IS300 kiepsko odpala

michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Re: IS300 kiepsko odpala

Post by michalllw »

Yarecki wrote:
michalllw wrote:
maku_20 wrote:U mnie przy podobnych objawach pomogła regeneracja rozrusznika i pali jak szalony :]
Też to obstawial albo słaby akumulator, zobaczymy kto wygra piwo :biggrin2:
Piwo to jeszcze postawić będziesz musiał :biggrin2: bo na rekompensatę nie liczyłbym :pijak:
Liczyłem na piwo wirtaulne, takie na niby :piwko:
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
pablo83_05
Nowy lex user
Model Lexusa: IS300

Post by pablo83_05 »

Witam
Od miesiąca posiadam ten sam problem w moim nowo zakupionym IS300 z LPG. Jak go odpalam na benzynie to ciężko odpala za 2 nieraz za 3 razem , czasem tak jak by najpierw zapalał na 3 cylindry a później rozkręca się na wszystkie 6 cylindrów.

Wiecie co może być problemem ... ? Rozrusznik kręci, nie ma z nim problemów . Jedyne co mi się przy trafiło to jak podładowałem akumulator przez cała noc to później przez jakieś 6 odpaleń ładnie zaskakiwał za pierwszym razem . Może to akumulator ? ale za każdym razem kręci jak oszalały ...

Macie jakieś sugestie ..
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

pablo83_05 wrote:Witam
Od miesiąca posiadam ten sam problem w moim nowo zakupionym IS300 z LPG. Jak go odpalam na benzynie to ciężko odpala za 2 nieraz za 3 razem , czasem tak jak by najpierw zapalał na 3 cylindry a później rozkręca się na wszystkie 6 cylindrów.

Wiecie co może być problemem ... ? Rozrusznik kręci, nie ma z nim problemów . Jedyne co mi się przy trafiło to jak podładowałem akumulator przez cała noc to później przez jakieś 6 odpaleń ładnie zaskakiwał za pierwszym razem . Może to akumulator ? ale za każdym razem kręci jak oszalały ...

Macie jakieś sugestie ..
zacząłbym od sprawdzenia gdzie jest podłączony kabel po zapłonie od LPG
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
pablo83_05
Nowy lex user

Post by pablo83_05 »

Dzięki za info , sprawdzę .
Jak jeżdżę na benzynie to ta przypadłość także występuje . Lpg i jego podłączenia będzie miało tutaj znaczenie ?
carsik
Lex Master
Model Lexusa: IS200

Post by carsik »

owszem. Ale opisz coś więcej. Czy to wystepuje przy każdym odpaleniu, czy np po dłuższej przerwie itp.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
pablo83_05
Nowy lex user

Post by pablo83_05 »

Ciężko wysnuć jakąś regułę ... tak jak pisałem po całonocnym ładowaniu palił przez pół dnia jak szalony , było też kiedyś tak że jak odpalałem go o 3 w nocy przy -1 po 4 dniach stania to odpalił jak szalony, można też wyczuć że im cieplejszy silnik to chyba gorzej ... i jak odpala to często jakby z rozbiegu ... że np. najpierw nie na wszystkie cylindry
Arri3
Lex user
Model Lexusa: IS300 Sport

Post by Arri3 »

I jak? Udało się zdiagnozować? U mnie ten sam problem. Po nocy gdy było -7 palił od strzała. Im bliżej 0 i pomiędzy 0-11 stopni ledwo pali. kręci z 5 sekund zanim zapali. Na gorącym pali od razu.
szaman91
Nowy lex user
Model Lexusa: IS300 SportCross

Post by szaman91 »

U mnie pomogło wyczyszczenie przepustnicy, pół godziny roboty :) wcześniej na zimnym kiepsko palił i z początku jakby wszystkie gary nie chodziły.
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”