1. Hak masz oryginalny Lexusowy, zakładany w serwisie Lexusa przed odbiorem?Klaudiusz wrote: ↑2 Aug 2023, o 07:45Zrobilem dwie trasy po 500km. Wsiadlem zneczony, wysiadlem wypoczety. Obie trasy pokonalem w nocy. Srednie spalanie 10 litrow co przy boxie na dachu, 4 osobom wewnatrz. 4 rowerom na haku i tempomacie ustawionym na 140 uwazam za wysmienite. Moje poprzednie auto spokojnie by spalilo 13 albo 14 litrow.Ghotti wrote:Może i tak być wracając w weekend z Sopotu 3h a2 i było Ok. Bez szału ale bez marudzeniajednak jadąc dwa tygodnie wcześniej 3h a2 i 3h miejskimi drogami myślałem ze wyjdę z siebie …
Fotele dla mnie okazaly sie bardzo wygodne po dobrym ustawieniu pod siebie. Auto w trasie bardzo komfortowe. Owszem, od boxa bylo glosniej ale nie byl to nieznosny szum. Te czestotliwosci ktore zazwyczaj powoduja u mnie bol glowy sa wyeliminowane przez producenta.
Tempomat adaptacyjny z LTA dziala bardzo dobrze. Po wrzuceniu kierunku nie hamuje przed autem z przodu tylko daje czas na zmiane pasa. LTA trzuma auto w srodku pasa, jest to o tyle dobre ze w nocy przy zmeczeniu kierowcy sam utrzymuje auto na srodku jezdni.
Swiatla matrycowe to dla mnie bajka. Zarowno na krajowkach jak i autostradach dzialaja bardzo dobrze. Doswietkaja pobocza drogi bo o to chodzi. Nikt mi nie mrugal.
Jazda bez szarpania. Nie bylo skychac wycia silnika. Mocy zawsze wystarczylo zeby wyprzedzic lub ruszyc z werwą spod bramek na autostradzie.
Sama obsluga klimy i ekran z nawi bardzo przypadl mi do gustu.
Uwielbiam HUD i o ile wxzesniej pisalem ze nie jest potrzebny, to jazda noca pozwala na wyswietlanie sporo informacji na szybie. Wyswietlanie przyciskow z kierownicy na hud rowniez pozwalalo skupic sie na drodze. Obsluga lta i temponatu bardzo prosta.
Ogolnie jestem bardzo zadowolony z samochodu. Poczatkowo mnie troche denerwowal przez maly bagaznik ale po zalozeniu dodatkowych 500litrow na dach jest wystarczajaco duzy. Jedna rzecz mnie denerwuje: brak lusterka fotochrom u pasazera.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeśli tak to on ma dopuszczalne obciążenie 60 kg. U ciebie na haku 4 rowery x ok.15 kg to 60kg do tego waga bagażnika ok. 22 kg, razem ok. 88 kg.