Dzieki, sprobuje.Bonczek8 wrote: ↑27 Apr 2025, o 22:12Włączasz sam zapłon na ok 5 sek. Wyłączasz i przez 5 sek przytrzymujesz wajchę od wycieraczek do góry.Marslo wrote: ↑27 Apr 2025, o 11:45A jak odginasz ramiona wycieraczek ?Bonczek8 wrote: ↑26 Apr 2025, o 21:29
Problemem nie są wycieraczki same w sobie, tylko słaby docisk sprężyn w ramionach. Zwłaszcza w lewej. To powoduje, że pomiędzy pióra, a szybę dostaje się kurz i syf. To maże. Ja przecieram pióra regularnie odtłuszczaczem ( np płyn do naczyń) i potem przeciągam kawałkiem gumy. Pomaga na kilkaset km. Może jakby te sprężyny w ramionach wymienić, to byłoby lepiej.
Mi raz mechanik pokazywal jak to zrobic, ale jakos nie udaje mi sie.
Lexus RX 500h opinie
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+
Re: Lexus RX 500h opinie
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 500h
Re: Lexus RX 500h opinie
Ja wymieniłem wycieraczkę na całkiem nową, nie przejechałem więcej, niż kilkadziesiąt km, bo dosłownie przy pierwszym deszczu okazało się, że rozmazują. Miałem nadzieję na jakieś "systemowe" rozwiązanie, chociaż doraźnie spróbuję następnym razem przetrzeć same pióra...Bonczek8 wrote: ↑26 Apr 2025, o 21:29Problemem nie są wycieraczki same w sobie, tylko słaby docisk sprężyn w ramionach. Zwłaszcza w lewej. To powoduje, że pomiędzy pióra, a szybę dostaje się kurz i syf. To maże. Ja przecieram pióra regularnie odtłuszczaczem ( np płyn do naczyń) i potem przeciągam kawałkiem gumy. Pomaga na kilkaset km. Może jakby te sprężyny w ramionach wymienić, to byłoby lepiej.