Lexus RX 500h opinie

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Re: Lexus RX 500h opinie

Post by Marslo »

Bonczek8 wrote: 27 Apr 2025, o 22:12
Marslo wrote: 27 Apr 2025, o 11:45
Bonczek8 wrote: 26 Apr 2025, o 21:29

Problemem nie są wycieraczki same w sobie, tylko słaby docisk sprężyn w ramionach. Zwłaszcza w lewej. To powoduje, że pomiędzy pióra, a szybę dostaje się kurz i syf. To maże. Ja przecieram pióra regularnie odtłuszczaczem ( np płyn do naczyń) i potem przeciągam kawałkiem gumy. Pomaga na kilkaset km. Może jakby te sprężyny w ramionach wymienić, to byłoby lepiej.
A jak odginasz ramiona wycieraczek ?
Mi raz mechanik pokazywal jak to zrobic, ale jakos nie udaje mi sie.
Włączasz sam zapłon na ok 5 sek. Wyłączasz i przez 5 sek przytrzymujesz wajchę od wycieraczek do góry.
Dzieki, sprobuje.
prusin
Lex user
Model Lexusa: RX 500h

Re: Lexus RX 500h opinie

Post by prusin »

Bonczek8 wrote: 26 Apr 2025, o 21:29
prusin wrote: 25 Apr 2025, o 19:31 Cześć, czy ktoś z Was też ma problem z rozmazującymi wycieraczkami lub miał i udało się go rozwiązać? Nie wiem, co na to poradzić - wymieniam na nowe Denso i to samo. Nic nie pomaga. Auto nie nadaje się do jazdy w trasy w deszczu, a już szczególnie po zmroku.
Problemem nie są wycieraczki same w sobie, tylko słaby docisk sprężyn w ramionach. Zwłaszcza w lewej. To powoduje, że pomiędzy pióra, a szybę dostaje się kurz i syf. To maże. Ja przecieram pióra regularnie odtłuszczaczem ( np płyn do naczyń) i potem przeciągam kawałkiem gumy. Pomaga na kilkaset km. Może jakby te sprężyny w ramionach wymienić, to byłoby lepiej.
Ja wymieniłem wycieraczkę na całkiem nową, nie przejechałem więcej, niż kilkadziesiąt km, bo dosłownie przy pierwszym deszczu okazało się, że rozmazują. Miałem nadzieję na jakieś "systemowe" rozwiązanie, chociaż doraźnie spróbuję następnym razem przetrzeć same pióra...
Post Reply

Return to “Lexus RX”