Jak na moje to są dwie opcje
Albo "zawiasy" od zamykania są zaśniedziałe, zardzewiałe, brudne
Lub silniczek się kończy
Spróbuj na otwartych i zgaszonym samochodzie zamknąć ręcznie i otworzyć jedno i drugie, zobaczysz jak chodzą
[IS200] Lusterka
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
- WoznY
- Lex user
- Model Lexusa: IS200 sc
Re: problem ze składaniem luserek IS200
są 3 śruby pod maskownicami tweeterów, odkręć lusterko i sam rozbierz, załoze się, że wszystko jest na zatrzaskach które trzeba lekko podważać, bedziesz pierwszy, przetrzesz szlak 

- markami
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus LS430/Toyota Avensis T25
Re: problem ze składaniem luserek IS200
Witam kilka fotek z rozebrania lusterka: wewnątrz silniczek, przekładania ślimakowa itp
- Alex200
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
Re: Lusterka is200
Odgrzeję kotleta. Da się zamontować fotochroma bez większych kombinacji?bimbelony wrote:Witam.
Jestem nowy na forum, wiec mogłem nie zauważyć wcześniej tematu, ale chyba jeszcze o to nikt nie pytał, a mianowicie chodzi o lusterko a konkretniej wewnętrzne. W seri jest z ręczną regulacja jak ktoś nas oślepia, a ja chciałem założyć z innego lexa lusterko z "automatem" czyli ma 4 kabelki w kostce i przycisk, fajny i w miarę tani bajer jeśli chodzi o same lusterko, ale tu się pojawia moje pytanie, jak je podłączyć, czy ma ono jakiś sterownik, czy oryginalnie była przygotowana wiązka, jak to zrobić? Proszę o pomoc.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is300
wewnętrzne lusterko z fotochromem ma 4 piny - plus (można połączyć z modułu szyberdachu) , masę i dodatkowe dwa które idą bezpośrednio do fotochromu lusterek zewnętrznych( jeśli zależy Ci tylko na zmianie wewnętrznego lustra możesz je pominąć).
Jak masz lusterko montowane do dachu trzeba przerobić uchwyt ponieważ lusterka z fotochromem są montowane na przyklejony do szyby uchwyt.
Jak masz lusterko montowane do dachu trzeba przerobić uchwyt ponieważ lusterka z fotochromem są montowane na przyklejony do szyby uchwyt.
- Alex200
- Lex Driver
Dzięki. Spróbujemy się pobawić.
- Alex200
- Lex Driver
Szczęśliwie mam taki sam uchwyt jak w zakupionym lusterku z fotochromem. Darnik, pamiętasz może które piny to + i - a które na lusterka?darnik wrote:wewnętrzne lusterko z fotochromem ma 4 piny - plus (można połączyć z modułu szyberdachu) , masę i dodatkowe dwa które idą bezpośrednio do fotochromu lusterek zewnętrznych( jeśli zależy Ci tylko na zmianie wewnętrznego lustra możesz je pominąć).
-
- Lex user
- Model Lexusa: is300
+ pin 1 czarno-czerwony
- pin 4 biało-czarny
załączam schemat
- pin 4 biało-czarny
załączam schemat
- Attachments
-
- inter mirror.pdf