pojechałem do magika od audio przerobił mi instalacje uruchomił swoje radio (sony) pokazał że działa i gitara. Pod domem podpinam swoje radio alpine i nic trup. Zabawa z miernikiem i wyszło ze nie ma minusa. Ja poprowadziłem minusa od zapalniczki
- scorpio102
- Lex user
Sprawa bylaby jasniejsza gdyby nie to ze oryginalne radio gralo bez zadnych przerobek wiec wszystkie kable musza byc ok..Poki co nie slysze zadnych zaklocen a mase podlaczylem dokladniej od kabelka ktory idzie pod navi