[IS200] Rozrząd
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200 Sportcross
Re: [IS200] Rozrząd
Kolega klexus ma dużo racji w tym co mówi i fakt oczywiście może być tak że zacznie lać, uszczelki kupiłem bo wyszły 35 zł więc dla świętego spokoju kupiłem aby potem nie trzeba było na nie czekać i w razie w gdy będzie potrzeba mechanik wymieni przy zmianie rozrządu.
Ale tak jak pisze klexus nie wymienia się wszystkiego na haos, może być tak że mechanik rozbierze rozrząd a on był robiony kompletnie nie dawno z uszczelniaczami i co wtedy... rozrząd wymieni z wiadomego względu a uszczelniacze po co ruszać wtedy...
A auto to mechanika zawsze coś może zawieść nawet jak wymienisz wszystkie części, to jest tylko nie potrzebne generowanie kosztów wtedy gdy nie ma potrzeby.
--
Pozdrawiam
Ale tak jak pisze klexus nie wymienia się wszystkiego na haos, może być tak że mechanik rozbierze rozrząd a on był robiony kompletnie nie dawno z uszczelniaczami i co wtedy... rozrząd wymieni z wiadomego względu a uszczelniacze po co ruszać wtedy...
A auto to mechanika zawsze coś może zawieść nawet jak wymienisz wszystkie części, to jest tylko nie potrzebne generowanie kosztów wtedy gdy nie ma potrzeby.
--
Pozdrawiam
- B4-Hunter
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200 2.0 (GXE10)
Aby nie zakładać dodatkowe tematu zapytam tutaj:
Jakiś pomysł aby odkręcić śrubę od koła pasowego bez zdejmowania całego frontu? Dzisiaj próbowaliśmy nawet na "zapłon" rozrusznikiem ale nie poszło... Widocznie była wklejona na czerwony klej i się zapiekła skubana...
Jakieś pomysły?
Jakiś pomysł aby odkręcić śrubę od koła pasowego bez zdejmowania całego frontu? Dzisiaj próbowaliśmy nawet na "zapłon" rozrusznikiem ale nie poszło... Widocznie była wklejona na czerwony klej i się zapiekła skubana...
Jakieś pomysły?
LEXUS IS 200 (2000) GXE10 Silnik: 1GFE 114kW R6 24v
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
jak nie poszła bez zdejmowania chłodnicy to już nie pójdzie
u mnie była tak dokręcona że aż koło pasowe napękło... Próbowałem kluczem przez rure, dorobiliśmy drugi klucz do blokowania koła i nic. Jedynie zdjąć chłodnice i pneumat

- B4-Hunter
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200 2.0 (GXE10)
Eh... tak tez myślałem
No cóż, nie zawsze można na skróty 

LEXUS IS 200 (2000) GXE10 Silnik: 1GFE 114kW R6 24v
- dostawca
- Lex user
- Model Lexusa: IS SportCross
Właśnie zbieram części do rozrządu, napinacz oryginał(330zł), zwrotna INA(180) i pasek oryginał(190). NIe było tego co chciałem po hurtowniach... i tak płacę za sam pasek. Mniejsza o to.
Bo ostatnio zmieniałem olej i się zdziwiłem jak odkręciłęm od razu osłonę koła.
Wygląda na to, że pasek od mojego ostatniego zaglądania zrobił się na tyle luźny, że zaczął się wycierać o ten kołek pod kołem rozrządu(wyciera ona dokładnie równą połowę paska
), czyżby on tam był by ukazać, że pasek jest już luźny i trzeba wymieniać?
Od tego czasu auto stoi wolę nie kusić losu, jutro ma być pasek...
Zawsze musi być tak, że wydatki zbierają się na kupę :<
Bo ostatnio zmieniałem olej i się zdziwiłem jak odkręciłęm od razu osłonę koła.
Wygląda na to, że pasek od mojego ostatniego zaglądania zrobił się na tyle luźny, że zaczął się wycierać o ten kołek pod kołem rozrządu(wyciera ona dokładnie równą połowę paska

Od tego czasu auto stoi wolę nie kusić losu, jutro ma być pasek...
Zawsze musi być tak, że wydatki zbierają się na kupę :<
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS430
Panowie , tak wygląda częściowo odkryty pasek rozrządu w IS200 po 135 tysiącach kilometrów... Nie wiem jak to możliwe, że niektórzy z użytkowników mieli postrzępione paski po 100 tysiącach. Taka wieczorna zadwozdka.
A oto zdjęcie:

A oto zdjęcie:

- andrew
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
Też ostatnio u siebie sprawdzałem i przy 142tys wygląda identycznie jak u ciebie.
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Widocznie napinacz nie ukosował rolki i pasek szedł prosto.
- dostawca
- Lex user
- Model Lexusa: IS SportCross
Zrobię zdjęcie mojego jak zabiorę się za to, bo na razie i tak pomykam Vitarą to lex stoi. 
U mnie na tym kołku co jest po prawej stronie zdjęcia była ulepiona kupa przytartej gumy.
EDIT 21.04.2015
Myślę, że lex może mieć bliżej 300tyś niż 200 bo wg naklejki przy 150tyś był robiony rozrząd,a jest 195tyś...
Zmieniony.

U mnie na tym kołku co jest po prawej stronie zdjęcia była ulepiona kupa przytartej gumy.

EDIT 21.04.2015
Myślę, że lex może mieć bliżej 300tyś niż 200 bo wg naklejki przy 150tyś był robiony rozrząd,a jest 195tyś...

Zmieniony.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
u mnie było jeszcze gorzej niż na fotach u góry, połowy tego paska już nie było i była kupa gumy i posiekanych sznurków
ale właściciel się przyznał że nie robił od nowości więc przy 170 tys już była na niego pora